Maandelijks archief: januari 2021

Google dreigt met stopzetting zoekopdrachten in Australië

Tijdens een hoorzitting van de Senaat in Canberra op vrijdag zei Mel Silva, directeur van Google (GOOGL) Australië, dat de ontwerpwetgeving “onwerkbaar” blijft en de manier waarop miljoenen gebruikers online naar inhoud zoeken, zou “breken”.


“Als deze versie van de code wet zou worden, zou het ons geen andere keuze geven dan te stoppen met het beschikbaar stellen van Google Search in Australië”, zei ze tegen wetgevers. “Dat zou een slechte uitkomst zijn, niet alleen voor ons, maar ook voor de Australische bevolking, mediadiversiteit en kleine bedrijven die Google Search gebruiken.

“De belangrijkste zorg van het bedrijf met het voorstel is dat het “betalingen zou vereisen voor links en snippets alleen naar nieuwsresultaten in Search”

aldus Silva.

“De gratis service die we Australische gebruikers bieden, en ons bedrijfsmodel, is gebouwd op de mogelijkheid om vrijelijk te linken tussen websites”

Google en Facebook zijn al jaren in de clinch met uitgevers over de manier waarop zij hun content weergeven, waarbij mediabedrijven betogen dat de techreuzen hen moeten betalen voor het voorrecht. Critici van de twee techbedrijven wijzen erop dat zij de online reclamebusiness domineren, waardoor nieuwsuitgevers in een lastig parket worden gebracht en moeten worstelen met de restjes.

De nieuwe wetgeving zou bepaalde mediakanalen in staat stellen individueel of collectief met Facebook en Google te onderhandelen – en tot arbitrage over te gaan als de partijen niet binnen drie maanden tot een akkoord kunnen komen, aldus de Australische mededingings- en consumentencommissie, die het wetgevingsvoorstel heeft ingediend.

De Australische premier Scott Morrison sloeg later op vrijdag terug naar Google.

“Laat ik duidelijk zijn. Australië maakt onze regels voor dingen die je in Australië mag doen. Dat gebeurt in ons parlement. Het wordt gedaan door onze regering en dat is hoe dingen werken hier in Australië en mensen die willen werken met dat in Australië, je bent van harte welkom,” zei hij op een persconferentie. “Maar we reageren niet op bedreigingen.”

Gevraagd naar de opmerkingen van Morrison, weigerde Google commentaar te geven.

Een waarschuwing voor “gevolgen”

Beide Amerikaanse techbedrijven hebben zich sinds de invoering afgelopen zomer fel tegen de code verzet. In augustus waarschuwde Google via zijn homepage Australiërs dat het wetsvoorstel hun zoekmogelijkheden zou schaden en “gevolgen” zou hebben voor YouTube-gebruikers.

De Amerikaanse reus stelt nu drie wijzigingen in de code voor, waaronder de wijze waarop hij nieuwsuitgevers zou compenseren.

Eén suggestie is om News Showcase – een programma dat Google vorig jaar lanceerde en dat uitgevers in de komende drie jaar meer dan 1 miljard dollar wil betalen – te formaliseren en uit te breiden in Australië. Het bedrijf betaalt nu al zeven uitgevers in het land voor hun content.

Het bedrijf wil ook een eis wijzigen die Google zou dwingen uitgevers op de hoogte te brengen van wijzigingen in zijn algoritme, en zegt dat het dit alleen moet doen “om ervoor te zorgen dat uitgevers in staat zijn te reageren op wijzigingen die hen betreffen”.

“Er is een duidelijk pad naar een eerlijke en werkbare code,” zei Silva. “Onze diensten terugtrekken uit Australië is wel het laatste wat ik of Google willen – zeker als er een andere weg is.”

Een agressieve strijd

Facebook (FB) keert zich ook tegen de wet.

In dezelfde Senaat hoorzitting op vrijdag, Simon Milner, Facebook’s vice-president van het openbaar beleid voor Azië-Pacific, zei dat het bedrijf uiteindelijk zou kunnen nieuws inhoud te blokkeren in Australië, hoewel hij benadrukte een toezegging “om de wet werkbaar te maken.”

Milner vertelde wetgevers dat er al een “afschrikwekkend effect van deze wet op investeringen in de Australische nieuwsindustrie” was, verwijzend naar een recent besluit van Facebook om een nieuwsproduct in het Verenigd Koninkrijk te lanceren in plaats van in Australië.

“Sir Tim Berners-Lee zei dat dit precedent dat door deze wet wordt geschapen ‘het web wereldwijd onwerkbaar zou kunnen maken’,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de uitvinder van het web.

De regelgevers zeggen dat de wetgeving nodig is om het speelveld voor de nieuwsmedia in Australië gelijk te maken, aangezien nieuwsredacties in het hele land hun dienstverlening hebben verminderd, tijdelijk gesloten of definitief gesloten.

In andere landen hebben zich soortgelijke gevallen voorgedaan. Donderdag kondigde Google aan dat het nieuwspublicaties in Frankrijk zou betalen voor het gebruik van hun online-inhoud in een baanbrekende overeenkomst die binnenkort elders in Europa navolging zou kunnen vinden onder nieuwe auteursrechtwetten.


3 Kritische PPC-lessen uit 2020 voor een Brilliant 2021

De afgelopen 10 maanden hebben PPC-professionals een spoedcursus in aanpassingsvermogen, vindingrijkheid en wendbare marketing gevolgd. Degenen die het goed deden in een pandemische PPC, verdienen een gevorderde eregraad in “PPC’ologie”. In veel gevallen heeft slimme, effectieve PPC merken letterlijk gered van de rand van de afgrond.

Maar laten we eerlijk zijn, PPC-professionals zijn in een bijna constante staat van heruitvinding sinds PPC voor het eerst een ding werd. Vergeleken met andere marketingdisciplines zoals print en broadcast, zijn we op zijn best in onze puberteit, wat eigenlijk een spannende plek is om te zijn. In 2020 hebben we net veel meer heruitgevonden en aangepast in een zeer korte tijd.

Het tumult van de afgelopen maanden kan een verborgen zegen zijn. Slimme PPC-professionals zijn nu goed gepositioneerd om de tools die ze tot hun beschikking hebben te gebruiken om merken te helpen een golf van herstel te berijden en zich tegelijkertijd aan te passen aan nieuwe normalen in de manier waarop mensen de zoektocht gebruiken om handel te drijven.

PPC automatisering: 2020’s lessen voor een banner 2021

We hebben het afgelopen jaar met name de kracht en de valkuilen van PPC-automatisering uitvoerig besproken. Het was het hoofdonderwerp van ons artikel over Search Engine Land van 21 oktober 2020 en was een terugkerend onderwerp tijdens ons nu tweewekelijkse, virtuele PPC gemeentehuis, dat werd gelanceerd naar aanleiding van de pandemie.

Nu willen we de discussie verder brengen dan de manier waarop we werken in sterk geautomatiseerde kanalen en de lessen die we hebben geleerd tijdens de wilde en onvoorspelbare maanden van het recente verleden met elkaar verbinden. Zeker, automatisering maakt het gemakkelijk om basis-PPC te doen, maar het maakt het ook gemakkelijk om lui te zijn. Wees niet lui. Neem wat aanwijzingen uit 2020 en leer je aan te passen en geweldig te zijn. Het voorspellen van en snel reageren op gedragsveranderingen met behulp van een slimme mix van geautomatiseerde tools en handmatige controles kan u voorblijven.

Les 1: Homebodies still do commerce

Vroeg in de pandemie vreesden veel mensen dat de economische en werkgelegenheidsproblemen de uitgaven zouden doen verdwijnen. In veel gevallen gebeurde het tegenovergestelde. De pandemische inkoop schoot in veel gebieden omhoog. Degenen die op de verschuivingen hadden geanticipeerd, wonnen.

