Eerste update SEO Handleiding

SEO-Handleiding_CufonDe eerste update van SEO Handleiding is een feit.
Dat somber grijs nu vlammend rood is, springt wel in het oog, maar er is meer!
De nieuwe lay-out voor SEO Handleiding online plaatsen betekent afscheid nemen van de speciale tekens in de kopteksten en subkoppen. Waarom? Bij deze nieuwe lay-out komt ook een nieuw lettertype om de hoek kijken dat met Cufón wordt getoond.
Door het gebruik van Cufón zien de koppen er bij iedereen goed uit in de browser.

Waarom nemen we dan afscheid van de speciale tekens?
Simpelweg omdat deze niet worden ondersteund door Cufón. De nieuwe methode ondersteunt wel een aantal speciale tekens, maar niet alle. Bepaalde woorden worden niet goed weergegeven. Dit betekent kiezen tussen ‘een goed uiterlijk’ en ‘alle leestekens in koppen’. En ‘een goed uiterlijk’ heeft gewonnen.

Cufón stel je zelf in

In principe is Cufón niet meer dan een Font Generator. Je kunt precies aangeven wat je met Cufón wilt laten weergeven. SEO Handleiding doet alleen de koppen. Deze zijn nu prettig leesbaar en de kopteksten trekken niet langer alle aandacht op de homepage. We gaan ervan uit dat bezoekers nu meer letten op de lollige plaatjes en de tekst eronder. Gevolg moet zijn dat nu iedereen overtuigd klikt op ‘Lees verder’.

Subkoppen in h3

De volgende truc heeft betrekking op de subkoppen. Die waren ‘gewoon tekst’, maar krijgen nu h3 om zich heen staan. Dit, met een sterk trefwoord aan het begin, heeft een meerwaarde voor de vindbaarheid:
1. Cufón stel je zelf in = Ongeveer 3.080 resultaten (0,30 seconden) in Google
2. Subkoppen in h3 = Ongeveer 652 resultaten (0,15 seconden) in Google

De eerste aanpassing van SEO Handleiding is gebeurd. Op naar de volgende update als gevolg van de eerste enquête!


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tammo Peters
9 jaren geleden

Cufon blijft een mooi middel. De tekst ziet er grafisch heel strak uit, niet zo korrelig als normaal. Het lijkt wel een hoge resolutie afbeelding zo mooi…. en zoekmachines lezen het ook nog… wat wil je nog meer? Het maken van ‘mooie’ Google-vriendelijke websites is met Cufon echt een stuk makkelijker. Met Cufon moet je als SEO-specialist wel op de laadtijd van je website letten. Die kan ongewenst hoog oplopen. Check dit met het webmasterhulpprogramma van Google.

Al
Al
9 jaren geleden

Ziet er goed uit, alleen waarom Cufon en niet @font-face?

RobertDidier
9 jaren geleden

@Al:
Dat zit een beetje zo:
– @font-face heeft beperkingen in de mogelijke lettertypes
– in @font-face moet het lettertype volledig worden gedownload, in het geval van nieuwe complexe lettertypen kan het dan al boven de 1 MB zijn, Cufón laad alleen de Javascript (25 KB)
– Sommige browsers werken tot op heden nog steeds niet helemaal 100% met @font-face

trackback
9 jaren geleden

[…] Bron: https://www.seohandleiding.nl/eerste-update-seo-handleiding.html Internet […]

zoekmachineoptimalisatietips
9 jaren geleden

Cufon is heel handig! Het is gemakkelijk, snel, er zijn geen plugins nodig en het werkt op elke browser, top dus!

Jeroen
Jeroen
9 jaren geleden

Speciale tekens en Cufon gaan gewoon samen. Alleen moet je bij het generaten van het cufon font wel naast Basic Latin ook de Latin-1 Supplement en/of de Extended-A/B aanzetten…

trackback
9 jaren geleden

[…] in de kopteksten en subkoppen. Waarom? Bij deze nieuwe lay-out komt ook een nieuw lettertype […] SEO Handleiding voor Zoekmachine Optimalisatie EersteHandleidingUpdate […]