Goede hosting wordt steeds belangrijker

Het is vanzelfsprekend dat de hosting van je website het belangrijkste is wat er is. Immers als je website onbereikbaar is dan heb je zowel veel bezoekers schade als mede schade die je hebt doordat zoakmachines je site niet kunnen indexeren, en indien je site langere tijd niet bereikbaar is, zelfs je geindexeerde pagina’s uit de zoekresulataten halen.

Nu is er sinds kort een trend gaande waarbij hackers op grote schaal van alle sites die op een onveilige server staan de index files overschrijven met een versie die links bevat naar viagra sites of vol met malware. Als je dus bespaart op je hosting en bij een budget host gaat zitten dan heb je kans dat deze minder ervaren is met beveiliging en dat deze niet alles up 2 date draait, met als gevolg dat deze hackers een lek in de server misbruiken om je sites te redirecten of volplanten met links naar SPAM sites. Zodra Google langskomt om je site te indexeren, en ziet dat deze links erop staan dan zal je uit de zoekresultaten gehaald worden totdat het opgelost is. Google zal je dan een mailtje sturen op info @ domein .ltd, support @ domein .ltd en webmaster @ domein .ltd. Hierin wordt je dan meedegedeeld dat je site uit de index gehaald is omdat deze malware of spam links bevat.

Als dit gebeurt is dien je je site te laten valideren via Google Webmaster console. Hierin geef je aan dat je de eigenaar bent van de site. Zodra dat gebeurt is kan je een aanvraag doen tot heroverweging zodat je weer toegelaten wordt tot de zoekresulaten. Dit kan echter enige tijd duren.

De boodschap is dus zorg voor een goede kwaliteitshost en bespaar hier neit op. Draai je verder open source software als Oscommerce, phpBB, WordPress etc. zorg er dan voor dat je altijd de laatste patches installeert. Hackers gebruiken vaak de lekken in deze populaire software om je site te bewerken.

Zijn er overigens al mensen die hebben meegemaakt dat hun website overschreven was?


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
matthijs
12 jaren geleden

Mee eens! Daarnaast moet je ook goede back-up mogelijkheden regelen bij je hosting provider, voornamelijk als je een website hebt waar veel content wordt geplaatst door gebruikers.

1 dag dataverlies is al rampzalig. Gehackt worden kan iedereen. De kunst is om zo snel mogelijk weer online te zijn en met zo min mogelijk dataverlies.

Wij werken al jaren samen met alfahosting. Erg goede hosting voor een goede prijs. Daarnaast zijn ze zeer snel in het antwoorden van mails en dat is belangrijk.

Zoekmachine Optimilisatie
12 jaren geleden

Ik heb zelf http://www.easy2c.nl. Wij hebben een uptime van 99.98% wat uitzonderlijk hoog is. Natuurlijk kan het ons ook gebeuren dat er e.e.a. down gaat. In dat geval zijn we binnen 2 uur weer online. Het enige probleem is dat je met je provider cache zit die er wat langer over doet om het te updaten.

Vincent Cornelissen
12 jaren geleden

Wij hosten bedrijfskritische systemen en applicaties, zoals onze webshops. 1 uur uitval kost duizenden euro’s … Door schade en schande wijs geworden werken wij met Bedrijvenweb in Vianen. Niet de voordeligste, maar wel de beste. Nooit uitval gehad. Dus uiteindelijk toch voordelig 🙂

Roeland
12 jaren geleden

Ik heb het laatst met twee sites gehad. Een pure html-site waaraan inderdaad een enorme onzichtbare lijst links was toegevoegd en een joomlasite waar een javascript aan was gehangen waar ik achter kwam toen de virusscanner begon te loeien toen ik de site bezocht.

Onlangs werd ik verzocht mijn ftp account aan te passen. Voorheen kon ik het wachtwoord van m´n ftp zien in het control panel. Nu niet meer. Dat zal dus ook wel de manier zijn waarop ze binnen zijn gekomen.