Meer tijd thuis leidde tot meer uitgaven voor woningverbetering, goederen voor het thuiskantoor, consumentenelektronica, landschapsarchitectuur en andere zaken om het in quarantaine plaatsen van mensen meer draaglijk te maken.
Gesloten sportscholen leidden tot een torenhoge vraag naar fietsen, homefitnesstoestellen, kajaks en online gezondheidscoaching.
Minder vliegreizen en meer reizen over de grond hielpen mensen om een mooiere rit te krijgen. Autohandelaars die de veranderende motivatoren begrepen en hulpmiddelen zoals Campaign Automator gebruikten om prioriteit te geven aan de juiste inventaris, hebben in de loop van 2020 veel geld geïncasseerd.
Veel indicatoren laten zien dat veel bedrijven en werknemers nu meer flexibiliteit en afstandswerk omarmen. Mensen hebben het leuk gevonden om een uur of meer van hun dag in de file te staan. En zoals we hierboven hebben gezien, proberen mensen natuurlijk het beste uit hun situatie te halen. Het is deze combinatie van factoren die door wat er in 2020 is gebeurd, is versneld, die kan leiden tot een permanente verschuiving in de manier waarop mensen omgaan met merken en handel drijven (in en buiten de bedrijfstijd).

Als PPC-professionals kunnen we gedijen door ons meer te richten op onze strategische rollen en de machines te laten omgaan met de vervelende en repetitieve toetsdruk die we ooit zelf deden. Maar laten we duidelijk zijn, de mens is een essentieel onderdeel van de formule voor PPC-succes in 2021 en daarna.

Omdat het gedrag van de consument op onverwachte wijze blijft veranderen als reactie op maatschappelijke en pandemische krachten, kunnen de machines niet slagen op hun eigen kunstmatige intelligentie en machinaal leren met behulp van historische trends en gegevens.

Hoewel de machine kan veranderen biedingen in reactie op externe factoren die invloed hebben op de omrekeningskoersen, kan het niet besluiten dat een bedrijf moet zijn distributiemodel te veranderen en al hun advertenties te herschrijven om een belangrijke nieuwe trend in 2020 te markeren: BOPIS (online kopen, ophalen in de winkel). Een grote les van 2020 was dat snel veranderende dynamiek op het terrein signalen kan sturen die de machines kunnen gebruiken om verspilde advertentie-uitgaven te vermijden, maar niet altijd op een manier om bedrijven te helpen nieuwe kansen te grijpen.

PPC-professionals hebben een kans (en een verantwoordelijkheid) om de tools die ze tot hun beschikking hebben onder de knie te krijgen EN een dieper strategisch inzicht toe te passen om ervoor te zorgen dat de machines het beste doen wat ze kunnen om een publiek te bereiken door middel van betaald zoeken.

Alleen vertrouwen op de platformtools zal niet werken in 2021 en daarna. De inheemse, ongelijksoortige automatiseringen binnen Google, Bing, Amazon en Facebook kunnen zeker werken voor basisbetaald zoeken. Toch zijn ze niet goed geschikt voor de behoeften van geavanceerde PPC-marketeers die streven naar stellaire resultaten.

Het evoluerende landschap voor digitale marketing in 2021 vereist dat PPC-professionals voorop blijven lopen in de ontwikkelingen en kansen. PPC rockstars zullen degenen zijn die dit jaar alle tools die ze tot hun beschikking hebben, maximaal benutten.

les 2: Mensen houden van gemak, waardoor eCommerce een almachtige koning wordt

Oké, aan de oppervlakte is het belang van gemak vanzelfsprekend. Maar in de afgelopen maanden heeft het verlangen naar veiligheid en zekerheid de behoefte aan gemak en gemak verdubbeld. Slimme PPC-marketeers kijken meer holistisch naar hun marketingmix. Een aantal zaken om te overwegen:

 • Het begrip “zoeken” gaat veel verder dan Google en Bing. Er wordt overal gezocht, ook op Amazon en Facebook (met name Marketplace).
 • Mensen zoeken niet alleen op één kanaal. Ze kunnen beginnen in Google voordat ze op Marketplace naar een gelijkwaardig gebruikt item zoeken, en dan kunnen ze kijken om te kopen bij convenience-leader, Amazon.
 • De verschuiving naar werken op afstand gaf de meeste mensen veel meer schermtijd. Sommigen hebben misschien zelfs een beetje gewinkeld op bedrijfstijd! (en zal dat waarschijnlijk ook blijven doen).
 • Mensen moeten eten. Velen zullen misschien nog lang geen binnenrestaurants bezoeken, maar ze zijn misschien wel verliefd geworden op het eten dat aan de deur van het restaurant wordt afgeleverd.

