Hou je SEO kennis op peil met deze 3 wekelijkse acties

Als je wilt dat je website hoger eindigt in de zoekmachines, moet je je SEO kennis op peil houden. Een wekelijkse bezigheid, want er gebeurt veel in zoekmachineland. Gebruik de onderstaande drie acties en je zal aanzienlijk beter worden in SEO.

1. Lees dagelijks het SEO nieuws

Bijna niets is zo veranderlijk als SEO. Zoekmachines brengen wekelijks nieuwe updates uit en werken continue aan nieuwe functies. Je begrijpt, wanneer je te weinig aandacht besteedt aan het laatste SEO nieuws, dat je de kans loopt om belangrijke ontwikkelingen te missen.

Blijf op de hoogte en lees dagelijks het SEO nieuws op de onderstaande nieuwsbronnen. Zo neem je een voorsprong op de concurrentie:

2. Verken je concurrenten in zoekmachines

Veel lezen over SEO is een perfecte manier om je kennis up-to-date te houden, maar dit wil nog niet zeggen dat het in de praktijk ook zo werkt voor jou. Het is altijd goed om je nieuwe kennis te testen door zelf wekelijks even een controle te doen op relevante zoekwoorden in Google. Als er concurrerende websites hoger staan dan jouw site, zoek dan uit waarom ze deze posities hebben bereikt. Gebruik deze praktische kennis voor je eigen website.

Handige SEO tools die je helpen om de concurrentie scherp in beeld te krijgen:

3. Niet dromen, maar doen!

Wanneer je de bovenste twee punten een vaste plek hebt gegeven in je wekelijkse agenda, ben je goed op weg. Maar uiteindelijk moet er actie ondernomen worden om betere resultaten te halen. Niet dromen, maar doen dus!

Een strakke planning met Trello
Ga aan de slag en begin met het verwerken van je ideeën en taken in een overzichtelijk planning. Prioriteer ze en hang er een deadline aan. Door het op een agile/scrum manier te doen, houd je je planning in beweging en blijft er steeds ruimte voor nieuwe acties. Gebruik hiervoor de gratis planningtool Trello.

Trello zoekmachine marketing

Zelf doen? Of SEO uitbesteden?

Lezen, experimenteren en doen! Daar draait het om als je betere posities in Google wilt te bereiken. Dit kost tijd. Reserveer daarom wekelijks voldoende tijd in je agenda zodat je je met deze taken kunt bezighouden.

Kan je deze tijd niet vrijmaken, maar je wilt toch hoge posities in zoekmachines? Dan kan je natuurlijk altijd nog terugvallen op Proseo; specialisten in zoekmachine marketing.


Search
Specialist
Tammo Peters
Tammo Peters is al 16 jaar Search Specialist bij Proseo, het bureau voor online vindbaarheid.

Wil je contact opnemen met Tammo? Stuur hem dan een e-mail of geef hem een belletje, 0252-428323.

 LinkedIn
 Google
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties