Anchortext

Om de linkpopularity te verhogen hebben we net besproken dat het aantal links dat naar je website verwijst mede bepalend is bij het bepalen van de relevantie van je website. Een ander belangrijke factor is de anchortext waarmee je gelinkt wordt, ook wel linktitel genoemd. Het is zaak dat je de belangrijkste keyword waarop je gevonden wilt worden laat gebruiken als titel.

Voorbeeld:

Je bedrijf heet Heineken en je maakt uiteraard bier. Het beste is dan om naar je website www.heineken.nl te laten linken met als Titel “Bier” of “Heineken Bier” in plaats van gewoon “Heineken”. Als je nu in Google zoekt op bier dan zie je nergens Heineken in de resultaten. Dit komt dus omdat iedereen link met als titel “Heineken”.

Naast het feit dat je verschillende verwijzingen hebt binnen je eigen website, zijn verwijzingen van buitenaf eigenlijk de enige die serieus meetellen voor je ranking.

Verder heb je naast tekstlinks ook grafische links d.m.v. bijvoorbeeld een banner of logo je website. Op die manier kan je dus geen anchortekst meegeven zoals je dat bij een tekstlink zou doen. In dit geval gebruik je de zogenaamde alt tag van image.

Voorbeeld:

<a href=”http://www.jewebsite.nl”><img src=”http://www. jewebsite.nl/test.jpg” alt=”je belangrijkste keyword”></a>

Dit is de beste manier om je dan te laten linken, echter een tekstlink geeft nog altijd de voorkeur.

Zorg er tevens voor dat je niet overal dezelfde tekst gebruikt om je te laten linken, varieer af en toe met combinaties. Dit wordt beter opgepakt door Google. Het is verder zaak dat je niet meer dan 3 trefwoorden tegelijk gebruikt, en dat deze wel een zinsverband vormen.

FOUT: Marketing Internet optimalisatie

GOED: Internet Marketing en Optimalisatie

De volgorde is meer logisch en Google zal het dan ook minder snel zien als SPAM omdat het een goede zin is, en geen opsomming van keywords. Als je iets te ijverig met zoekmachine optimalisatie aan de slag gaat kan het zijn dat Google je site iets te goed vindt matchen en het dan als SPAM ziet.

Volgende keer meer over het bepalen van je keywords ten opzichte van de doelgroep die je wilt bereiken.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
14 jaren geleden

[…] wordt naar nofollow links. Ze beschijven er ook een test die gedaan is met de piderman 3 xbox anchortext. Hierin hebben ze een paar backlinks weten te verkrijgen vanaf andere blogs met een nofollow […]

trackback
14 jaren geleden

[…] keer gaan we het hebben over Anchortext en het belang ervan bij […]

tv-telefonie-internet.nl
12 jaren geleden

Goede tips dit! Maar vaak moeilijk toe te passen.

espresso apparaten
11 jaren geleden

goede tips, ik ga dit zeker toepassen voor espresso apparaten, ik heb wel pagerank 2 binnen 2 weken gekregen, maar ben nergens te vinden, ja nu op plaats 283 lol

Kruiden kopen
11 jaren geleden

Bedankt voor de tips! Ik wist niet dat je veel moet afwisselen met anchotexts. Behalve als je de pagina op verschillende keywords wilt laten ranken natuurlijk. Dit betekent dat je extra veel links moet realiseren. Ik ga aan de slag!

blog over entertainment en news
11 jaren geleden

Hele goeie tips, maar het is niet altijd even gemakkelijk deze toe te passen. Zeker in mijn geval. Websites of blog die over vanalles kunnen gaan. Bijvoorbeeld nieuws-websites. Hoge pageranking verkrijgen voor keywords als nieuws, sport of andere veel gebruikte woorden is niet gemakkelijk, maar het is dan natuurlijk ook wel een uitdaging 🙂

RDIM Google Optimalisatie
11 jaren geleden

Mijn ervaring is dat anchorteksten voor doorslaggevend kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn “failure” en “raar kapsel” als anchortekst bij Bush en Balkende. Beide heren hadden dit niet op hun site staan, maar omdat bloggers de anchor tekst gebruikte waren ze er wel op vindbaar.