Browse Rank Microsoft’s alternatief voor PageRank

SEOHandleiding-PageRankMicrosoft is bezig met het ontwikkelen van een nieuw algoritme om de relevatie van een webpagina te bepalen. Tot op heden gebruikt Google de zogenaamde PageRank techniek welke de relevantie bepaald d.m.v. het aantal inkomende links en het type link.

De zogenoemde browse rank zal de relevantie gaan bepalen d.m.v. het surfgedrag van de gebruikers. Bezoekers zullen op een bepaalde manier door de zoekresultaten bewegen en zullen op de ene site langer blijven hangen dan de andere. Op die manier kun je dus bepalen:
• welke site de meest interessante informatie bevat
• welke site niet in de resultaten thuis hoort aangezien alle gebruikers hier al binnen 10 sec. weggaan.

Op zich is het een positieve reactie van Microsoft om de relevantie van de zoekresultaten een beetje relevanter te maken. Immers de PageRank techniek van Google ligt ook al enige tijd onder vuur aangezien deze relatief makkelijk te manipuleren is, en bij browse rank gaat het straks allemaal om kwalitatief goede content. Echter zal het succes ervan geheel afhangen van het verkrijgen van zoveel mogelijk data over het surfgedrag van gebruikers op de betreffende website. Dit zal een lastige worden. Voor Google is dit veel makkelijker te doen aangezien er een hele grote groep gebruikers is die de Google Toolbar geïnstalleerd heeft staan.

Voor de volledige omschrijving van Browse Rank, zie dit document.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jop
Jop
12 jaren geleden

“Echter zal het succes ervan geheel afhangen van het verkrijgen van zoveel mogelijk data over het surfgedrag van gebruikers op de betreffende website. Dit zal een lastige worden. Voor Google is dit veel makkelijker te doen aangezien er een hele grote groep gebruikers is die de Google Toolbar geinstalleerd heeft staan.”

Volgens mij heeft MS een vrij grote groep gebruikers die IE geïnstalleerd hebben? Moet niet zo heel moeilijk zijn om bij een update te vragen of ze informatie over surfgedrag mogen verzamelen. Lijkt me niet dat dit moeilijker is dan een toolbar…

Tim Huijbers
12 jaren geleden

Ik ben benieuwd of dit veel waarde gaat krijgen, aangezien men juist steeds minder blij is met de Pagerank (althans de SEO wereld).

Johan Jong
12 jaren geleden

Hierdoor worden de sites bestraft die de bezoekers snel naar de gezochte informatie leiden. Het wordt dus de kunst om de bezoekers zoveel mogelijk te laten zoeken en klikken op de site om ze maar vast te houden.
Niet ideaal lijkt me.

Koekje
Koekje
12 jaren geleden

@ Johan Jong
Ik denk dat het creeeren van dergelijke websites er niet voor zorgt dat mensen langer op de site blijven en al helemaal niet dat ze terugkomen op de site.
Ik denk dan ook dat browserfrequentie belangrijker is dan browserduur of beide gecombineerd uiteraard.

auto verkopen
12 jaren geleden

Dit lijkt mij ook geen geode ontwikkeling.
Mensen willen juist zo snel mogelijk hun informatie vinden. Lijkt me niet meer dan logisch

webdesigner
12 jaren geleden

Ik vraag me af hoe Microsoft dit gaat implementeren met hun huidige niet al te beste privacy belijd.
Overigens steun ik elke verbetering in “waardebepaling” van websites.

Olga Putter
11 jaren geleden

Alijd goed, een alternatief te bieden i.p.v.
die eenheids worst,
Ik zou graag een schaal van 0 tot 50 zien:)