Maandelijks archief: september 2020

Hoe het lokaliseren van de inhoud van jouw website de verkoop kan stimuleren

Als jouw bedrijf zijn doelgroep niet online bereikt, dan laat je een grote kans liggen.

Het doel van het weken en maanden doorbrengen van relevante content op jouw website is ongetwijfeld het maken van winst. En als je net als andere website-eigenaren die er zijn, heb je zweet het uit te proberen om Google’s zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken te volgen. Maar aan het eind van de dag ziet je misschien alleen maar een druppeltje van die bezoekers in de verkoop brengen. Wat is dan het probleem?

Het is tijd om terug te vallen op taallokalisatie om ervoor te zorgen dat je een taal spreekt die je klanten begrijpen en om ervoor te zorgen dat je marketinginspanningen gericht zijn op een specifieke basis.

Wat is Web-Content Lokalisatie?

Website-content lokalisatie houdt in dat je je content – inclusief tekst, afbeeldingen, multimedia, dynamische PDF’s, etc. – in de moedertaal van een bezoeker of potentiële klant presenteert. Het grote idee is om ervoor te zorgen dat een bezoeker uit Nederland en een andere uit Frankrijk dezelfde inhoud zien, maar dan in verschillende talen. Je kunt je ook richten op verschillende provincies in Nederland, aangezien er verschillende volkstalen in het land zijn.

Bovendien kan een voorbeeld van een feestelijke gebeurtenis worden voorgesteld als “Pasen” voor Nederlandse bezoekers en “La Chandeleur” voor de Fransen. De taallokalisatie geeft je bezoekers dus een beter begrip van de inhoud van je site en van de producten die je probeert te promoten.

Het overheersende voordeel van taallokalisatie is het vermogen om zakelijke leads en inkomsten te verbeteren. Hier zijn enkele redenen voor:

Wereldwijde marketing.

Uit een recent Statista-rapport blijkt dat in 2019 slechts 25,2 procent van de internetgebruikers Engels spreekt. Van de 4,13 miljard actieve internetgebruikers in 2019 waren China en India goed voor respectievelijk 854 miljoen en 560 miljoen online gebruikers, en geen van beide zijn Engelstalige landen.

Wat dit betekent is dat je veel geld op tafel laat liggen als de taal van je site niet gericht is op de wereldwijde markt. Om deze reden kan website-content lokalisatie jouw bedrijf in het beste licht presenteren aan het juiste publiek. Het helpt ook om meer mensen te bereiken die in een bepaalde regio wonen en werken, omdat het gericht is op de internationale en meertalige markt.

Efficiëntere verkoop.

De inhoud van een website die goed gelokaliseerd is, helpt het verkoopteam om ook efficiënter te zijn. Internationale lezers hebben de informatie over het product, de educatieve inhoud van de website en nog veel meer al begrepen en kunnen nuttige vragen stellen om hun twijfels weg te nemen.

Gelokaliseerde content maakt het ook makkelijker voor lokale marketingteams om de informatie van de site te begrijpen en beter door te geven aan potentiële klanten. Zie het als een perfect verkooppraatje. In combinatie daarmee verloopt het verkoopproces sneller en wordt de interactie tussen medewerker en klant verbeterd om een hogere mate van tevredenheid te bereiken.

Beter zicht op de zoekmachine.

Google en andere top zoekmachines proberen de best mogelijke resultaten te bieden en de gebruikerservaring te verbeteren. Daarom is een van de manieren om massaal verkeer naar je website te triggeren het lokaliseren van de meta-trefwoorden en -tags van de site. Het begint allemaal met het optimaliseren van de SEO van uw website voor verschillende talen en landen.

Om te beginnen kunnen tools zoals Google Analytics je een inzicht geven in waar je bezoekers vandaan komen, en je helpen om een strategie uit te stippelen voor het targeten van deze locaties met behulp van white-hat SEO. Het resultaat kan uiteindelijk zeer lonend zijn, aangezien jouw website ook in de top van de zoekresultaten van deze landen zal staan.

