Jaarlijks archief: 2011

De juiste URL wordt gevonden

Hoog tijd voor een open deurtje: houd de domeinnaam kort en krachtig! Beknopte omschrijvende domeinnamen zijn beter te herkennen door gebruikers en zoekmachines. Met name voor URL’s speelt dat door op gebruikers. 1 enkele blik op de URL moet laten zien welke content in beeld komt als de pagina geladen is. Bijvoorbeeld: http://www.mijnwebsite.nl/product of https://www.seohandleiding.nl/interne-links-en-wat-doen-we-ermee.html (al is die dan weer niet echt beknopt).
Continue reading


Aardig zijn is de boodschap

We leven in de CopyPasteCultuur. Dat roept vaak ergernis op, maar kwaad worden heeft niet veel zin. Alleen het plaatje hiernaast al. Je pakt het gewoon van internet en dat mag omdat het niet van Walt Disney e.a. is. Kopiëren houd je niet tegen en het is beter hier voordeel uit te halen. Soms lukt dat prima d.m.v. aardig zijn, slijmen. We laten enkele voorbeelden zien.
Continue reading


Manco in Analytics door codering Google

Opmerkelijk feit: Google past de spelregels aan terwijl zij geen tegenstanders hebben. Onder het mom van veiligheid is het pad dat gebruikers volgen straks niet meer volledig te zien. Voor Analytics komt dit neer op ± 10% minder zicht op hoe de website is gevonden en welke pagina’s daarvoor zijn bekeken. Je vraagt je af waarom Google gebruik van hun eigen tool tegenwerkt. Wij ook.
Continue reading