Maandelijks archief: augustus 2020

Google’s Rich Results Test Tool Ondersteunt ‘Artikel’ Markup

Google werkt zijn Rich Results Test tool bij met ondersteuning voor artikel gestructureerde data markup.

De gestructureerde gegevens van het artikel kunnen worden gebruikt voor het markeren van nieuws-, blog- en sportartikelenpagina’s.

Het toevoegen van gestructureerde artikelgegevens kan het uiterlijk van de pagina in de zoekresultaten verbeteren.

Verbeterde functies zijn onder andere plaatsing in de topverhaalcarrousel, de hostcarrousel en visuele verhalen.

De opmaak kan ook rijke resultaateigenschappen zoals koptekst en groter-dan-dunne afbeeldingen mogelijk maken.

Met behulp van de Rich Results Test tool kunnen eigenaren van de site nu controleren of hun opmaak correct is geïmplementeerd.

Dit biedt de mogelijkheid om eventuele fouten in de opmaak te herstellen voordat het artikel wordt gepubliceerd.

Wanneer een geldige markup aan een artikel wordt toegevoegd, komt deze in aanmerking om als een rijk resultaat te dienen.

Zoals bij elk type van gestructureerde data markup, is het toevoegen ervan aan een pagina geen garantie dat het zal dienen als een rijk resultaat.

Het gebruik van gestructureerde data helpt Google echter om een pagina beter te begrijpen. Dat kan voordelig zijn, of Google nu wel of niet besluit om een rijk resultaat voor de pagina weer te geven.


6 redenen waarom Redesigns jouw SEO resetten

Je hebt je website opnieuw ontworpen. Het is prachtig, verhoogt jouw omzettingsgraad, en klanten houden ervan. Maar waarom duikt jouw organisch zoekverkeer 40% en flatline?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) steunt op drie kernpijlers: de relevantie van de content voor de zoekopdracht van de zoeker, de technische mogelijkheid om die content te crawlen en te indexeren, en de autoriteit die wordt verdiend door backlinks.

Elke pijler omvat honderden signalen die zoekmachinealgoritmes gebruiken om hun zoekresultatenpagina’s te genereren. Het herontwerpen van uw website heeft invloed op elk van deze pijlers en op vele signalen tegelijk.

Inzicht in de zes manieren waarop herontwerp van invloed is op die pijlers en signalen kan helpen bij het plannen van sterkere organische zoekprestaties zodra jouw herontwerp live gaat.

1: De woorden op de pagina’s veranderen

Wanneer je een website herontwerpt, krijgt de inhoud de neiging om een make-over te krijgen. Maar de woorden op jouw pagina’s van vandaag maken deel uit van wat je helpt bij het organisch rangschikken van jouw huidige trefwoordenthema’s.

Wanneer je de woorden verandert, verandert het de trefwoordthema’s waar jouw pagina’s voor gerangschikt zijn. Als je de rangorde van jouw pagina’s aanpast aan de meer gevraagde trefwoorden, kan het verkeer toenemen. Echter, als jouw nieuwe ranking trefwoordenset minder zoekopdracht geeft, zal jouw organische verkeer afnemen.

Wanneer woorden op veel pagina’s van de site veranderen, kan de verandering in de organische zoekprestatie in één keer dramatisch zijn.

2: De inhoudelijke wijzigingen van de strategie

Jouw website is mooi ingedeeld in functionele secties. Misschien heb je een ecommerce sectie, een blog, bedrijfsinformatie, enkele how-to guides, etc. Elke sectie is er, omdat het past in jouw bedrijfs- en contentstrategie. Wanneer je deze strategieën wijzigt, kunnen secties van de website worden verwijderd.

Afhankelijk van zijn rol in het besturen van organisch zoekverkeer, kan die sectie een grote impact hebben op SEO. Het kan al dan niet leiden tot conversies, maar een van de belangrijkste functies van SEO is het stimuleren van bewustwording. Het verwijderen van eender welke sectie zou de capaciteit van de website elimineren om voor alle sleutelwoorden te rangschikken die pagina’s verkeer doordreven.

