Maandelijks archief: oktober 2010

Google Instant Search en de trefwoorden update

Over de recente truc van Google om sneller zoekresultaten in beeld te brengen is wel wat gezegd.
Het is echter meer geconstateerd en goed bevonden dan dat er een blik in de toekomst is gegeven. Google Instant Search werkt makkelijker en sneller dan alleen Google Suggest, maar wat zijn de gevolgen voor SEO’ers in het gebruik om sneller gevonden willen worden? Google brengt namelijk een pagina vol relevante resultaten in beeld. We leggen de verschillende opties voor.
Continue reading


SEO Maatwerk

WYSIWYG wordt WYWIWYG. Oftewel ‘What You See Is What You Get’ wordt ‘What You Want Is What You Get’. Dit gaat niet over de letterlijke weergave op het beeldscherm, maar om de inhoud. Aan de reacties op de artikelen van SEO Handleiding te zien, is er vraag naar meer en ook andere input. SEO Blogs werkt doorgaans als ‘Je krijgt wat je ziet’: je leest het artikel als de kop je aanspreekt en je reageert als je er meer over wilt weten. Dat laatste, daar gaat het nu om! SEO Handleiding wil gericht op vragen uit het veld gaan handelen.
Continue reading


Een hogere CTR met microformats

Microformats komen steeds vaker voor in de zoekresultaten.
Bij de zoekopdracht ‘U2 Tickets’ of ‘The Expendables’ wordt volop gebruik gemaakt van microformats. Google beschrijft microformats als volgt: ‘Microformats zijn eenvoudige conventies (entiteiten genoemd), die op webpagina’s worden gebruikt om een specifiek type informatie te beschrijven, zoals een recensie, gebeurtenis/evenement, product, bedrijf of persoon.’
Continue reading