Maandelijks archief: oktober 2020

5 SEO Tips voor snelle resultaten

SEO gaat zeker over het spelen van het lange spel. Maar af en toe zijn er wat kleine veranderingen die een groot verschil maken… snel.

Hier zijn een paar tips voor korte termijn SEO resultaten.

1. Controleer of je inhoud van zoekmachines blokkeert

Controleer of het robots.txt-bestand van jouw website geen grote pagina’s, mappen of iets anders dat zeer belangrijk is voor de crawlability blokkeert.

Je kunt je robots.txt bestand vinden door /robots.txt in te voeren na je domeinnaam – www.your domain.com/robots.txt

Als je geblokkeerde bronnen in het robots.txt-bestand vindt, graaf dan iets verder om de reden te vinden.

Bij het werken met klanten, een scenario dat ik vaak vind is dat middelen worden geblokkeerd omdat een ontwikkelaar of een SEO-deskundige het bedrijf vertelde om het te doen. Maar vaak vind ik dat de beslissing om resources te blokkeren al jaren geleden is genomen. En, zoals elke beslissing die jaren geleden is genomen, kunnen de mensen die de beslissing hebben genomen niet meer werken bij het bedrijf en degenen die nu werken bij het bedrijf zich niet meer herinneren of niet weten waarom die middelen zijn geblokkeerd.

Als je een SEO-expert bent, stel ik voor om goed te kijken naar de geblokkeerde middelen om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk nodig is. Kruip ook de website en identificeer pagina’s die niet geïndexeerd zijn en die niet zouden moeten zijn. Is het uw SEO-plugin die inhoud blokkeert? Of heeft iemand een “noindex” richtlijn in uw pagina’s gecodeerd?

Als je geen SEO expert bent, pak er dan een, en pak je ontwikkelaar, en zoek uit wat er geblokkeerd is en waarom.

2. Interne Verbindingsoptimalisatie

Wanneer je een gedeelte van de tekst naar een ander gedeelte van je website linkt, is dit een interne link en wordt de tekst ankertekst genoemd (deze link is een interne link) en wordt ook wel eens een ‘redactionele link’ genoemd.

Interne links geven extra informatie over waar een gelinkte pagina over gaat. Mijn link boven ‘anchor-tekst’ vertelt Google bijvoorbeeld dat de pagina waarnaar gelinkt wordt over anchor-tekst gaat als onderwerp.

Wanneer er meerdere van deze interne links naar een pagina verwijzen, kunnen de zoekmachines meer informatie afleiden over de inhoud van de pagina waarnaar gelinkt wordt. Dit kan soms een boost geven aan je ranking. Waarom? Omdat de interne links iets meer informatie over een pagina toevoegen die ertoe leidt dat deze door zoekalgoritmes wordt geïnterpreteerd als relevant voor een zoekterm of onderwerp.

Dus, ga naar jouw blog, jouw productpagina’s, jouw ‘Over ons’ sectie en noteer waar je ankertekst kan toevoegen die nuttig is voor klanten plus, natuurlijk, de interne link ankertekst geeft ook informatie aan de zoekmachines.

Maar, ga niet gek doen over deze techniek door 10 interne links toe te voegen op één pagina die mensen over uw hele website sturen; zoveel redactionele links op één pagina geeft vaak een slechte gebruikerservaring en ziet er ook visueel slecht uit. 2 tot 3 redactionele links per pagina is over het algemeen ok.

3. Focus op lange staart

Als je website niet op belangrijke sleutelwoorden in je branche staat, sta je er niet alleen voor.

Aan het eind van de dag is er slechts zoveel ruimte aan de top voor single-word termen en soms zelfs voor twee-woord zinnen. Posities 1,2 en 3 op pagina een van de zoekresultaten pagina’s voor hoog volume trefwoorden zijn enkele van de meest omstreden vastgoed op het internet. Kijk maar eens naar de resultaten na het intypen van ³”levensverzekeringen³” – merk op dat er bedrijven zijn die investeren in advertenties en het doen van SEO. Ze vechten allemaal voor die toppositie.

Het volgende beste ding om je weg te vechten naar de top voor de moeilijke zoekwoorden is om te kijken naar langere zoektermen. Bijvoorbeeld: in plaats van te proberen te rangschikken voor het sleutelwoord ‘levensverzekering’ zou je kunnen proberen ‘hoe je beslist of ik een levensverzekering nodig heb’ of ‘hoeveel kost een levensverzekering’, ‘wat is de beste leeftijd om een levensverzekering te kopen’, ‘hoeveel geld krijgt mijn familie als ik een levensverzekering heb’, enz.

Een ander voorbeeld: in plaats van ‘appartementen te huur’ kun je ‘appartementen te huur in Surrey Hills’ proberen ‘hoe vind je de beste appartementen te huur in Londen’ ‘appartementen te huur onder de $1000 per maand in Londen’.

Een FAQ-sectie, een blog of een artikelensectie op uw website werken prachtig voor dit soort langere zoekzinnen.

Om resultaten te krijgen, is het belangrijk om dit voor meer dan één pagina te doen. Aangezien lange-termijn zoektermen minder zoekvolume hebben, is het onwaarschijnlijk dat u gekke hoeveelheden verkeer ziet na het publiceren van slechts één nieuwe FAQ of één nieuw bericht; je zult het meer dan eens moeten doen op meer dan één pagina met verschillende zinnen.

4. Speed Things Up

Als het een tijdje duurt voordat uw topverkeerspagina’s geladen zijn, heeft u misschien een fantastische kans om daar nu op u te zitten wachten.

Als uw website snel laadt, kan het voorkomen dat mensen op die ‘Terug’-knop in hun browser klikken.

Dit is belangrijk omdat een van de dingen die Google kan detecteren de tijdstempel is nadat iemand op een website van Google heeft geklikt en hoe snel hij terugkeert naar de Google-zoekresultatenpagina (met behulp van de ‘Terug’-knop). Als Google via een timestamp detecteert wanneer mensen doorklikken naar uw website en niet terugkomen naar hun zoekmachine, gaan er extra punten (niet echt punten, alleen een uitdrukking) naar uw website om mensen een geweldige gebruikerservaring te geven.

Gebruikerservaring is hier de naam van het spel. Google’s algoritme heeft vele metrieken die deze ervaring meten. De tijdstempel op de Back knop is er één van.

Dus, in het kort, versnel de laadtijd van uw website en moedig mensen aan om langer rond te hangen en u ziet misschien alleen maar uw rankings en verkeer omhoog gaan, zowel op korte als op lange termijn.

Dus, pak je ontwikkelaar, bekijk je statistieken met behulp van een van de onderstaande tools en ga aan de slag om dingen te repareren.

5. Vergeet niet om je te concentreren op een sleutelwoord

Wanneer je je hele website zorgvuldig plant, zodat je duidelijke onderwerpen en trefwoorden voor elke unieke pagina hebt, ben je op een winnend pad.

Een van de meest krachtige SEO technieken is Title Tag optimalisatie. Soms zijn we als SEO’er te veel in de details en missen we een aantal van de eenvoudige dingen. We zijn immers menselijk.

Deze tip is eenvoudig maar krachtig: Bekijk en bewerk jouw Title Tags.

Als je een groep van trefwoorden hebt die je op één pagina gebruikt – of het nu de startpagina, een blogpost of een productlijst is – moet je 1 tot 3 primaire trefwoorden uit de groep kiezen. Deze 1 tot 3 zinnen zijn over het algemeen de trefwoorden die beschrijven waar deze pagina over gaat en zijn de trefwoorden waar uw SEO-team veel moeite voor doet en waar uw Performance Marketeers mogelijk geld aan uitgeven. Met andere woorden, deze 1 tot 3 zinnen zijn instrumenteel voor jouw bedrijf, je moet goed gerangschikt zijn voor hen.

Samenvattend

Deze tips zijn krachtig bij correct gebruik. Dus, ga aan de slag – maak een plan, controleer het met een SEO expert, en meet de resultaten.

Natuurlijk, als je wat ondersteuning wilt, daar zijn we hier voor. Neem dus gerust contact op met onze consultants om te ontdekken hoe we bedrijven vooruit helpen en hoe we je kunnen helpen met je eigen optimalisatie


Google Autocomplete Voorspellingen uitgelegd

Google’s Search Liaison, Danny Sullivan, legt in een nieuwe blogpost uit hoe autocomplete voorspellingen worden gegenereerd.

