Duplicate Content tegengaan

Het duplicate content probleem is een van de dingen die bij veel webmasters tot grote problemen kan leiden. Immers heeft Google een hekel aan duplicate contect en zal je daarvoor straffen door een legere tot geen ranking op de betreffende content pagina’s. Met E-commerce winkels en een blog heb je al snel duplicate content, je moet dan bijvoorbeeld denken aan het feit dat je nieuwste posts op de index verschijnen, maar ook op hun eigen pagina. In dit geval heb je dus al te maken met duplicate content. Hetzelfde geldt bij webwinkels die bijv. bij elk artiel een printvriendelijke pagina hebben van elk product, deze zal dan dezelfde content bevatten alleen dan zonder opmaak. Verder worden sommige artikelen in meerdere categorieen weergegeven.

Om dergelijke dingen tegen te gaan kan je er bijv. voor zorgen dat je aan dergelijke pagina’s een META tag robots = ‘NoIndex’ meegeeft, op die manier zal de pagina niet geindexeerd worden door Google. Je wilt immers ook niet op je printvriendelijke pagina geindexeerd worden, maar op de productpagina in je shop. Bij weblogs zou je dit probleem kunnen oplossen door bijv. op de idnex een verkorte versie van je verhaal te kunnen weergeven, waardoor het percentage dat overeenkomt met je echte post relatief laag is.

Naar mijn weten zijn er ook programma’s om duplicate content te detecteren, alleen kon ze niet zo gauw vinden. Heeft iemand een link voor me? Dergelijke programma’s zijn ook handig om klonen van je content te vinden bij andere sites.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sint
13 jaren geleden

Misschien kun je hier iets mee?
http://www.copyscape.com/

dave
13 jaren geleden

Copyscape is waarschijnlijk het beste wat je kan gebruiken om te zien of iemand je content ript. Als je betaalt kan je ook een stuk tekst ingeven ipv enkel een url…

Alex Nijman
Alex Nijman
13 jaren geleden

Hoe zit het trouwens met alias domeinen? Snapt google dan dat het hier om dezelfde site gaat omdat het dezelfde ip’s zijn?

matthijs
13 jaren geleden

Als je als bedrijf zijnde een bepaalde dienst aanbied en daarvoor een aparte pagina hebt.

Voorbeeld: http://www.domeinnaam.nl/product1/

En je hebt voor dat product zeg maar 10 domeinnamen besteld, zoals http://www.product1.nl, http://www.product1-isgoedkoop.nl, enz en je kiest ervoor om te redirecten naar de pagina van dat product, dan gaat google daar normaal mee om als ik het goed begrijp? Heeft het eigenlijk nut om domeinnamen te bestellen om het product beter in zoekresultaten weer te geven?

Alvast bedankt!

Matthijs
13 jaren geleden

Ik dacht dat de naamgeving van een domeinnaam ook een grote rol speelt?

Voorbeeld je verkoopt op je website: pc onderdelen. Als je dan de domeinnaam http://www.pconderdelen.nl koppelt aan je bedrijfsnaam website kan je hiermee toch beter gevonden worden? Of zit ik fout?

Bedankt voor de reacties!

Content Management Systeem CMS
11 jaren geleden

Heeft niemand gehoord van de Canonical tag? Wanneer je een pagina via twee verschillende url’s kan bereiken (bijvoorbeeld: /shop/categorie/artikel en /index.php?page=shop&cat=23&art=667) kan de Canonical tag inzetten op de niet gewenste urlversie van de pagina om te zorgen dat Google maar een van de twee opneemt.

Plaats in de header van de pagina met de foute url.

Ons CMS zorgt er voor dat er maar een URL is. Mocht je een losse domeinnaam aan een pagina koppelen i.v.m. SEO wordt de Canonical tag automatisch geplaatst door het CMS om de oude url te laten verwijzen naar de nieuwe.

Robert
10 jaren geleden

Duplicated content heeft betrekking op de gelijksoortige pagina’s. Mijn vraag is de volgende: worden programmeertalen in de broncode ook mee gewogen in dit verhaal?

M.a.w. Welke soorten inhoud worden mee gewogen als het gaat om de issue duplicated content.

Alvast bedankt voor een reactie!

Stephen
10 jaren geleden

Ik beheer een webgids met chambres d’hotes en gites, maar het probleem is dat veel mensen als tekst bij hun advertentie, de tekst voegen van hun eigen website. Zo heb ik onmiddellijk duplicate content staan. Zijn klein wijzigingen in deze teksten voldoende om het probleem op te lossen ?

Stephen

trackback
10 jaren geleden

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Robbert Hock, justinvolved. justinvolved heeft gezegd: Duplicate Content tegengaan http://lnkd.in/3hEx_u […]

BMC Internet Marketing
10 jaren geleden

@Robert
programmeertalen vallen niet onder duplicate content, de naam “duplicate content” spreekt in feite voor zich.

@all
Voor webshops bestaat er sedert eind 2009 een “Canonical Tag” Dit is een meta tag die je kunt plaatsen in pagina’s die duplicated zijn, je kunt pagina’s op deze wijze groeperen. De Canonical Tag geeft welke pagina superieur is.

Deze kunt u toepassen wanneer u bijvoorbeeld de jeans model worker in meerdere kleuren voert binnen uw assortiment.

Voor meer informatie omtrent Zoekmachine Optimalisatie surf naar http://www.bmcinternetmarketing.nl/internet-marketing/zoekmachine-optimalisatie

Groet,

Alain Nijholt
://BMC Internet Marketing