Hoe je de inhoud van jouw website kunt lokaliseren

Nu dat je weet waar je je voordeel kunt halen uit het lokaliseren van de inhoud van je website, laten we je een eenvoudige aanpak zien die je zal helpen om uiteindelijk de verkoop te stimuleren:

Bied lokaal relevante inhoud aan.

Ten eerste moet je je inhoud lokaal relevant maken, wat betekent dat je je over het algemeen niet gaat richten op de officiële taal van het land. Je zult echter wel onderzoek moeten doen om na te gaan welke moedertaalsprekers in dat land eigenlijk je meest frequente bezoekers zijn. Toch kan dat een beetje lastig zijn en daarom moet men terugvallen op de diensten van een professional. Hoe is dat mogelijk? Lees verder om erachter te komen.

Werk samen met deskundigen.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in taallokalisatie of vertaling zijn bekend met de taal en cultuur van de gebruikers in de doelmarkt. Als zodanig zijn deze experts goed op de hoogte van wat klanten willen en hun bestedingsgewoonten. Hieruit volgt dat samenwerking met deze bedrijven zal helpen om effectief gelokaliseerde en accurate inhoud te leveren aan je klanten. Een mooi voorbeeld van zo’n bedrijf is PROSEO.

Het lokaliseren van de inhoud van jouw website kan de verkoop op jouw platform stimuleren en, het allerbelangrijkste, de zichtbaarheid van jouw website in de zoekmachine verhogen. Als je dus dezelfde dienst aanbiedt in verschillende landen, kan het zeer voordelig zijn om je inhoud aan te passen aan hun moedertaal, zelfs als je de diensten van een lokalisatiebedrijf moet gebruiken voor de vertaling van de taal van je site. Aan het eind van de dag spreekt de kwaliteit van de klantenbetrokkenheid tot ieders behoefte.


Google brengt officieel zijn Web Stories uit voor WordPress Plugin

Twee en een halve maand na de lancering van zijn publieke beta heeft Google zijn Web Stories voor WordPress-plugin uitgebracht. Tot nu toe heeft de plugin meer dan 10.000 actieve installaties en heeft hij een solide vijfsterrenclassificatie van vijf reviews gekregen.

Google creëerde het Web Stories-formaat via zijn AMP-project om uitgevers in staat te stellen visueel rijke verhalen te creëren. Het is vooral gericht op mobiele websitebezoekers, waardoor ze snel door de verhalende pagina’s met kleine stukjes inhoud kunnen springen.

De Web Stories plugin creëert een visuele interface binnen WordPress voor het maken van Stories. Het breekt met de traditionele WordPress-interface en laat gebruikers kennismaken met een bijna Photoshop-achtige ervaring voor het opbouwen van individuele Stories. De Stories editor is volledig drag-and-drop.

De plug-in biedt ook acht voorontworpen sjablonen uit de doos die een klein aantal niches bestrijken. Volgens de aankondiging van Google is het bedrijf echter van plan om in de toekomst meer templates toe te voegen.

Webverhalen zijn voor Storytelling

“Ten eerste…de kracht van Verhalen”, schreef Jamie Marsland, oprichter van Pootlepress, in een Twitterbericht. “Verhalen zijn hoe wij (mensen) de wereld zien en onze ervaringen delen. Tot nu toe waren de platforms die we moeten vertellen beperkt tot boeken/films/tv/websites/blogs/instagramverhalen etc.”.

“Websites zijn oké voor het vertellen van verhalen, maar in veel opzichten past het formaat niet echt in de lineaire boog van het vertellen van verhalen. Toen Marshall McLuhan in 1964 zei ‘the medium is the message’ had hij het over hoe het medium zelf een sociale impact heeft, en de communicatie zelf verandert… en de mogelijkheden voor wat gecommuniceerd wordt en hoe het wordt waargenomen. Maar we moeten blijven terugkomen op Verhalen. Verhalen zijn hier de sleutel tot imo. Nu hebben we een open formaat om Stories te vertellen, en we hebben een open platform (WordPress) waar die Stories gemakkelijk verteld kunnen worden.”

