Het nieuwe SEO

Een ding dat me opviel tijdens de laatste pagerank update is het feit dat er gigantische verschuivingen plaats hebben gevonden. Sommige mensen zijn van PR 7 ineens naar 5 of 4 gegaan, en andere hebben juist goede onverwachtige groei geboekt. Ik denk dat er voor SEO een nieuw tijdperk is aangebroken, eentje die niet meer gedomineerd wordt door betaalde backlinks, de strijd om de meeste backlinks en super spammerig overkomen met een gigantische keyword dichtheid is voorbij. Vanaf nu zijn er andere factoren die zwaarder meewegen dan alleen een goede hoeveelheid backlinks. Sterker nog ik denk dat je al zeer gezonde SERP posities kan innemen met slechts 10 backlinks. Google is namelijk beter gaan kijken wat de backlinks nu voor een waarde hebben, iets wat vroeger nog geen rol speelde.

Enkele belangrijke factoren zijn:

Zijn ze content gerelateerd?
Hebben de sites overeenkomsten of zijn het afzonderlijke sites?
Is de gelinkte site een authority?
Bestaat de site al lang?
Wordt er gelinkt vanuit content of een linkpagina?
etc.etc.

Dingen die vanaf nu belangrijker zijn geworden dan het aantal backlinks is goede en vooral orginele content. Sites die hard gegroeid zijn in het aantal backlinks, maar waar weinig content updates op de site hebben zijn toch in PR gedaald. Zeker voor blogs is dit erg belangrijk geworden. Google heeft een nieuwe troef in handen met de service Feedburner een service die de meeste blogs wel gebruiken. Hiermee heeft Google inzage in de updates, subscriptions etc.etc. met deze data zal Google dus wat gaan doen.

Het moraal van het verhaal is dus dat je meer tijd in content moet gaan steken, en de betaalde backlinks links moet laten liggen. Zorg er verder ook voor dat je alleen maar gerelateerde backlinks regelt welke het liefst nog komen van een site met hoge authority.

Deze post brengt voor vele weinig nieuws, maar ik moest het toch even kwijt. De SEO wereld is zo veranderlijk dat je er doodmoe van wordt šŸ™‚


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sint
12 jaren geleden

Deze factoren wogen altijd al mee in je ranking, maar doordat Google de PageRank nu ook gebruikt om bepaalde zaken juist aan te pakken (zoals links verkopen op je website) zal de nadruk wel meer komen te liggen op de kwaliteit.

Ik beaam dat een site met een handjevol links toch top 3-posities kan scoren. Alles draait om goede, thematische content.

Bart
Bart
12 jaren geleden

Sint, bedoel je met goede thematische content dat het voor de ZM duidelijk moet zijn waar de content over gaat (juist gebruik van keywords, anchors etc)?

Hilco
12 jaren geleden

Het is goed dat een ranking niet meer ‘te koop’ is. Het is goed als Google alleen op kwaliteit gaat beoordelen.

Dob
Dob
10 jaren geleden

Dat is een hele goede zaak kwaliteit gaat boven alles. En hoe bezoekers navigeren over een website is niet zo moeilijk te meten.