Maandelijks archief: juni 2020

Google my Business voegt 4 nieuwe attributen toe

Google heeft in totaal vier nieuwe attributen die bedrijven aan hun GMB-notering kunnen toevoegen, rustig uitgerold.

Google rolt vier nieuwe attributen uit die bedrijven kunnen gebruiken om hun Google My Business vermelding te laten opvallen in de zoekresultaten.

Carrie Hill, een lokale zoekanalist bij Sterling Sky, Inc., meldt dat de volgende vier kenmerken zijn gaan verschijnen in de kennispanels van bedrijven:

  • Online Care
  • Online Appointment
  • Online Estimates
  • Online Classes

Bedrijven kunnen deze en eventuele andere bestaande attributen toevoegen aan hun GMB-profiel en Google kan ze tonen in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten.

Online Care

Hier is een voorbeeld van hoe het nieuwe “Online Care” attribuut eruit ziet in de zoekresultaten.

Attributen in een Google My Business-profiel zijn ontworpen om de aandacht van zoekers te trekken door belangrijke serviceaanbiedingen te markeren.

Zoekers kunnen attributen gebruiken om meer geïnformeerde beslissingen te nemen over waar te bezoeken.

Attributen zijn van oorsprong afgestemd op mensen die de locatie persoonlijk bezoeken, zoals “WiFi”, “buitenzitplaatsen” en dingen van die aard.

Nu veel bedrijven nog steeds gedwongen zijn om gesloten te blijven, is er een verschuiving naar het aanbieden van online diensten. In sommige gevallen bedienen bedrijven hun klanten voor het eerst online.

Ook zijn mensen op zoek naar online alternatieven voor diensten waar ze niet meer persoonlijk toegang toe hebben. Het kan gaan om artsen, fitnessleraren, therapeuten en anderen.

Gezien de plotselinge verandering in de diensten die bedrijven aanbieden, en de verandering in de diensten die mensen zoeken, is het tijd dat Google My Business net zo wordt bijgewerkt.

Attributen toevoegen aan uw Google My Business Listing

Bedrijven kunnen de nieuwe attributen, of bestaande attributen, aan hun Google My Business vermelding toevoegen door de onderstaande stappen te volgen:

  • Meld u aan bij Google My Business.
  • Open de locatie die u wilt beheren.
  • Klik in het menu op Info.
  • Zoek ‘Attributen toevoegen’ en klik op Bewerken.
  • U kunt zoeken naar het attribuut dat u wilt toevoegen, of door alle beschikbare opties voor uw bedrijf bladeren.
  • Als u klaar bent met het bijwerken van uw kenmerken, klikt u op Toepassen.

Merk op dat niet alle bedrijven toegang hebben tot alle attributen. De beschikbare attributen variëren afhankelijk van de categorie van het bedrijf.

Het is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat een pizzabezorgplaats attributen zoals “online zorg” en “online lessen” kan toevoegen aan hun GMB-notering.

Als uw bedrijf een van de vier nieuwe attributen als serviceaanbod zou hebben, dan heeft u waarschijnlijk toegang tot deze attributen in GMB.

Google heeft sinds de pandemie een gestage stroom van updates aan zijn GMB-platform uitgerold. Dit is de tweede keer dat er nieuwe attributen zijn toegevoegd in minder dan een maand tijd.

In mei voegde Google My Business drie nieuwe attributen toe om restaurants te helpen benadrukken of ze nu dine-in, take-out of leveringsdiensten aanbieden.


Hoe maak ik een XML Sitemap aan?

In een sitemap staan de links naar de pagina’s op de site netjes onder elkaar, zodat bezoekers en zoekmachines eenvoudig de juiste pagina vinden.

“Eigenlijk is het dus een overzicht van de complete site op een enkele pagina.”

Hoewel de termen vaak door elkaar gebruikt worden zijn er eigenlijk twee soorten Sitemaps:

1. Een HTML-sitemap voor bezoekers
2. Een XML-sitemap voor zoekmachines

De sitemap voor bezoekers is erop gericht bezoekers snel de weg te wijzen op de site. Hij ziet er bij voorkeur aantrekkelijk en intuïtief uit.

