Google Analytics dashboard maken

Beschrijving
Google Analytics conversie toevoegen:
In de video krijg je te zien hoe je een dashboard toevoegt in Google Analytics.
Wij hebben dit snel en simpel gedaan door een tabel en tijdlijn/grafiek toe te voegen op een nieuw dashboard.

Je kan alle categorieën op de dashboard zetten en hoeft niet perse de categorie te kiezen die wij hadden gekozen.

Als je cirkeldiagrammen, geomappen of staafdiagrammen wilt toevoegen moet je naar dashboard gaan en op “widgets toevoegen” klikken. Dan krijg je 5 keuzes te zien en kies de keuze die je wilt in je dashboard. Daarna krijg je een select lijst te zien en heir moet je de juiste categorie kiezen die je erop wilt hebben. Met deze manier kan je ook tabellen en tijdlijnen toevoegen maar dit is een stuk minder overzichtelijk.

Hoe maak jij jouw dashboard

Het is nu tijd om met een lay-out te komen voor jouw verslag. Bekijk jouw statistieken, en beslis of die er beter uitzien als lijn- of staafdiagrammen, grafieken, enz. Hoe zichtbaarder jij jouw rapporten kunt maken, hoe beter.

Hoewel er veel mensen zijn die bereid zijn om naar ruwe gegevens te kijken, willen de meeste mensen iets beters dan een simpele download van getallen. Dit is waar visuals jouw rapporten echt betekenisvoller kunnen maken – en je helpen zich te onderscheiden van de massa.

Google Analytics dashboards zijn vrij rudimentair. Dit is waar tools van derden echt kunnen helpen. Google heeft de afgelopen jaren Data Studio geïntroduceerd als een manier om ervoor te zorgen dat jouw gegevens op een meer visueel verbluffende manier worden gepresenteerd – en dat je die rapporten kunt automatiseren.

Bovendien heeft Data Studio sjablonen die je kunt gebruiken. Hoewel ze niet erg robuust zijn, kun je er wel tools van derden bij betrekken, zoals Supermetrics, dat wordt geleverd met een galerij van sjablonen voor bijna alle denkbare soorten rapporten. En je kunt connectoren toevoegen om gegevens van andere betaalde zoekplatforms zoals Bing of Facebook, waar Google Analytics en Data Studio niet van nature mee verbonden zijn, op te halen.