Genaaid door akismet?

Op de een of andere manier ben ik op de SPAM lijst gekomen van akismet, en worden al mijn comments tegengehouden. Ik kwam er voor het eerst achter toen ik een comment op SEOking plaatsten, en dezae maar niet verscheen even later weer een keer geprobeerd maar weer niet. Ik een mail sturen naar Tri en bleek dat het werd afgevangen door akismet.

Dit is dus zwaar $#@! want een van de beste manieren van linkbuilding is natuurlijk om comments te posten op gerelateerde blogs. Dit wordt op zo’n manier onmogelijk omdat bijna alle blogs waaronder ikzelf gebruik maken van akismet, en als je dat na elke post de webmaster moet mailen om te zeggen dat hij wellicht is afgevangen door akismet, is een onmogelijke opgave.

Iemand een suggestie hoe ik van die lijst af kom? en hoe je uberhaupt op zo’n lijst terechtkomt, want ik heb absoluut geen spam reactie’s in grote getalen geplaatst het is dus een raadsel. Akismet heb ik al gemailed, maar ik verwacht hier niks van aangezien duizenden mensen hun dagelijks zullen mailen.

Wellicht dat je in het kader van Blackhat SEO zeer veel spam kunt posten, onder iemand anders zijn url waardoor deze geblocked wordt.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robbert
13 jaren geleden

Bij mij sta je er ook regelmatig tussen inderdaad. Ik stel voor dat je een ander e-mailadres gebruikt voor de reacties, misschien helpt het. Misschien werkt dat.

Succes ermee šŸ™‚

Henri van den Hoof
13 jaren geleden

Volgens mij heb je een paar weken geleden nog een bericht bij me achtergelaten wat wel meteen goed doorkwam. Anders nog eens even proberen. Maar misschien kom je er inderdaad met een ander e-mailadres wel weer gewoon doorheen?

Off-topic: Advies om de laatste versie (1.8) van mijn Social News NL WordPress-plugin te installeren. Zie nl. dat je nog een oudere versie gebuikt. Deze nieuwe update maakt de plugin SEO-vriendelijker door NoFollow-tags op alle uitgaande links te plaatsen. Aanrader dus šŸ™‚

Henri van den Hoof
13 jaren geleden

Ik heb je comment toch uit de Askimet-spamfilter moeten halen. Misschien even met een Proxy testen of een ander IP-adres helpt?

Pascal Van Hecke
13 jaren geleden

Ik heb het zelfde probleem.
Zodra ik ook maar mijn domeinnaam gebruik in het mailadres of in de url bij het commentariƃʒƂĀ«ren, het wordt weggefilterd. Ik heb in januari al 2 keer een support request ingediend bij Akismet (Automattic), zonder resultaat.

Pascal Van Hecke
Pascal Van Hecke
13 jaren geleden

Mijn vorige comment zit in de Akismet filter omwille van de reden die ik in mijn vorige comment uitleg…

Pascal Van Hecke
Pascal Van Hecke
13 jaren geleden

Ja…
Een ander domein gebruiken en redirecten…
Er is domweg geen andere oplossing…

Mark Wening
13 jaren geleden

Waar kan ik die spam lijst van Akismet inzien?

trackback
8 jaren geleden

[…] van SEO Handleiding past deze link building methode toe voor zijn blog en het werkt tot heden vrij goed. Toch Joost? Daarentegen ben ik weer te lui […]