Een one-trick PPC pony zijn, snijdt het niet meer. Cross-channel PPC-marketing is waar de winnaars stijgen. Effectieve, uniforme campagnes die worden beheerd vanuit één enkele interface geven de PPC-marketeers meer macht om klanten te ontmoeten waar ze zijn en hoe ze zich gedragen.

Met Optmyzr kunnen adverteerders elk kanaal onafhankelijk optimaliseren om het meeste uit de unieke mogelijkheden te halen en vervolgens een cross-platform budgetoptimalisatie doen die prioriteit geeft aan advertentie-uitgaven in de best presterende kanalen.

Les 3: Verstoring van de toeleveringsketen kan de mogelijkheid om te verkopen in gevaar brengen.

Zelfs in “normale” tijden hebben bedrijven nog steeds moeite met de voorspelbaarheid in hun toeleveringsketens en leveringskanalen. Kleine verstoringen kunnen leiden tot enorme uitdagingen bij het voldoen aan de vraag van klanten.

Van toiletpapier en handreiniger tot mountainbikes of beschikbare tijdvensters op skipistes, de toeleveringsketen en de beschikbare voorraden kunnen enorme grenzen stellen aan de mogelijkheid om te verkopen. De wereldwijde pandemie veranderde de afgelopen maanden “onvoorspelbaar” in een dagelijkse norm en daagde marketeers uit om de ACTUAL-verkoop nog verder om te zetten.

 • Door verstoringen ver stroomopwaarts in de toeleveringsketen kan het bijna onmogelijk zijn om het vermogen om aan de vraag te voldoen te voorspellen, met name wanneer de vraag plotseling stijgt.
 • Disparatie van gegevensbronnen over de verschillende toeleveringskanalen kan het vermogen van een marketeer om te weten wat hij op de markt moet brengen en wanneer hij dat moet doen, verder bemoeilijken.
 • Een verstoring die groot genoeg is, zelfs voor een korte tijd, kan een maand lang effect hebben.

Met de nieuw ontworpen Campaign Automator van Optmyzr kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties zich richten op alleen die producten die klaar zijn om te worden gekocht. Na het specificeren van sjablonen voor de accountstructuur, advertentietekst, trefwoorden en uitbreidingen, bouwt de tool automatisch de nodige campagnes en advertentiegroepen op om de beschikbare voorraad te adverteren. Het maakt de advertenties zelfs relevanter door adverteerders dynamische elementen zoals de laagste prijs, het aantal productvarianten (bijvoorbeeld ‘beschikbaar in 5 kleuren’) of beperkte beschikbaarheid te laten invoegen om een gevoel van urgentie bij te brengen (bijvoorbeeld ‘slechts 3 links’).

Bijschrift: Campaign Automator van Optmyzr maakt het voor adverteerders gemakkelijk om altijd de juiste advertenties te laten draaien op basis van hun zakelijke professionals en inventaris.

Naast het automatiseren van zoekadvertenties uit inventaris, kunnen adverteerders met een Google Merchant Feed ook hun Shopping en Smart Shopping campagnes automatiseren met de Shopping Campaign Builder en Refresher. Deze eenvoudig te gebruiken tools helpen geavanceerde winkelcampagnestructuren in enkele minuten op te bouwen en worden regelmatig ververst om te voorkomen dat er verspilde advertenties worden uitgegeven wanneer populaire producten niet meer op voorraad zijn.


Moet u gebruik maken van Nofollow, gesponsord, of UGC Links?

Link attributen zijn nodig voor uitgaande links om te voldoen aan de wetgeving van het land en de richtlijnen van Google. Leer hier wanneer en hoe u ze allemaal kunt gebruiken.

