Help, ik heb SEO-gedragsproblemen!

Je website bezoekers doen niet precies wat je wil dat ze gaan doen….. te weinig bezoekers ondernemen actie op je website zoals contact opnemen, informatie aanvragen, offertes aanvragen, in winkelwagen stoppen, bestellen, inschrijven nieuwsbrief, volgen via Twitter, kopen etc. etc. Je kent het wel.


Dat is niet zo mooi want bezoekersgedrag op je website speelt een belangrijke rol bij SEO. Denk hierbij o.a. aan hoe lang een bezoeker op je website blijft, hoeveel pagina’s hij bekijkt en of hij je doelen bereikt. Google meet gedrag!

Gelukkig, zijn er oplossingen. Bezoekersgedrag is te beïnvloeden en SEO-gedragsproblemen zijn te voorkomen. Fantastisch dus.

Denk aan:

1. goed inspelen op de zoekopdracht
2. het verdelen van je content over meerdere pagina’s zodat bezoekers wel moeten doorklikken
3. het maken van goede overzichtelijke webpagina’s
4. call to action buttons

Wat kunnen we nog meer doen om gedrag te beïnvloeden? Graag jullie reacties.


8
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ThomasFrits JaspersTammo PetersNavin PoeranMonique Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
DinD
Gast

Traceer het bezoekersgedrag eens met een heatmap.. dan kun je zien hoe bezoekers daadwerkelijk tegen je site aankijken.

Wat jij denkt dat werkt hoeft niet per se voor de bezoeker te werken.

Jurrien Schouten
Gast

Usability combineren met SEO en de juiste weg hierin vinden. Je website “bezoeker-optimaal” maken moet niet onderschat worden. Google zegt zelf ook dat je de website niet voor de zoekmachine maar voor de bezoekers moet maken. Gedrag beïnvloeden via zoekmachines kan in mijn ogen gewoon door middel van dat aanbieden wat je in je snippet beloofd. Als je dat goed doet in combinatie met de juiste keywords op de relevante pagina’s moet het wel goed komen. Ik denk dat content verdelen over verschillende pagina’s inderdaad niet altijd werkt. Als de navigatie voor de bezoeker onduidelijk is komt hij er niet.… Lees verder »

Monique
Gast

Ik wil graag dat mijn website meer bezoekers krijgt en lees daarom op het moment alles wat maar met SEO te maken heeft. Ik weet helemaal (nog) niets over HTML of wat dan ook met website building te maken heeft. Ik lees hier termen als “bold” en “strong” ed. Is er iemand die me wat tips kan en wil geven over de tekst en opbouw van mijn website http://www.hetvierdewiel.nl ?

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,

Monique

Navin Poeran
Gast

Ik ben eigenlijk niet zo een grote fan van content verdelen over pagina’s. Veel sites doen dit, doordat dit ook voor extra impressies zorgt, wat bij hun financiele voordelen oplevert.

Zelf probeer ik dit wel te vermijden, ook vanwege dat link juice over meerdere pagina’s gaat worden verdeeld.

Alhoewel ik wel begrijp dat dit soms wel nodig is.

Wordt er btw bij punt 1 bedoeld, interne zoekopdrachten of bezoekers die de site via zoekmachines bewandelen?

Frits Jaspers
Gast

@Monique

Het belangrijkste is dat je gaat bedenken op welke keywords/onedrwerpen je gevonden wilt worden. (waar jouw potentiele klanten dus naar zoeken)
Tekst? Dat mis ik juist nog een beetje. UNIEKE content schrijven voor de betreffende keywords/onderwerpen.

Dan iemand zoeken die het geheel voor jou op een zoekmachinevriendelijke manier kan implementeren.

Thomas
Gast
Thomas

Hallo, Je vraagt aan het einde van je blog wat kunnen we doen om gedrag te beinvloeden, ten eerste denk ik een links blauw maken zoals ze bedoelt zijn zodat ook een beginnende gebruiker weet dat het om een link gaat dus niet rood. Ten tweede een duidelijke contact pagina met dus een duidelijke link naar de contact pagina op deze site ben ik hier 5 minuten mee bezig geweest maar kon het niet vinden. Ten derde plaatst nooit klik hier links de link moet gewoon aangeduid zijn als link door de kleur mede en moet staan voor waar naar… Lees verder »