Zorg ervoor dat je waarde hecht aan elke stap in de verkooptrechter als jij jouw contentstrategie plant om te voorkomen dat er veranderingen worden aangebracht die een negatieve invloed hebben op uw organische zoekprestaties.

3: De navigatie wijzigingen

Navigatie en andere interne link-structuren passeren autoriteit – de waarde die wordt verdiend wanneer andere websites naar de pagina’s op jouw site linken – onder de pagina’s van jouw website, waardoor meer van jouw pagina’s kunnen worden gerangschikt. Het wijzigen van de pagina’s waarnaar wordt gelinkt in de navigatiestructuren verandert ook de pagina’s die die bevoegdheidsstroom krijgen, waardoor sommige pagina’s meer worden toegevoegd en andere worden verwijderd.

Als je de links en de autoriteit die ze bieden verwijdert van pagina’s die goed gerangschikt zijn, zullen ze waarschijnlijk minder verkeer en minder conversies veroorzaken.

4: De wijzigingen in de taxonomie

De taxonomie van jouw website bestaat uit het volgende:

 • De productcategorieën en subcategorieën die je vaststelt.
 • Hoe ze zich tot elkaar verhouden.
 • De attributen die je als filter inschakelt.
 • Hoe je ze allemaal noemt.


Elk stuk van de taxonomie speelt een rol in jouw SEO. Elke categorie, subcategorie en filter creëert een aparte pagina op de site. Daarnaast zijn de labels die je voor elk formulier gebruikt de standaard metagegevens en koppen op de pagina.

Al deze veranderingen zijn van invloed op uw vermogen om te rangschikken en conversies aan te sturen. Bijvoorbeeld, het combineren of splitsen van categorieën verwijdert en/of voegt pagina’s toe op de site. Het verwijderen of samenvoegen van pagina’s verwijdert of wijzigt natuurlijk hun vermogen om organisch te presteren.

5: De URL’s veranderen

Alles wat de zoekmachines weten over jouw site is gekoppeld aan de URL voor elke pagina. Wanneer je een website hertekent, hebben die URL’s de neiging om te veranderen – misschien maar door één karakter – maar zelfs die kleine verandering doet er toe in SEO.

Je verliest de autoriteit die in de URL is opgeslagen als u deze wijzigt zonder gebruik te maken van een 301 redirect. De nieuwe URL begint in wezen helemaal opnieuw vanaf ground zero en moet een nieuwe link autoriteit verdienen voordat hij net zo goed kan rangschikken als voorheen. Wanneer dit gebeurt met kritische pagina’s of veel pagina’s tegelijk, kan jouw prestatie dalen.

6: De platformveranderingen

Met “het platform” bedoel ik de technologie en de codebasis die het bestaan van jouw site mogelijk maakt. Misschien is jouw site gebouwd op WordPress, Squarespace, Shopify of Magento. Elk van deze platforms biedt verschillende niveaus van functionaliteit in zijn kernproduct. Sommige zijn gemakkelijk te optimaliseren voor organisch zoeken, en andere moet je worstelen met of aangepaste code maken.

Veel platformen gebruiken AJAX, ReactJS of vormen van JavaScript die zoekmachines nog steeds negeren. De overgang van een gemakkelijk te crawlen SEO-vriendelijk platform naar een platform dat meer hands-on ontwikkeling vereist, zal invloed hebben op het vermogen van jouw site om gecrawled en geïndexeerd te worden – die beide nodig zijn om te rangschikken in organische zoekresultaten.

Website herontwerpen kan een stap in de goede richting zijn voor vele aspecten van digitale marketing, maar SEO’s behoeften worden vaak over het hoofd gezien of verkeerd begrepen. Besteed altijd extra aandacht aan de SEO aspecten van elk project dat vraagt om wijdverspreide updates van uw content, navigatie, taxonomie, URL’s of platform. Veranderingen op deze gebieden kunnen een dramatische impact hebben op uw organische zoekprestaties.


