Maandelijks archief: april 2007

Google Pagerank Update

Jajaja het is en feit. Zoals ik in mijn post van 17 april al aangaf dat er een pagerank update in aankomst was, is het nu een feit geworden. En Google is redelijk milt geweest met het uitdelen van mijn PR, en het is een PR4 geworden. Ik zou zeggen niet slecht voor een site die slechts 4 weken bestaat. Had niet gedacht dat ik deze Pagerank ronde nog mee zou doen. Verder zijn de backlinks ook geexporteerd, en volgens Google hebben we er 75.

Om de prestaties even compleet te maken, hier de ranking tussenstand welke zijn behaalt met dit blog in de laatste 4 weken.

n01: afkortingen zoekmachine
n04: linkpopulairity
n01: anchortext
n02: Google ranking tussenstand
n01: Linkpopularity SEO bedrijven

n01: SEO penalty factoren
n01: Google indexering binnen 24 uur?
n01: SEO van levensbelang
n01: belangrijke zoekmachine factoren
n01: SEO paginaopmaak
n01: Zoekmachine Feiten

n01: SEO termen

Hetgeen waar ik nog niet tevreden over ben is het feit dat ik niet op nummer 1 sta op de keyword seo handleiding, voor de branding is dit eigenlijk wel belangrijk, maargoed dan hebben we nog wat werk aan de winkel zullen we maar zeggen :-).

Zijn er nog andere die beloond zijn met een leuke pagerank?


Duplicate content Discussie

Het duplicate content verhaal is nog steeds een hot issue in SEO land. Iedereen weet dat content die gekopieerd van een andere site totaal geen waarde heeft, en je hiermee dus ook niet zult ranken in de zoekmachine. Daarnaast is de kans op een penalty door Google erg groot als je veel duplicate content hebt, of is dat niet zo???

Zelf denk ik dat Google op een of andere manier wel een penalty uitdeelt, maar ik las net op searchengineland dat dit niet zo zou zijn. Jill Whalen zegt hier letterlijk:

Don’t get me wrong, I’m not saying that the search engines like and appreciate duplicate content, they don’t. But they don’t specifically penalize websites that happen to have some duplicate content. They’re not going to shoot lightning bolts at your site from the sky, nor are they going to banish your entire website.

Hierin wordt dus gezegt dat je bij duplicate content hoogstens niet rankt in Google voor de betreffende content, maar het niet zo is dat de resultaten van de rest van je content (site) gelijk veel lager ranken of zelf helemaal uit de index verdwijnen. Zelf vraag ik me een beetje af hoe het precies zit.

Een ander verhaal is dat mensen bang zijn dat ze gemarkeerd worden als duplicate content als andere website’s teksten gaan kopieren. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn. Zolang ze dit doen nadat de crawler bij jou site langsgeweest is, dan zal Google altijd jouw site als de bon zien, aangezien hij hier de content voor het eerste tegenkwam. Het kan zelf voor je werken als mensen je content kopieeren en dan een bronvermelding erbij zetten, in dat geval levert het je extra gratis backlinks op en wordt je trust factor vergroot aangezien het gevoel voor Google groter zal zijn als iedereen jou aanwijst als de ‘grote bron’.

Het ‘kan’ ook tegen je werken, en dan krijg je het zogenaamde Googlewashing effect. In dat geval kan je de ranking van je concurrent naar beneden halen door ervoor te zorgen dat Google het eerste bij jou langskomt en de content indexeerd die je bij je concurrent vandaag hebt.

Het enige dat daarbij belangrijk is is een site met:

– Hoge Google Trust factor
– Hoge PR (5 of hoger)

En je moet er dus als eerste bij zijn :-)

Ik zou graag wat ervaringen van mensen willen horen m.b.t. duplicate content. Heeft iemand voorbeelden, suggesties of bedenkingen hierbij laat het horen!! En worden META tags bijv. ook meegenomen bij de bepaling of het wel of niet om duplicate content gaat.