Inderdaad ik betaal niet veel voor hosting, maar ben voor de rest erg tevreden. Ze draaien een paar honderdduizend sites op de servers dus ik neem toch wel aan dat ze zich bezig houden met dit soort dingen. Maar goed ik was er gelukkig snel bij, voordat de bots waren langsgeweest.

Renzo koning
12 jaren geleden

Klopt helemaal, daarom hebben wij onze prijzen naar boven bij gestelt omdat het anders niet meer uit kan.

SEO
SEO
12 jaren geleden

Het is uiteraard belangrijk om voor ‘goede’ hosting te zorgen. Denk hier aan snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Ik zie wel waar je vandaan komt, maar prijs is niet altijd een indicator voor kwaliteit. Zo ken ik een aantal high-end webhosts die nog veel kunnen leren van budgethosts.

Voor beveiligingslekken (exploits) kun je een kijkje nemen op http://www.milw0rm.com, wat een vreselijk goede site is voor dat soort zaken.
Milw0rm is voornamelijk bedoeld voor het gebruik van exploits, maar als je de code ‘bestudeert’, kun je je source aanpassen zodat eventuele beveiligingslekken gedicht zijn.

Met vriendelijke groet,

Mike Post
Neem ook eens een kijkje op mijn blog over zoekmachine optimalisatie!

PC-Internet
12 jaren geleden

Goede webhosting kost echter wat en dat is in deze tijd lastig. PCInternet investeert zwaar in onze apparatuur, maar zien steeds vaker budget hosters opduiken die voor 1 euro per jaar hosten.

Beveiliging en uptime is een continu proces het vereist kennis en tijd. Daarbij is het vooral de code van de gemiddelde PHP ontwikkelaar waardoor de meeste exploits ontstaan en niet in veel gevallen de server zelf.

Het is een samengaan van: goede gedichte OS en goed in elkaar gezette software/website code.

Op onze servers gebruiken we daarom een reeks aan maatregelen waarmee we streven zo veilig mogelijk te zijn. Samen met een gelimiteerd aantal klanten per server en een geclusterde omgeving en uitwijk naar andere datacentra is dat tot nu toe adequaat gebleken.

Groet,

Arjan

pepijn
12 jaren geleden

Ik draai mij websites op een virtual private server van strato voor 15 euro per maand. Relatief goedkoop. Je krijgt dan weinig tot geen support. Ik weet net genoeg van apache en linux(debian) om de zaak aan de praat te houden. Ik zorg iig voor regelmatige updates van de software pakketten. De mailserver (postfix) gebruik ik alleen om mijn mail te forwarden. Werkt allemaal als een trein en ik ben de enige die toegang heeft, dus tis veilig zat.

Koen Evers - Evers ICT
12 jaren geleden

Wij van Evers ICT hebben speciale budget en zakelijke hosting pakketten. Op die manier scheiden we de kwaliteit hosting (waar overigens steeds meer vraag naar is) van de budget hosting (wat vroeger echt een hype was). De kwaliteit hosting wordt continu gemonitored / update / beveiligd / etc! Hierdoor draaien we altijd overal de laatste stabiele en betrouwbaarste versie van en controleren we wekelijks alle bestanden op de server. Hiernaast mag je enkel op deze zakelijke server als je aan alle eisen voldoet.

Sputnik
Sputnik
12 jaren geleden

Wat een spam Koen Evers..

Rámon
Rámon
12 jaren geleden

Mja, ik draai mijn site ook op een VPS, kan ik veel makkelijker alles regelen en configureren. Het hoeft trouwens ook niet duur te zijn. Ik betaal nu € 6 in de maand voor een VPS bij XenProvider.nl en tot nu toe werkt het allemaal perfect, voor € 5 kan er nog een controle paneel bij, maar het lukt me zo ook door even te googlen naar een howto…

Fiedelientje
12 jaren geleden

Mijn website wordt gehost bij Smallweb. Die hebben ook mijn webwinkel ontwikkeld. Echt goede kwaliteit en een super service kan ik zeggen.