De 10 BESTE Gebroken Link Checker Tools voor jouw website

Gebroken links zijn de links die een 404-foutmelding tonen.

Over het algemeen treedt dit op wanneer de website-eigenaren een wijziging aanbrengen of een pagina van de website verwijderen. Deze links worden ook wel dode links genoemd en zijn niet goed voor SEO en de persoon die de website bezoekt.

Wanneer gebroken links beschikbaar zijn op een website, dan is het niet goed voor de site, daarom moet je dergelijke links oplossen en ze aanwijzen om de URL te corrigeren.

1) Sitechecker

Sitechecker – Het perfect maken van de technische gezondheid van een website is al moeilijk genoeg, maar een must.

Sitechecker website crawler controleert uw website op gebroken links en geeft de hele informatie over hoe deze te corrigeren. Je kan de ankers van 404 foutpagina’s onderzoeken en direct repareren.

Het is een webtool, dus het kan door elk besturingssysteem worden uitgevoerd. Bovendien kan de website op elk CMS worden gecrawled.

Functies

 • Het scant 100 webpagina’s gratis.
 • Het geeft het uitgebreide rapport van de website technische gezondheid: gebroken links, omleidingsketens, orphan links, indexeringsfouten.
 • Het biedt SEO-audit van de exacte pagina (gratis optie) en de hele website (maandelijks/jaarlijks abonnement).
 • Het toont inhoudelijke fouten: meta-tags problemen, dunne pagina’s.
 • Het creëert een visuele structuur van de website door interne en externe links.
 • Het implementeert website monitoring na het kruipen: kan worden gewaarschuwd voor eventuele correcties op de website (betaalde optie).
 • Het stelt backlink tracker en keyword ranking checker diensten voor. (betaalde optie)

Nadelen

 • Je kunt slechts 100 pagina’s gratis scannen.
 • Je kunt geen gegevens uit een gratis abonnement exporteren.

2) SEMrush

SEMrush is een geweldige website backlink checker die alle links naar uw domein weergeeft. Het biedt de functionaliteiten om alles te vinden over de backlinks van je en jouw concurrent.

SEMrush helpt om een website te controleren door het uitvoeren van een deep link studie door het inspecteren van de inkomende links, ankerteksten, het begrijpen van de externe links van de linkende websites. Het stelt ook geo-distributiemiddelen voor zoals grafieken, taartdiagrammen en een wereldkaart.

Kenmerken

 • SEMrush kan een deep link analyse uitvoeren.
 • Het heeft functies om het type backlink te controleren die u laat weten wat de bron van uw concurrent is, relevante industriële webbronnen en de websites die geïnteresseerd zijn in het verwijzen naar uw inhoud.
 • Het biedt geodistributie widgets zoals grafieken en taartdiagrammen voor het vinden van de antwoorden.
 • Het heeft functies waarmee u het unieke IP van verwijzende domeinen, IP-distributies per land, enz. kunt zien.

nadelen

Het is duur in vergelijking met andere tools.

3) W3C Link Checker

W3C Link Checker geeft je keuzes tijdens het inspecteren van de gebroken links van uw websites, zoals alleen samenvatting weergeven, omleidingen verbergen, alleen documenten controleren, koptekst, enz.

In de resultaten levert het de status van de link op en geeft het een overzicht van de problemen die worden gevonden door het controleren van die gebroken links. Deze gratis slechte link checker is een onderdeel van Quality Web Tool en W3C’s Validators.

functies

 • Het inspecteert de problemen in de links, verankert en verwijst naar dingen in de hele website.
 • Deze tool kan ook worden gedownload en geïnstalleerd op uw systeem.
 • Het maakt gebruik van HTML en CSS voor het verkrijgen van de beste resultaten van het scannen.

Nadelen

 • Dit gereedschap is een beetje traag.
 • Foutmeldingen komen in langere woorden dan gewenst.

4) Online Broken Link Checker

Online Broken Link is een gratis online website validatietool die jouw webpagina’s controleert op gebroken links, autoriseert, ontdekt en accounts slechte hyperlinks als die er zijn. Het kan een onbeperkt aantal webpagina’s scannen. Het werkt zowel voor externe als interne links.

