Backlinks verzamelen, hoe het niet moet!

Een van de belangrijkste dingen voor het hoog eindigen in Google is het verzamelen van veel en vooral onderwerp gerelateerde backlinks. Je wilt zoveel mogelijk backlinks hebben van hoge pagerank sites die onderwerp gerelateerd zijn. De linktekst oftewel anchor text is hierbij erg belangrijk.

Nu denken de meeste van jullie dat je zoveel mogelijk backlinks moet hebben met bijv. de anchor text Zoekmachine Optimalisatie om hoog op die term te eindigen. Echter dat is een groot misverstand.

Dus nog een keer de dingen die je vooral NIET moet doen:

1. Zelfde anchor text gebruiken Zoekmachines merken het op als iedereen naar je linkt met dezelfde keyword en zullen je daarom snel verdacht vinden van resultatenvervuiling.

2. Cross linking Wat je ook niet moet doen is het aan elkaar linken van al je sites. Als je sites van hetzelfde onderwerp zijn zou je het kunnen doen voor de traffic, maar niet voor de zoekmachine traffic.

3. Homepage links Veel backlinks naar je homepage is leuk en verder niks mis mee, het is echter wel slecht als de rest van je pagina’s geen backlinks krijgen. Op die manier maak je je site verdacht bij Google. Het is namelijk onnatuurlijk als alleen je homepage backlinks krijgt en de rest van je content niet.

4. Backlinks bom Zorg ervoor dat je backlinks niet van de een op de andere dag 10x zoveel worden, want dat is zeer onnatuurlijk en duidt op betaalde backlinks, en dat vindt Google niet zo leuk.

5. Hou je rustig Ga niet op forums rondbazuinen dat je betaalde backlinks zoekt voor SEO doeleinden, want alle posts worden geindexeerd, en als Google op meerdere plekken een post vind met het onderwerp betaalde backlinks dan wekt dit niet veel sympathiek op.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dave
13 jaren geleden

Klopt als een bus maar cross linking kan volgens mij wel indien je sites op verschillende servers staan en ook telkens onder een andere naam staan geregistreerd zodat er geen voetafdrukken te bespeuren zijn.

Voor de homepage links zou ik zelfs durven zeggen dat 40-50% van je inkomende links niet naar je home moeten gaan…Het uitstap percentage ligt meestal ook een stuk lager bij interne pagina’s.

Verder is het natuurlijk uitkijken met betaalde en geautomatiseerde wederkerige linkprogramma’s

Nomar
13 jaren geleden

hmm..

Ik betwijfel het 1e punt.

Zoekmachines gaan dat heus niet verdacht vinden. het is juist goed. en je gaat en blijft er hoog door ranken..

Roy Tanck
13 jaren geleden

Volgens Google Webmaster Tools heb ik zo’n 47.500 links naar mijn homepage, elk met exact dezelfde tekst (de naam van de site). Die pagina heeft nu PR6. Dat had ik naar mijn idee niet gehaald zonder die links, maar wellicht had variatie in de anchortekst wel voor een nog hogere PR gezorgd…

IFERIA
11 jaren geleden

Ik leer elke dag bij..

marcel
11 jaren geleden

Ik ben al een tijdje bezig met het bekijken hoe ik het beste mijn pr kan verbeteren. Een aantal maanden geleden stond mn site op pr 4 maar nu is de pr gedaald naar pr 2. Ik begrijp niet waar dit aan kan liggen . Zou iemand mij kunnen helpen ?

Alvast bedankt
marcel http://www.megaspeelgoed.nl

Diederik Martens
11 jaren geleden

Crosslinking werkt bij prima. Ik heb reeds gepositioneerde sites (eigen sites) gebruikt om nieuwe sites hun eerste boost te geven. De nieuwe sites scoorden binnen 6 weken zeer hoog in Google.

Hierdoor hadden de sites genoeg geloofwaardigheid waardoor webmasters de links zelf opnamen. Webmasters zijn niet happig op nieuwe nog niet bewezen sites.

