Help, ik heb SEO-gedragsproblemen!

Je website bezoekers doen niet precies wat je wil dat ze gaan doen….. te weinig bezoekers ondernemen actie op je website zoals contact opnemen, informatie aanvragen, offertes aanvragen, in winkelwagen stoppen, bestellen, inschrijven nieuwsbrief, volgen via Twitter, kopen etc. etc. Je kent het wel.


Dat is niet zo mooi want bezoekersgedrag op je website speelt een belangrijke rol bij SEO. Denk hierbij o.a. aan hoe lang een bezoeker op je website blijft, hoeveel pagina’s hij bekijkt en of hij je doelen bereikt. Google meet gedrag!

Gelukkig, zijn er oplossingen. Bezoekersgedrag is te beïnvloeden en SEO-gedragsproblemen zijn te voorkomen. Fantastisch dus.

Denk aan:

1. goed inspelen op de zoekopdracht
2. het verdelen van je content over meerdere pagina’s zodat bezoekers wel moeten doorklikken
3. het maken van goede overzichtelijke webpagina’s
4. call to action buttons

Wat kunnen we nog meer doen om gedrag te beïnvloeden? Graag jullie reacties.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DinD
11 jaren geleden

Traceer het bezoekersgedrag eens met een heatmap.. dan kun je zien hoe bezoekers daadwerkelijk tegen je site aankijken.

Wat jij denkt dat werkt hoeft niet per se voor de bezoeker te werken.

Jurrien Schouten
11 jaren geleden

Usability combineren met SEO en de juiste weg hierin vinden. Je website “bezoeker-optimaal” maken moet niet onderschat worden. Google zegt zelf ook dat je de website niet voor de zoekmachine maar voor de bezoekers moet maken. Gedrag beïnvloeden via zoekmachines kan in mijn ogen gewoon door middel van dat aanbieden wat je in je snippet beloofd. Als je dat goed doet in combinatie met de juiste keywords op de relevante pagina’s moet het wel goed komen.

Ik denk dat content verdelen over verschillende pagina’s inderdaad niet altijd werkt. Als de navigatie voor de bezoeker onduidelijk is komt hij er niet. En daarbij is het zo dat als iemand iets intypt op Google, op jou link klikt en naar een verkeerde pagina geleid wordt (dat bedoel je met content verdelen?), hij niet snel zal gaan doorklikken. Bezoekers zullen in één oogopslag beoordelen of je site voor hen waardevol is. Is dat niet het geval dan zijn ze toch weer weg. Je kan dus beter ervoor zorgen dat je site gebruiksvriendelijk is en daarbij de juiste keywords (inspelen op zoekopdracht) op de juiste pagina’s te plaatsen.

Monique
11 jaren geleden

Ik wil graag dat mijn website meer bezoekers krijgt en lees daarom op het moment alles wat maar met SEO te maken heeft. Ik weet helemaal (nog) niets over HTML of wat dan ook met website building te maken heeft. Ik lees hier termen als “bold” en “strong” ed. Is er iemand die me wat tips kan en wil geven over de tekst en opbouw van mijn website http://www.hetvierdewiel.nl ?

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,

Monique

Navin Poeran
11 jaren geleden

Ik ben eigenlijk niet zo een grote fan van content verdelen over pagina’s. Veel sites doen dit, doordat dit ook voor extra impressies zorgt, wat bij hun financiele voordelen oplevert.

Zelf probeer ik dit wel te vermijden, ook vanwege dat link juice over meerdere pagina’s gaat worden verdeeld.

Alhoewel ik wel begrijp dat dit soms wel nodig is.

Wordt er btw bij punt 1 bedoeld, interne zoekopdrachten of bezoekers die de site via zoekmachines bewandelen?

Frits Jaspers
11 jaren geleden

@Monique

Het belangrijkste is dat je gaat bedenken op welke keywords/onedrwerpen je gevonden wilt worden. (waar jouw potentiele klanten dus naar zoeken)
Tekst? Dat mis ik juist nog een beetje. UNIEKE content schrijven voor de betreffende keywords/onderwerpen.

Dan iemand zoeken die het geheel voor jou op een zoekmachinevriendelijke manier kan implementeren.

Thomas
Thomas
11 jaren geleden

Hallo,

Je vraagt aan het einde van je blog wat kunnen we doen om gedrag te beinvloeden,

ten eerste denk ik een links blauw maken zoals ze bedoelt zijn zodat ook een beginnende gebruiker weet dat het om een link gaat dus niet rood.

Ten tweede een duidelijke contact pagina met dus een duidelijke link naar de contact pagina op deze site ben ik hier 5 minuten mee bezig geweest maar kon het niet vinden.

Ten derde plaatst nooit klik hier links de link moet gewoon aangeduid zijn als link door de kleur mede en moet staan voor waar naar wordt verwezen dus niet van
Klik hier voor Linkbuilding-tips en nieuws en
(klik op de titel van dit artikel om verder te lezen)

sorry maar wat klik op de titel schrap dan deze tekst klik op de titel van de artikesl om verder te lezen)

Maak de titel gewoon duidelijk leesbaar als een link dan is deze overbodige tekst niet nodig :p

Wat denken jullie hier nou van of ben ik gek geworden :)))