Marsland maakte zijn draad af door te zeggen dat het gebruik van Stories als vervanging voor een brochure of website een gemiste kans is. Hij zei dat het een platform was voor storytelling en dat het als zodanig gebruikt moest worden.

Het is nog veel te vroeg om te zeggen of Web Stories gewoon een modeverschijnsel zal zijn of nog in brede zin zal worden gebruikt. De technologie leent zich zeker goed voor het vertellen van verhalen, vooral in mobiel formaat, maar ik betwijfel of we het beste van wat mogelijk is op het web hebben gezien. Het formaat voelt te beperkt om het eindresultaat te zijn van het vertellen van verhalen. Het is slechts één medium dat zal leven en sterven door zijn populariteit bij de gebruikers.

Met de juiste ontwerpvaardigheden zullen sommige mensen prachtige Web Stories maken. En, dat is precies wat Marsland heeft gedaan met het eerste verhaal dat hij deelde:

Nieuwe functies

De Web Stories plugin voegt nu ondersteuning toe voor Unsplash afbeeldingen en Coverr video’s out of the box. De plugin voegt een nieuw tabblad toe met een “media”-pictogram. Voor gebruikers van de eerste beta-versie van de plugin kan dit een beetje verwarrend zijn. Het vorige mediapictogram was voor een tabblad dat de media van de gebruiker weergaf. Nu staat het medium van de gebruiker onder de tab met het “upload” icoon.

Het is ook niet direct duidelijk dat de Unsplash afbeeldingen en Coverr video’s niet op de site zelf worden gehost. Er is een “powered by”-melding onderaan het tabblad, maar deze kan gemakkelijk worden gemist omdat deze opgaat in de media op de achtergrond.

Media van Unsplash en Coverr worden off-site gehost en niet gedownload naar de WordPress mediabibliotheek van de gebruiker. Ik kon geen melding vinden in de documentatie van de plugin. Zulke hotlinking was een reden voor discussie over de recente officiële release van de Unsplash plugin.

Google kondigde ook aan dat het van plan is om in de nabije toekomst meer “voorraadmedia-integraties” toe te voegen. Volgens een document dat via een GitHub-ticket wordt gedeeld, kunnen dergelijke toekomstige integraties Google Photos en GIF-sharing site Tenor omvatten.


Google Ads API is nu beschikbaar voor iedereen

Google kondigde op Twitter aan dat de Google Ads API nu “algemeen” beschikbaar is voor alle adverteerders en ontwikkelaars. Ik geloof dat het vorig jaar is gelanceerd, maar had een aantal ernstige problemen bij het proberen om de Google AdWords API te vervangen en Google moest het terugdraaien. Nu is het klaar voor prime time en volledig beschikbaar.

Google zei dat de Google AdWords API “nog steeds beschikbaar is voor gebruik op dit moment. Er zullen echter geen nieuwe functies meer worden toegevoegd. Voor alle nieuwe integraties raden wij het gebruik van de Google Ads API aan.

Google heeft toegevoegd “met de Google Ads API, ziet u snellere rollouts van nieuwe functies en compatibiliteitsupdates voor tools zoals aanbevelingen, lokale campagnes en meer. We hebben ook verbeteringen aangebracht aan bestaande functies zoals Keyword Planner, wijzig geschiedenis en facturering. Dit maakt het gemakkelijk voor u om uw campagnes te beheren en de algehele productiviteit te verhogen.

De Google Ads API is de moderne programmatische interface naar Google Ads en de volgende generatie van de AdWords API. Het stelt ontwikkelaars in staat om direct te communiceren met het Google Ads platform, waardoor de efficiëntie van het beheer van grote of complexe Google Ads accounts en campagnes enorm toeneemt. Enkele typische use cases zijn:

  • Geautomatiseerd rekeningbeheer
  • Aangepaste rapportage
  • Advertentiebeheer op basis van inventarisatie
  • Beheer Slimme Biedstrategieën

Zorg er dus voor dat u de Google Ads API bekijkt als u nog steeds gebruik maakt van de Google AdWords API.