DLRP-Magic
11 jaren geleden

Een onderdeel van mijn site was een nieuwssite middels Joomla. Deze bleek in februari en maart ditjaar gehackt te zijn waardoor allerlei spullen werden geinstalleerd die ik er niet op wilde hebben. Het was zo erg dat ik het moest verwijderen en nog steeds niet opnieuw ben begonnen wegens tekort aan tijd.

cloclo
11 jaren geleden

Hoi,

ik was ook eerst van plan een VPS account te nemen,
XEN64L bij xenprovider leek me wel wat, maar je krijgt daar wel maar 64 mbyte dedicated ram.

Uiteindelijk bij hostmonster een account genomen voor minder dan 5 euro per maand,
(dankzij de kortingsactie : http://www.HostMonster.Com/track/reduction)
en ik kan daar nu zo goed als onbeperkt mee verder :

UNLIMITED Hosting Space
UNLIMITED Site Bandwidth
Host UNLIMITED Domains

ik ben tot nu nog niet tegen beperkingen aangelopen. Hoe kunnen ze dat leveren tegen zo een goedkope prijs eigenlijk ? overselling ?
de support is zelfs ook goed!

SEO Marketing
11 jaren geleden

Ik ben nu reseller bij Webstekker (Windows) en zat voorheen bij XXLWebhosting (Linux). Het is veel werk geweest om alles over te huizen. Ik heb dit gedaan omdat ik daar meer resources kreeg voor het zelfde geld. Helaas zijn de responstijden bij Webstekker veel langzamer dan van XXLWebhosting. In verband met de hoeveelheid werk en het lopende contract blijf ik nog even, maar over een paar maandjes zal ik langzaam alles weer terug verhuizen. Dit is echter complex, want als je domeinnaam en hosting te gelijkertijd verhuist kun je je PR verliezen (heb ervaring!).

domeinnamen
11 jaren geleden

Een stabiele hosting pakket is gewoon een must, ook voor SEO is het ook erg belangrijk.

Filip De Wulf
Filip De Wulf
11 jaren geleden

Zit momenteel bij http://www.interhostsolutions.be/ een van de stabielste hosters die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Sinds ik er zit nu toch al mooi 2,5 jaar hebben ze slechts 22minuten downtime gehad!! dat is een uptime van 99,999% en dat voor die prijs.

Verder ben ik het niet zo eens met dat dit super noodzakelijk is voor de zoekmachines (goede host is een must versta mij niet verkeerd) Heb nog een oude website runnen die ik onlangs heb afgesloten. Wereldwijd nummer 1 posities op diverse competitieve keywords. Na 5 dagen down te zijn staan deze nog steeds vanboven op nummer 1 te pronken.

Mark
10 jaren geleden

zelf zit ik bij gethost, een zeer goede hoster!
ze beantwoorden mails met vragen bij mij over het algemeen binnen 10 minuten! laatst zelfs om zaterdag avond om 11 uur savonds binnen een half uur! snel en nog een lage prijs ook, helemaal tevreden mee.

Gratis Wedden
10 jaren geleden

De juiste hosting is een factor die onderschat wordt. Een goede hosting helpt ook in de google ranking mee.

Voetbalwedden
10 jaren geleden

Ik heb het gemerkt websites die op een eigen server draaien geef ik de voorkeur aan omdat ik dan niet afhankelijk ben van hosting en het komt toch wel regelmatig voor dat er dan iets mis is.

Robin
Robin
9 jaren geleden

Dat ben ik met voetbalwedden eens. Ik heb nu enige tijd een VPS bij http://www.ixlhosting.nl en dat bevalt me prima, geen downtime e.d. meer gehad. Voorheen bij verschillende shared webhosting providers gezeten, daar is altijd wel wat.

Hosted Exchange
9 jaren geleden

goede hosting is onmisbaar tegenwoordig. Bij een hosting val of sta je zeggen we hier.

Hosted Voip
8 jaren geleden

Een goede webhosting is essentieel bij het starten en runnen van een website. Het is verantwoord om je hier in te verdiepen voordat je zomaar ergens mee start.