Maandelijks archief: juli 2009

Microsoft maakt van zoeken een spel!

Microsoft heeft een spel ontwikkeld dat uiteindelijk zijn zoekmachine Bing moet helpen verbeteren. Het spel Page Hunt laat websites zien. De speler moet vervolgens een zoekopdracht ingeven waarmee hij deze website bovenaan in de zoekresultaten verwacht.

Volgens de medewerkers van Microsoft’s Research Lab wordt dit spel puur en alleen gebruikt als onderzoeksproject. De resultaten worden dan ook niet direct verbonden worden Bing. In de toekomst kan hier wel verandering in komen. Microsoft ontwikkelt door Page Hunt een beter beeld in het zoekgedrag van zijn gebruikers. Deze informatie kan uiteraard van pas komen bij het verbeteren van de zoekalgoritmes van Microsoft.

Zelf heb ik het ook even geprobeerd en ik scoorde slecht. Na een aantal keer proberen ben ik gestopt met een Highscore van 840. Ik ben benieuwd hoe jullie het doen. Veel succes!


Microsoft en Yahoo samen ten strijde tegen Google

Vorig jaar mislukte de overname van Yahoo door Microsoft nog wegens een te laag overnamebod (47,5 miljard). Woensdag 29 juli echter maakten de twee bedrijven alsnog de samenwerkingsovereenkomst bekend om samen ten strijde te trekken tegen Google.

Dat de twee internetbedrijven gaan samenwerken op de groeiende markt voor zoekmachines en online advertenties is begrijpelijk. De vraag is alleen in hoeverre hun krachtenbundeling nut zal hebben als het om de strijd tegen Google gaat: deze ‘Big Boss’ heeft in de Verenigde Staten een marktaandeel van 65 procent. Hoewel Yahoo de tweede zoekmachine van de VS is, hoort bij deze positief klinkende positie toch maar een marktaandeel van 20 procent. Tel hier de 8 procent van Microsofts Bing bij op en Google staat alsnog op eenzame hoogte.

Maar wat houdt deze samenwerking tussen Microsoft en Yahoo eigenlijk in? Yahoo’s zoekmachine blijft er volgens topvrouw Carol Bartz hetzelfde uitzien, maar Microsoft gaat de technologie leveren; onderaan de zoekresultaten komt een melding dat de dienst wordt aangedreven door Bing. Als tegenprestatie krijgt Microsoft een licentie op het gebruik van Yahoo’s zoektechnologie, zodat Bing verbeterd kan worden.

De samenwerking zorgt daardoor voor een betere technologie achter beide zoekmachines, wat weer kan helpen hun marktaandeel te vergroten. Maar is het genoeg om een gat van 37 procent te dichten of zelfs maar in de buurt van Google te komen?

Feit is dat beide internetbedrijven individueel in ieder geval kansloos zijn tegen internetgigant Google. Samenwerking is altijd het proberen waard voor een betere concurrentiepositie.

Microsoft en Yahoo: een typisch geval van baat het niet, dan schaadt het in ieder geval ook niet.


SEO Handleiding.nl is in goede handen!

SEO Handleiding is verkocht en in handen van mensen die weten hoe de SEO- en SEM-klok luidt.
Deze professionals houden zich dagelijks bezig met het optimaliseren van zoekresultaten en zij delen vers opgedane informatie graag met u. Zoekmachineoptimalisatie is voor ons een passie en uitdaging die nooit stopt; mede omdat zoekmachines continue hun algoritmes aanpassen. De suggestie dat Google al haar strategieën prijsgeeft, is en blijft een regelrechte illusie. Klaar zijn met de klassieke theorieën is één ding; de nieuwe theorieën doorgronden is de volgende stap.

Een commerciële blog is en wordt SEO Handleiding zeker niet. Het karakter van de blog blijft gelijk:
1. Up-to-date informatie geven over SEO
2. Gericht ingaan op problemen met SEO
3. De belangrijke punten van SEM onder de loep nemen
4. Volledige waardering van ingezonden vragen en opmerkingen

Nummer 4 zou eigenlijk nummer 1 moeten zijn. De bedoeling van dit blog is elkaar te helpen en in dit vakgebied begint dat met het onder de loep nemen van de problemen die we tegenkomen. We willen allemaal bovenaan op de lijst met resultaten staan. SEO Handleiding is daarom ook van iedereen en voor iedereen.

Als geïnteresseerden mee bloggen is dat zeer welkom zolang de posts aan de minimale eisen van relevantie en correctheid voldoen. Wij houden ons echter wel het recht voor SEO Handleiding zo duidelijk en zo netjes mogelijk op uw beeldscherm te brengen. Optimalisatie begint met het overbrengen van heldere informatie. Heeft u interesse in het mee bloggen, laat het ons weten via e-mail (vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden).

Bloggen om elkaar zo aan meer kennis over SEO en SEM helpen, blijft behouden. Die nieuwe kennis is er voor iedereen; zowel voor mensen die willen kijken wat zoekmachineoptimalisatie nu eigenlijk inhoudt als voor mensen die hun website weer hoog op Google willen zien verschijnen.
SEO Handleiding is in goede handen; SEO Handleiding is in uw handen!

Met vriendelijke groet,

Robert Didier
PROSEO