Daarna haalde ik mijn crosslinks weg, omdat de pagina’s voldoende linkbuilding hadden. Nu kan de pagerank weer naar andere en nieuwe projecten distribueren.

Belangrijk hierbij is het goed documenteren en monitoren van je links, zodat je er geen rotzooi van maakt.

AlwaysMoney
11 jaren geleden

Waar ik benieuwd naar ben, wat zijn goede manieren om backlinks te genereren voor webshops. Ik heb daar vrij veel moeite mee.

Taxi Haarlem
11 jaren geleden

‘taxi haarlem’
Dit Comment is inderdaad een prima voorbeeld van hoe het niet moet. Op SEO Handleiding zetten wij graag iets van toegevoegde waarde: vragen en opmerkingen waar andere lezers iets mee kunnen. En nu even kijken bij het GVB in Haarlem natuurlijk.

JSmedia website opzetten
11 jaren geleden

Wij zijn al een tijdje bezig om de pagerank van onze website te verhogen, tot van kort wisten we dat het gebruik van onze zoekwoorden niet helemaal optimaal was, (70 zoekers per maand) nu willen we graag andere zoekwoorden gebruiken voor op de homepage. Heeft dit invloed op onze page rank op de homepage?

hernia
10 jaren geleden

Wij zijn begonnen met linkbuilden zo’n 1,5 jaar geleden. We staan nu goed gepositioneerd. Een tip, beter 150 goede links dan 500 slechte.

Bart
10 jaren geleden

Unieke inhoud en met een beetje goede backlinks kom je heeln snel bovenaan bij google. Unieke inhoud is tegenwoordig heel belangrijk.

kevin van der kruk
9 jaren geleden

Zeer goede informatie. Ik heb men website nu aantal dagen online staan maar nog niet veel hits gekregen. Website word wekelijks geupdated Iedereen die me tips of commentaar wil geven is welkom.

Mvg

Kevin van der Kruk

tv op pc
9 jaren geleden

hallo deze site heeft me veel bijgebracht over het backlinken en ik heb het nu begrepen je moet altijd je focus keyword gebruiken in je anchor text bijvoorb tv op pc als je site door over gaat

gripopkoolhydraten
9 jaren geleden

hallo ik ben een beginner en probeer dus nu wat jij zegt over het focuskeyword. dus nu doe ik dat hier met
akoolhydraten want dat is relevant aan mijn site

gripopkoolhydraten
9 jaren geleden

hallo,

het is gelukt ik denk dat ik een paar keer de verkeerde codering heb ingegegeven. mijn excuses daarvoor

James
9 jaren geleden

Ankertekst is heel belangrijk als je een goede backlink wilt genereren. Echter, ik zou zeker niet 100x dezelfde ankertekst gebruiken. Wanneer je een aantal sterke, krachtige backlinks hebt verzameld,
weet Google heel goed dat de site gaat over de ankertekst die jij hebt gebruikt. Hou in gedachte dat Google kan besluiten om bepaalde links te devalueren; in dat geval zijn ze niets meer waard. Dat gebeurt vooral bij links die ze niet vertrouwen.

Ik blog zelf ook over het verkrijgen van backlinks en gerelateerde informatie en geef tips.

Let op: de beste manier om backlinks te krijgen is het creëren van goede content waarnaar men wil linken. Wanneer je goede content hebt gecreeërd, promoot de content dan door actief aanwezig te zijn in de community (je aanwezigheid te vergroten).

aquarium-en-moer
8 jaren geleden

kwalitatief goede links zijn ook belangrijk, en niet alleen blog comments in mijn ervaring

Autobeklederij
7 jaren geleden

Hallo,

Ik probeer al enige tijd om bij .gov en .edu websites mijn web adres achter te laten, maar nog geen succes. Misschien dat jullie een manier weten?

Met vriendelijke groet,

Autobeklederij HD

Ferrari discounter
7 jaren geleden

Als ik mijn pagerank check staat die nog steeds op N/A. Weet iemand hoe vaak ze dat bijwerken? En weet iemand misschien ook hoe snel ze zijn met het wijzigen van posities in de zoekresultaten?

Met vriendelijke groet,