Maandelijks archief: juni 2010

Top3 van wat bezoekers van onze website doen en waarom niet

Gebruikers van websites gedragen zich niet als de hond van Pavlov.
Oké, mensen zijn gewoontedieren, maar ze iets aanleren lukt amper. Daarom spelen we in op het vaste gedrag dat bezoekers van onze website nu eenmaal hebben. Dat betekent vooral dat de kijker niet verrast wil worden: wij mensen voelen ons echt goed thuis op vertrouwde bodem. De Top3 kent geen winnaar.
Geen medailleverdeling dus, maar drie categorieën die even belangrijk zijn.
Continue reading


Link juice

Veel mensen hebben nog nooit van ‘link juice’ gehoord terwijl dit toch wel een belangrijk aspect is op het gebied van zoekmachine optimalisatie.
Elke pagina heeft een waarde. Hoe hoger deze waarde is hoe hoger deze pagina zal scoren in de Zoekmachine. Deze waarde wordt uitgedrukt in een cijfer dat de Google PageRank heet.

Continue reading


Spelen met trefwoorden

Doel van SEO is opvallend in beeld komen. Bekend verhaal is dat we ons afvragen wat Big Boss Google doet met wat wij allemaal voor leuks verzinnen. Ander bekend verhaal is:
– We kijken gewoon hoe iemand anders opvallend in beeld komt.
– Daar is niets fout aan: de opbrengst van afkijken werkt pas weken later.

Wel een mooie reden om dingen zelf uit te proberen en te zien wat Google ermee doet. Eens kijken wat er gebeurt bij het vaker gebruiken van het hoofdtrefwoord: het trefwoord dat de pagina bepaalt. Hoe gaat dit volgens jullie?

Continue reading