Deze tool draait op Windows, iOS, Linux en Mac OS.

Functies

 • Het kan een onbeperkt aantal pagina’s scannen voor zowel externe als interne URL’s.
 • Het specificeert de positie van slechte links in de HTML-code.
 • Het merkt linkrot en andere problemen met de integriteit van de website op.
 • Het ondersteunt subdomeinen.

Nadelen

 • Niet geheel gratis.
 • De gratis versie heeft beperkingen van 3.000 pagina’s.
 • De hoeveelheid van de tool is afhankelijk van uw website.

5) Dead Link Checker

Dead Link Checker crawlt uw website systematisch en detecteert alle dode links die jouw website verstoren.

Het kan een HTML-output maken voor een informele inspectie van de resultaten en kan een link cache-bestand ontwikkelen om meerdere eisen te versnellen. Dead Link Checker kan gebroken links opmerken, zoals Page not found, Timeout, Server error en elke andere fout die ervoor zorgt dat webpagina’s niet worden getoond.

Functies

 • Dead link heeft drie methoden van het proces, namelijk Site Check, Multi Check, Auto Check.
 • Het filtert het URL-keyword met jokertekens.
 • Het kan pauzeren en hervatten op elke periode.
 • Het scant meerdere links tegelijkertijd.

Nadelen

 • Beperking in het scannen van de pagina’s.
 • Wijziging in de subdomeinen wordt gezien als een gewijzigde website en dus worden links op die domeinen niet gecontroleerd.

6) Dr. Link Check .com

Dr. Link Checker inspecteert alle links die interne en externe links bevatten naar een andere website. Het kan ook links naar afbeeldingen, stylesheets en andere bestanden controleren.

Het inspecteert alle HTML- en CSS-codes en scant uw hele website. Elke link die door Dr. Link Checker is gemaakt, doorloopt verschillende controles om te bevestigen dat er geen bedreigingen mogen worden achtergelaten die uw website kunnen schaden.

Functies

 • Het scant een website op 1000 gratis links.
 • Het geeft samenvattende rapporten van interne, externe en gebroken links.
 • Meerdere scans per link.
 • U kunt controles plannen om automatisch uit te voeren volgens uw eisen.

Nadelen

 • Beperkte pagina’s kunnen alleen worden gescand.
 • Niet geheel gratis.
 • Zelfs voor het basisplan kunnen slechts 2000 beperkte links per maand worden gescand.

7) Xenu’s Link Sleuth

Xenu’s link Sleuth is een gratis open source tool om de gebroken link van een website te controleren.

Het linkt automatisch naar uw website en begint de website te kruipen. Het is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Voor het crawlen, plak uw website URL en het zal beginnen met het controleren van de gebroken links. De linkbevestiging gebeurt op afbeeldingen, randen, plug-ins, achtergronden, stylesheets, scripts en Java-applets.

Je kunt op elk moment een rapport maken.

Functies

 • Het is gunstig voor tijdelijke netwerkfouten.
 • Het kan bestanden van minder dan 1 MB uitvoeren.
 • Het ondersteunt SSL-websites en sitemap.
 • Beperkt testen van FTP, gopher en mail URL’s.

Nadelen

 • Niet compatibel met het Windows 32 systeem.
 • Heeft geen grafische mogelijkheden van WebAnalayzer 2.0.
 • De methoden voor het scannen van gopher-sites zijn niet afhankelijk.

8) Integrity Link Checker

Integrity Checker is een gratis Mac-desktopprogramma.

Afhankelijk van de omvang van uw website, kan deze tool een periode in beslag nemen om het rapport af te ronden. Het heeft talrijke keuzes om de resultaten te sorteren, en het kan alleen corrupte links controleren, door de optie op de rapportpagina te kiezen.

Het heeft ook voordelen om de gebroken koppelingen van de commentaarformulieren te injecteren. Opties zoals het overbrengen van de gegevens, verificatie, het verwerken van meerdere sites, het genereren van sitemaps, spellingcontroles zijn allemaal beschikbaar in twee verbonden apps, namelijk Integrity Plus en Scrutiny.

