Maandelijks archief: mei 2007

Gratis PR 10 Backlink?

Je kunt niet zeggen dat de titel niet pakkend is šŸ™‚

Maar het is echt mogelijk. Ik zag namelijk een site die een PR7 behaald heeft met slechts 6 backlinks. Inderdaad maar 6, normaal doe je er minstens 2 jaar over en ben je honderden backlinks verder voordat je een PR7 binnen hebt. http://www.okozaoko.com/ deed het met een site die alleen bestaat uit betaalde links en wat plaatjes door simpelweg 1 pagerank 10 backlink te verkijgen vanaf een domein dat een zeer hoge trust heeft, namelijk adobe.com. Door deze sterke link is die site van de een op andere dag de PR 7 ingeschoten, en alle subpagina’s zijn ook PR 7 en PR 6. Dus als iemand ooit nog eens vraagt hoeveel backlinks moet ik hebben voor een Pagerank 6? zeg je 1 haha šŸ™‚

En het leuke van het hele verhaal is nog dat die PR 10 backlink helemaal gratis is. Het enige dat je hoeft te doen is een leuke case aan te melden bij adobe en beschrijven welke adobe producten je hebt gebruikt als deze uitgekozen wordt dan kan je hem terugvinden via http://www.adobe.com/cfusion/showcase/index.cfm en krijg je een mooie PR 10 backlinks zonder linkcondoom (nofollow) helemaal gratis!

Normaal heb je voor $1000,- / maand nog niet eens zo’n mooie backlink.

Nu zul je enken wat moet ik met deze informatie? de kans dan ik erop kom is erg klein, dat klopt maar vond het toch wel relevant om te vermelden. Je leest hier en daar wel eens dan je een mooie PR 6 of PR 7 backlink kunt krijgen vanuit een directory of kan profiteren van een domein met veel trust als squidoo maar kwam zelden de kans op een gratis PR 10 backlink tegen, met een nofollow.

Hebben jullie nog andere tips op het vekrijgen van een PR 8,9 of 10 backlink?


Backlinks verzamelen, hoe het niet moet!

Een van de belangrijkste dingen voor het hoog eindigen in Google is het verzamelen van veel en vooral onderwerp gerelateerde backlinks. Je wilt zoveel mogelijk backlinks hebben van hoge pagerank sites die onderwerp gerelateerd zijn. De linktekst oftewel anchor text is hierbij erg belangrijk.

Nu denken de meeste van jullie dat je zoveel mogelijk backlinks moet hebben met bijv. de anchor text Zoekmachine Optimalisatie om hoog op die term te eindigen. Echter dat is een groot misverstand.

Dus nog een keer de dingen die je vooral NIET moet doen:

1. Zelfde anchor text gebruiken Zoekmachines merken het op als iedereen naar je linkt met dezelfde keyword en zullen je daarom snel verdacht vinden van resultatenvervuiling.

2. Cross linking Wat je ook niet moet doen is het aan elkaar linken van al je sites. Als je sites van hetzelfde onderwerp zijn zou je het kunnen doen voor de traffic, maar niet voor de zoekmachine traffic.

3. Homepage links Veel backlinks naar je homepage is leuk en verder niks mis mee, het is echter wel slecht als de rest van je pagina’s geen backlinks krijgen. Op die manier maak je je site verdacht bij Google. Het is namelijk onnatuurlijk als alleen je homepage backlinks krijgt en de rest van je content niet.

4. Backlinks bom Zorg ervoor dat je backlinks niet van de een op de andere dag 10x zoveel worden, want dat is zeer onnatuurlijk en duidt op betaalde backlinks, en dat vindt Google niet zo leuk.

5. Hou je rustig Ga niet op forums rondbazuinen dat je betaalde backlinks zoekt voor SEO doeleinden, want alle posts worden geindexeerd, en als Google op meerdere plekken een post vind met het onderwerp betaalde backlinks dan wekt dit niet veel sympathiek op.


Victorie!!

Jaja zoals jullie vast wel gezien hadden was de site enige tijd uit de lucht vanwege zware serverproblemen. Nu denk je gelukkig had je een backup, nou dus niet šŸ™ me pc was een week eerder ook gecrashed en de backups waren dus in rook opgegaan. Het is zelfs zo erg dat ik de hele site opnieuw heb moeten maken. Al me posts en dus ook de reacties plugins etc waren weg. Ik had het bijna opgegeven, maar ik heb toch de kracht gevonden om de site helemaal opnieuw te maken.

De database was weg, dus al mijn tips en posts ook. Je zult het niet geloven maar ik heb alle posts opnieuw erin geet dmv de Google Cache haha lang leve Google. Het was echt gekkenwerk, maar het is gelukt zoals jullie zien.

Nu zul je denken die titel is niet echt toepasselijk, maar nu ik zag net dat we de nummer 1 positie in Google hebben gehaald op het woord seo handleiding, en we hebben seoguru dus verdreven van de eerste plaats.

Verder is mijn sitemap probleem opgelost, deze rankt niet langer in Google šŸ™‚