Google Image Search Optimalisatie

google image searchJe wilt natuurlijk zoveel mogelijk traffic uit Google hebben. Daarvoor richt je je met name op een hoge positie in de SERP’s. Nu is het vaak erg moeilijk om voor een bepaalde keyword een top positie in de zoekmachines te halen. Nu ben ik een paar methoden tegen gekomen die hier nog niet besproken zijn en die zeker voor extra traffic vanuit Google zorgen. De eerste is Google Image Search.

Google Image Search:

Een van de dingen die je wellicht is opgevallen is het feit dat als je bijv. op britney spears zoekt dan krijg je 48.000.000 plus resultaten. Maar bovenaan de zoekresultaten staan een aantal resultaten vanuit Google Image Search. Hier kan jou pagina staan, het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het plaatsen van een aantal foto’s van britney spears op je website en deze voorzien van de juiste alt en title tags. Nu is het een poosje wachten tot Google de plaatjes geindexeerd heeft en klaar. Je kunt op deze manier veel extra traffic gaan verwachten vanuit Google Image Search, afhankelijk van de populariteit van de content natuurlijk.

De belangrijkste factoren om je ranking in Google Image Search te beinvloeden zijn:

1. file name (zorg voor een juiste beschrijving en gebruik het keyword waarop je gevonden wilt worden)
2. image alt text (idem aan filename)
3. image title (idem aan filename)
4. text near the image (zorg dat de keyword in je verhaal rondom het plaatje verwerkt wordt.
5. image age (hoe langer het plaatje geindexeerd staat bij Google hoe beter)
6. trust of site image is on (hoe hoog is de trust van je site, de hoger de beter)
7. links referencing the image (zorg voor backlinks van je plaatje op andere sites)

image optimization

Volgende keer nieuwe tips.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eduard Blacquière
13 jaren geleden

Prima post. Met het lanceren van Google Universal Search wordt het inderdaad zaak om je ook op andere content te gaan richten, zoals afbeeldingen, video’s, lokale informatie (maps e.d.), etc. SEO wordt weer een stapje uitdagender (en leuker!)

John Bertrand
13 jaren geleden

Steeds vaker zoeken mensen in Google image search en op video’s om informatie te vinden, het is dus belangrijk je images te optimeren.

Met vriendelijke groet,
John Bertrand

John Klijnen
12 jaren geleden

Vraag: Ondanks dat ik al gedurende zeer ruime tijd mijn foto’s optimaliseer met ALT tags, worden ze in image search van Google niet getoond. Wel de foto’s op Picasa en Flickr of van websites die mijn foto’s jatten. Zelfs de foto op de frontapge van mijn site, die er al maanden op staat, kan in niet vinden met Google (De tekstuele inhoud wordt wel geindexeert). Wat doe ik fout?

Louis Jansen
12 jaren geleden

Ha John,

Zou het kunnen dat je bijv. binnen je robots.txt de mag %images% op “disallow” hebt staan? If so, dan geef je daarmee aan dat Google je plaatjes niet mag indexeren.

Fabian Leferink
11 jaren geleden

Hallo,

Ik heb bovenstaande uitgevoerd, maar heb hier een vraag over.

De Images zelf staan in een directory \media.

Deze directory is in de robots.txt als disallow opgenomen. (%image% is NIET in de robots.txt opgenomen)

Mijn vraag is; kan Google mijn images nu niet vinden omdat Google geen toegang heeft op de directory waar de images staan?
Of zoekt Google op basis van de webisite zelf, en zal hier de images wel vinden omdat de images gewoon zichtbaar zijn op de website, inclusief title, discription, alt tags?

Vriendelijke groeten,

Fabian

Matthijs van Engelen
11 jaren geleden

Hoe zit het met de IPTC-info van jpg-bestanden? Camera’s vullen die steeds meer vanzelf aan met info over fotograaf, gps, onderwerp e.d. Gebruikt Google die info ook?

afrikaansemaskers.nl
11 jaren geleden

Ik heb dit geprobeerd voor mijn website. Google zal niet alle plaatjes indexeren maar zal willekeurig een aantal afbeeldingen weergeven. Ik heb hier de logica nog niet van ondekt.

[url=http://www.afrikaansemaskers.nl]afrikaansemaskers[/url]

van Hooft
11 jaren geleden

Ik heb dit voor mijn site uitgevoerd en gefocust op de voor mij belangrijke zoekwoorden. Namelijk, “taxateur tilburg”, “taxatie tilburg” en “nwwi tilburg”. Ik moet zeggen: dat gaat vrij snel.

trackback
10 jaren geleden

[…] artikel Google Image Search Optimalisatie stamt van alweer bijna drie jaar geleden. Het intypen van ‘Britney Spears’ levert inmiddels […]

trackback
10 jaren geleden

[…] artikel Google Image Search Optimalisatie stamt van alweer bijna drie jaar geleden. Het intypen van ‘Britney Spears’ levert inmiddels […]

seo tool
9 jaren geleden

Whow, I did read your blog , that’s quality; a piece of cake now to get money online ??!!