Jaarlijks archief: 2008

Medebloggers gezocht

Zoals jullie wellicht wel gezien hebben heb ik momenteel weinig tijd gehad om voor dit blog te posten. Uit de poll die hier een tijdje op heeft gestaan blijkt dat 8 mensen wel interesse zouden hebben om te posten voor dit blog, en hier ook de kennis voor zouden hebben. Ik zou deze mensen graag willen uitnodigen om een korte mail naar info apenstaartje seohandleiding punt nl te sturen met hierin een korte motivatie en eventuele achtergrond waaruit de eventuele kennis blijkt over seo. Het bloggen zal uiteraard op vrijwillige basis zijn, aangezien dit blog niet commercieel is.

Een aantal dingen die me verder opgevallen zijn deze week, is de pagerank update. Deze heeft onlangs plaats gevonden en dit blog is van PR5 naar PR4 gedaald. Dit geeft maar weer eens aan hoeveel waarde Google hecht aan content, en met name de frequentie waarmee de content geupdate wordt. Zeker voor blogs is dit erg belangrijk, maar ook bijvoorbeeld voor webshops is dit erg belangrijk. Als er immer geen updates plaats vinden van nieuwe posts of nieuwe producten, dan kan dat een indicatie zijn dat een blog of webwinkel niet meer onderhouden wordt.


Social Media optimalisatie

Als er iets is wat een enorme groei doormaakt dan zijn het de social media sites wel. Sites als digg, stumbleupon del.icio.us en de nederlands ekudos groeien als kool. Veel mensen die vergeten hun site te optimaliseren dan wel te promoten via dergelijke kanalen. Je kunt dit al heel eenvoudig doen als je bijvoorbeeld een blog hebt dan zijn er diversen social media plugins om net als op deze site onderaan elke post verschillende icoontjes te krijgen waardoor de gebruiker heel makkelijk een artikel op een dergelijke social website kan doorplaatsen.

Google en andere zoekmachines hechten grote waarde aan dergelijke links op deze website’s. Onlangs bevestigde Matt Cutts (Google Team) dit in een interview.

Quote Matt Cutts:

Whenever you pay money to a social media consultant to try to show up on Digg, you are not paying for links. You are funding some creativity; you are sponsoring your page for some creativity. It’s not like you held a gun to anyone and said “Okay, you have to link to me.” The people who link to the site are linking because it’s something compelling instead. So, there is still some editorial choice there.

Huur dus mensen in om ervoor te zorgen dat je content gelinkt wordt vanaf grote social media sites. Deze links kunnen voor een goede authority wat altijd ten goede zal komen aan je ranking. En dergelijke links worden niet gezien als paid links en zullen je dus geen ban opleveren.