Een XML-sitemap is bestemd voor zoekmachines en hier staan alleen linkjes in. De URL van de XML-sitemap kun je opgeven bij Google Search Console, zodat je de zoekmachine uitdrukkelijk opdracht geeft de pagina’s op je website te indexeren.

De voordelen van een sitemap

1. Sitemap en navigatie

Een sitemap werkt als een routekaart voor jouw website of blog. Kunnen bezoekers de juiste pagina op de site niet vinden dan lukt het ze via een overzichtelijke gebruikers-sitemap vaak wel.

2. Sitemap maakt de website inzichtelijk

Bij complexe websites is het vaak lastig om alle informatie te ontsluiten. Met een heldere sitemap zien bezoekers in een oogopslag hoe de site in elkaar steekt en waar ze welke informatie kunnen vinden.

3. Sitemap is goed voor SEO

Met een XML-sitemap staan alle URL’s van de pagina’s netjes onder elkaar. Dit is ideaal voor zoekmachines, die zo snel kunnen zien of alles pagina’s zijn geïndexeerd en of er nieuwe stukken zijn toegevoegd die nog moeten worden opgenomen. Dit komt de vindbaarheid van je website ten goede.

Misverstanden over sitemaps:

1. Met een sitemap zal Google je website niet sneller of vollediger indexeren, daarvoor kijkt de zoekmachine allereerst naar de interne navigatie, linkstructuur en unieke content. Google gebruikt de sitemap wel als controlemiddel.

2. Webpagina’s die wel in de sitemap staan maar niet via links (extern of intern) bereikbaar zijn, worden waarschijnlijk niet geïndexeerd. Het is verborgen content. dus waarschijnlijk niet interessant.

3. Door je XML-sitemap aan te melden bij Google Search Console word je site niet beter geïndexeerd, maar krijg je inzicht over hoe de indexatie verloopt en of er problemen optreden (404-errors, crawlfouten etc.).

Gratis Tooltje

Via een gratis Tool is het mogelijk om een XML-sitemap aan te maken. Dit tooltje is vooral voor de gebruikers met een kleine website. Klik hier voor de Tool


Google voegt factchecks toe bij afbeeldingen in zoekresultaten

Foto’s en video’s zijn een ongelooflijke manier om mensen te helpen begrijpen wat er in de wereld gebeurt. Maar de kracht van visuele media heeft zijn valkuilen – vooral wanneer er vragen zijn over de oorsprong, de authenticiteit of de context van een beeld. Vanaf vandaag duiken we wereldwijd informatie op in Google Images om mensen te helpen bij het navigeren door deze kwesties en om meer geïnformeerde oordelen te vellen over wat ze op het web zien. Dit bouwt voort op de functies van de feitencontrole in Search en News, die mensen miljarden keren per jaar tegenkomen.

Fact check

Wanneer u nu op Google Images zoekt, ziet u mogelijk een “Fact Check” label onder de miniatuurafbeeldingen. Wanneer u op een van deze resultaten tikt om de afbeelding in een groter formaat te bekijken, ziet u een samenvatting van de feitencontrole die op de onderliggende webpagina wordt weergegeven. Deze labels kunnen zowel verschijnen voor feitencontrole-artikelen over specifieke afbeeldingen als voor feitencontrole-artikelen die een afbeelding in het verhaal bevatten.

Net als bij Search, heeft het toevoegen van dit label in de resultaten van Google Images geen invloed op de ranking; hub systemen zijn ontworpen om de meest relevante, betrouwbare informatie die beschikbaar is boven water te krijgen, ook uit bronnen die feitencontrole bieden.

Steentje bijdragen

Om het belangrijke werk van de feitencontroleurs tijdens de lopende pandemie te erkennen, heeft het Google News Initiative eerder dit jaar 6,5 miljoen dollar verstrekt voor de financiering van organisaties over de hele wereld.

Deze inspanningen benadrukken niet alleen de belangrijke bijdragen van de gemeenschap van de feitencontrole, maar ze zorgen er ook voor dat mensen toegang hebben tot een kritische context over de informatie – en nu ook beelden – die ze online tegenkomen.

Voor meer informatie over deze nieuwe Google functie ga je naar: https://www.blog.google/products/search/bringing-fact-check-information-google-images