De vraag van vandaag komt van Aishwarya in Queensland, die vraagt:

“Is het nodig om Nofollow, Sponsored of UGC links (rel=”gesponsord”, rel=”volgen” of rel=”nofollow gesponsord”) te gebruiken in de coupons/vouchers/aanbiedingen websites waar veel uitgaande links zijn? Zo ja, welke van de bovenstaande links is beter te gebruiken.”

Ja, het is absoluut noodzakelijk om deze attributen te gebruiken op je uitgaande links.

Naast de VS, het Verenigd Koninkrijk en de EU, die elk hun eigen unieke wetten en regels hebben over de noodzaak tot openbaarmaking, heeft Google een eigen versie en vermeldt deze ook in hun richtlijnen. Hier is een voorbeeld van.

Google heeft een paar jaar geleden ook een sanctie toegepast, specifiek voor sites die niet openbaar maken.

Ik had het over hoe Google kan vertellen of u wel of niet in deze post bekendmaakt.

Omdat je vroeg naar coupons, in het bijzonder, neem ik aan dat je een vouchers website en antwoord voor uw waarschijnlijke situatie.

Hier is hoe ik aanbevelen het doen van de vaardigheid.

Gesponsord

U verdient waarschijnlijk commissies of krijgt betaald.

Dit zou betekenen dat je gesponsord zult willen gebruiken omdat je de link daar niet plaatst om aardig te zijn.

Dit omvat affiliate links, media-aankopen, producten ter beoordeling en wanneer u aangepaste couponcodes hebt die worden gebruikt om de pagina bij te houden.

Follow

Als u geen geld verdient en alleen maar couponcodes zonder geldelijk gewin koopt, laat het dan als een volgende link achter, en maak u geen zorgen.

U bouwde de speciale pagina voor de winkel omdat u de winkel voldoende vertrouwt om uw websitebezoekers naar hen te sturen.

Dat betekent dat de winkel betrouwbaar is en de links moet hebben gevolgd.

Nofollow

Er zijn hier meerdere situaties.

 • Als de website waarnaar u linkt niet iets is wat u vertrouwt, dan moet u geen pagina bouwen voor coupons voor die winkel.

Vraag jezelf af, “Waarom zou je bezoekers van de website doorverwijzen naar een winkel die niet te vertrouwen is?”

Het heeft geen zin om naar hen te linken, dus verwijder gewoon die pagina in plaats van no-follow te gebruiken.

Als u aandringt op het hebben van de pagina, dan is nofollow correct, maar niet aan te raden.

 • Als de links geen affiliate, PR of betaalde media zijn en je hebt ze toegevoegd omdat de deal van de winkel het vermelden waard is, dan is volgen de juiste manier om te gaan.

Dit komt omdat er geen geldelijke stimulans is en u vindt dat de website een goede bron is voor de bezoekers van uw webpagina.

UGC & door de gebruiker ingediende Coupons

Net als nofollow hierboven is dit situationeel:

 • Als de pagina niet van een merk is voorzien (d.w.z.: “Valentijnscoupons”) en de coupons door de gebruiker zijn ingediend, gebruik dan UGC.
 • Als de link een affiliate link wordt op de uitgaande klik via een advertentienetwerk, is gesponsord correct en niet UGC.
 • Als de link door de gebruiker is ingediend en er geen affiliate relatie is, maak er dan UGC van.
 • Als het door de gebruiker is ingediend en u hebt een speciale pagina voor die winkel: gebruik een gevolgde interne link naar de winkelpagina, een gesponsorde link voor de uitgaande klik als u een affiliate-relatie hebt, en een UGC als er geen affiliate- of betaalde relatie is.

Affiliate Links

Deze moeten worden gesponsord omdat je ze plaatst met het doel om een commissie te verdienen.

Hopelijk helpt dit bij het beantwoorden van uw vraag over coupon websites en welke link attributen u moet gebruiken.

Als dat niet het geval is, neem dan gerust contact met mij op zodat ik uw website kan bekijken en de specifieke situatie kan begrijpen.