Dmoz description verzorgt je Google Description??

Erg merkwaardig maar waar. De meta description van je site wordt genegeerd en wordt vervangen voor de description die in Dmoz wordt gebruikt, indien je een vermelding hebt. Het klinkt bizar maar ik heb het getest met de volgende sites waaronder mijn eigen.

www.seohandleiding.nl
meta description: SEO handleiding voor zoekmachine optimalisatie
Dmoz description: Weblog met artikelen en tips om een site hoger te krijgen in Google.
Google description: Weblog met artikelen en tips om een site hoger te krijgen in Google.

www.postbank.nl
meta description: Online al uw bank zaken regelen
Dmoz description: Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Informatie over bedrijf, de dienstverlening en producten. Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen.
Google description: Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Informatie over bedrijf, de dienstverlening en producten. Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen.

www.wehkamp.nl
meta description: Online winkelen op internet bij Wehkamp. ‘s lands meest actuele thuiswinkel online. Voor 22 uur besteld, morgen in huis!
Dmoz description: Niet alleen voor de laatste mode, maar ook voor tuingereedschap, audio- en videoapparaten, cd’s, video’s en cd-roms kunt u bij Wehkamp terecht.
Google description: Niet alleen voor de laatste mode, maar ook voor tuingereedschap, audio- en videoapparaten, cd’s, video’s en cd-roms kunt u bij Wehkamp terecht.

www.ulco.nl
meta description: geen
Dmoz description: Weblog met informatie, nieuws en artikelen over zoekmachineoptimalisatie en -marketing.
Google description: Weblog met informatie, nieuws en artikelen over zoekmachineoptimalisatie en -marketing.

Ik vindt dit erg merkwaardig en zou graag willen weten wie er een reden kan bedenken waarom Google de description van Dmoz soms overruled over de meta description.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sint
13 jaren geleden

Ik denk dat Google veel waarde hecht aan de redactionele controle binnen DMOZ. Sowieso zijn DMOZ en Google nauw aan elkaar verbonden. Meta-descriptions worden niet zelden puur samengesteld gericht op zoekmachines, terwijl bij een omschrijving in DMOZ wordt getoetst of deze het onderwerp van de site wel goed weergeeft.

TruFu
13 jaren geleden
Jan Kraal
13 jaren geleden

Daar ben ik het niet mee eens.
Onze website http://www.tempoline.nl is ook opgenomen bij DMOZ, maar in de zoekresultaten geeft het de tekst weer dat bij de META TAGS staat en niet dat bij DMOZ vermeld staat.

Ayyildiz
10 jaren geleden

Mijn website wordt in Google weergegeven aan de hand van de meta tag “description”.