Functies

 • Werkt feilloos met grote websites, zonder enige traagheid.
 • Het controleert ook op gebroken afbeeldingen.
 • Controleert op interne en externe links.
 • Het exporteert rapporten in pdf-formaat

nadelen

 • Het is alleen voor Mac-gebruikers.
 • Het kost tijd om het rapport af te ronden na inspectie van de gebroken koppelingen.
 • Voor het gebruik van Integrity Plus Checker is het niet gratis beschikbaar voor gebruikers.

9) Google Webmaster

Google Webmaster is een vrij beschikbare tool die de prestaties van uw website in de zoekresultaten onderhoudt. Het bevestigt dat Google toegang heeft tot de inhoud van uw website.

Met Google Webmaster is het mogelijk om nieuwe pagina’s en berichten te maken, zodat Google de inhoud kan crawlen en verwijderen die u niet wilt dat de beheerders van de zoekmachines leren. Google Webmaster kan uw website behouden zonder de aanwezigheid ervan in de zoekresultaten te begrijpen.

Functies

 • Het helpt u om uw website te optimaliseren op basis van het trefwoord SEO door de meest gejaagde sites te kennen.
 • Toegang tot informatie die geschikt is voor reclamecampagnes.
 • Vind betere visies met betrekking tot het indexeren en kruipen acties gemaakt door de zoekmachine procedure naar uw website.
 • Verbeter uw link door campagnes met de systematische gegevens over de externe en interne links naar uw webpagina’s.

Nadelen

 • Anomalieën in het updaten van gegevens.
 • Voor het verwijderen van links van Google kunt u alleen een verzoek indienen bij Google.
 • Rangbewaking is van invloed als uw website vanaf de eerste vier of vijf resultaatpagina’s wordt geland.

10) Screaming Frog

Screaming Frog SEO Spider helpt bij het snel kruipen en beoordelen van jouw website.

Het kan gebruikt worden om zowel kleine als grote websites te kruipen. Het helpt om de crawlgegevens te bekijken, te bestuderen en te filteren terwijl ze worden verzameld.

Met SEO Spider kunt u elementen zoals URL, paginatitel, meta-uitleg, bijschriften etc. overbrengen naar Excel, zodat het eenvoudigweg gebruikt kan worden als basis voor SEO verwijzingen.

Functies

 • Bestudeert backlinks, interne en externe links van de websites om de prestaties van uw website te verbeteren.
 • Aangepaste zoekopdrachten en aangepaste extractie zijn beschikbaar om een bepaalde keuze van de tekst te ontdekken.
 • Het genereert XML Sitemaps.
 • Robots.txt ondersteuning om de volledige prestaties van de site te controleren en te tonen.

Nadelen

 • Snelheid is traag als de websites erg groot zijn.
 • Hebben de training nodig om alle middelen te gebruiken.
 • De gratis versie kan slechts 500 pagina’s scannen.

Bonus: Ahrefs Broken Link Checker

Ahrefs Link Checker tool levert een gedetailleerd rapport met betrekking tot alle backlinks naar uw site.

Het kan begrijpen door welke middelen van uw site, de links groeien of vallen. Het wordt ondersteund door de grootste database van live backlinks en de grote kruipsnelheid van AhrefsBot. Het is een goed hulpmiddel voor het kennen van informatie over de gebroken backlinks in het netwerk op een plaats.

Functies

 • Let op de backlinks naar uw concurrent, die de inhoud van de pagina’s misplaatst hebben.
 • Ontdek gebroken externe links op gerelateerde websites door het exporteren van links.
 • Filter en categoriseer backlinks.
 • Toon het hele beeld van do-follow en no-follow links voor elke URL.

Nadelen

 • Kan geen grafieken van de pagina’s exporteren.
 • Er bestaan geen volledige SEO-resultaten.
 • Duur voor kleine starters.
 • Niet gratis voor de gebruikers.