Iedereen die Google Search gebruikt, is al eerder in aanraking gekomen met autoaanvullen, omdat de voorspellingen beginnen te verschijnen zodra er woorden in de zoekbalk worden getypt.

Autoaanvulvoorspellingen zijn ontworpen om gebruikers tijd te besparen door ze nog sneller de informatie te geven die ze nodig hebben.

Google heeft al eerder uitgelegd hoe auto aanvullen werkt. Deze laatste uitleg is specifiek gericht op de manier waarop de voorspellingen worden gegenereerd.

Hoewel autoaanvullen is ontworpen om nuttig te zijn, werkt het niet altijd op die manier. Sullivan gaat ook in op wat Google doet in situaties waarin het beter is om niets te voorspellen.

Autocomplete voorspellingen: Waar komen ze vandaan?

Autocomplete voorspellingen worden automatisch gegenereerd op basis van echte zoekopdrachten die mensen in Google hebben getypt.

Bij het genereren van voorspellingen kijkt Google naar 4 factoren:

  • Trending query’s
  • Taal van de zoeker
  • Waar de zoeker zich bevindt
  • Versheid

Google overweegt eerst trending queries bij het genereren van autocomplete voorspellingen, maar het zal niet alleen de meest voorkomende voorspellingen suggereren.

“Zo werken voorspellingen op het meest basale niveau”

Zegt Sullivan.

Om de voorspellingen relevanter te maken voor de individuele zoeker, kijkt Google ook naar de taal en de locatie van de zoeker.

In het onderstaande voorbeeld is te zien hoe de voorspellingen voor “rijexamen” verschillen voor een zoeker in Californië (links) versus een zoeker in Ontario, Canada (rechts).

Langestaartvragen worden op een andere manier behandeld. Omdat de zoekopdrachten minder vaak voorkomen, kan Google van het voorspellen van een hele zoekopdracht naar het voorspellen van delen van een zoekopdracht verschuiven.

“Bijvoorbeeld, we zien misschien niet veel vragen voor “de naam van het ding aan de voorkant” van een bepaald object. Maar we zien wel veel vragen voor “de voorkant van een schip” of “de voorkant van een boot” of “de voorkant van een auto”. Daarom zijn we in staat om deze voorspellingen aan te bieden tegen het einde van wat iemand aan het typen is.

Google kan prioriteit geven aan versheid bij het genereren van voorspellingen als er een stijgende belangstelling is voor een bepaald onderwerp.

“[onze geautomatiseerde systemen] kunnen een trendmatige voorspelling laten zien, zelfs als het niet de meest voorkomende van alle gerelateerde voorspellingen is die we kennen.”

Sullivan benadrukt dat autoaanvullen is ontworpen om meer te doen dan de meest voorkomende vragen suggereren. Het is anders dan, en moet niet worden vergeleken met, Google Trends.

Wanneer auto complementatie geen suggesties doet

Google heeft maatregelen genomen om bepaalde soorten voorspellingen te vermijden die onverwacht, schokkend of minder waarschijnlijk tot betrouwbare inhoud kunnen leiden.

Google gaat op twee manieren met deze problemen om:

Automatisch: Systemen zijn ontworpen om potentieel nutteloze en beleidsondermijnende voorspellingen te voorkomen.

Handmatig: Als de geautomatiseerde systemen van Google geen voorspellingen doen die in strijd zijn met het beleid van Google, zijn er handhavingsteams die voorspellingen verwijderen in overeenstemming met dat beleid.

Autocomplementatie geeft geen suggesties wanneer het termen en zinnen herkent die gewelddadig, sexueel-expliciet, haatdragend, kleinerend of gevaarlijk kunnen zijn.

Google kan ook voorkomen dat autoaanvullen suggesties doet als het erkent dat een voorspelling onbetrouwbare inhoud kan opleveren.

Autoaanvullen werkt niet bij vragen waarbij de voorspellingen kunnen worden geïnterpreteerd als bevestigingen van onbevestigde geruchten.

Gebruikers kunnen nog steeds zoeken naar alles wat ze willen

Tot slot zegt Sullivan dat het gebruikers vrij staat om te zoeken naar alles wat ze willen.

Google kan voorkomen dat autoaanvullen in bepaalde situaties werkt, maar het zal niet voorkomen dat de werkelijke zoekresultaten verschijnen.