Maandelijks archief: februari 2011

Social media verovert de wereld

SEOHandleiding_Twitter-Facebook
Dat social media de digitale wereld verovert, is duidelijk (zie vrijwel ieder blog). De invloed van social media zagen we de afgelopen weken. In Tunesië en Egypte werd de bevolking ook digitaal opgeroepen tot actie. Social media reikt ver. Google onderkent dat en lanceert voortdurend updates van Social Search.
We kunnen ook zeggen dat Google steeds een nieuw antwoord zoekt op ‘Vind ik leuk’.
Continue reading


De mediawaarde van Search

Vroeger moest je als ondernemer aan je naamsbekendheid werken. Want als mensen je merk en je product onthielden, dan zouden ze aan je denken op het moment dat ze behoefte aan dat product hadden. Het brein van de consument was een soort biologische zoekmachine die resultaten uitspuwde op het moment dat een behoefte voelbaar werd. Er werd dan ook flink geïnvesteerd in deze ‘biologische ranking’.
Continue reading


And the SEO Oscar goes to?

Onlangs werden wij aangenaam verrast door een uitleg over Google Webmaster Tools op YouTube. We werden gewezen op iets wat eigenlijk altijd voor handen ligt, maar waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Google Webmaster Tools is handig en laat ons een beetje meekijken in de keuken van Google. Anders gezegd helpen we Google ook door informatie te geven en is Google Webmaster Tools een mooi stukje ruilhandel.
Continue reading