Keyword tag totaal overbodig?

Gebruiken de zoekmachines de trefwoorden uit de keyword tag wel of niet? Matt Cutts van het Google Search Quality Team legt in deze video uit dat trefwoorden door Google niet gebruikt worden in de ranking van de zoekresultaten.

Moet je de keyword tag dan gelijk niet meer gebruiken? Volgens mij zou je de trefwoorden gewoon kunnen invullen om de zoekmachines in elk geval duidelijk te maken welk trefwoord het belangrijkste is. De combinatie van title, keyword, description, kopteksten, structuur en paginateksten geeft een totaal beeld voor de zoekmachines en de bezoekers. Dat Google aangeeft de keyword tag niet meer te gebruiken betekent natuurlijk niet per definitie dat de andere zoekmachines dit ook niet meer doen.

Is er met zekerheid te zeggen dat de keyword tag invullen compleet zinloos is? Ik denk van niet. Heeft het invullen van de keywords geen zin meer voor de ranking bij Google, waarschijnlijk niet, maar naast de ranking heeft Google niets gezegd over andere aspecten. Is het erg om de keyword tag te behouden? Volgens mij niet. Gebruik hem op de manier waarvoor die bedoeld is, het aangeven waarover de pagina gaat. Is het dan makkelijker om van hieruit de pagina relevant op te maken? Ik denk van wel. Net zo iets als het bedenken van een goede titel. Om er achter te komen wat nog het nut is van de keyword tag voor de vindbaarheid zal ik zelf een test gaan uitvoeren. Als er interessante informatie uit deze test komt zal ik dit uiteraard met jullie delen!


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mieke de Jong
11 jaren geleden

Het invullen van keyword tags is naar mijn idee maar zo’n kleine druppel op de gloeiende plaat dat ik ermee ben opgehouden. Maar wanneer iemand me kan overtuigen van het nut, dan hoor ik het graag.

Gerron Mulder
11 jaren geleden

Hmm zitten nog erg veel aannames in je verhaal. Ben benieuwd wat je uiteindelijke conclusie gaat worden. Vergeet ook de andere zoekmachines niet die nog wel naar meta keywords kijken.

FJJ
FJJ
11 jaren geleden

Er zijn inderdaad nog zoekmachines die de woorden gebruiken dus het is nooit weg om ze er in te zetten.
Ik vind het ook erg handig om bij websites met veel pagina’s snel te kunnen zien welke zoekwoorden er getarget worden.

BSN
BSN
11 jaren geleden

Goed om te weten dat Google er geen waarde meer aan hecht. Al gebruik ik ze nog wel. Baadt het niet dan schaadt het niet.

Margriet
Margriet
11 jaren geleden

Ik denk dat het wel raadzaam is om het te gebruiken als je adsense gebruikt op je site.
Mijn ervaring is dat google betere advertenties geeft met de juiste keywords.

RD Internet Marketing
11 jaren geleden

Ik monitor en optimaliseer veel pagina’s als ZZPer en tijdens mijn fulltime job als strategisch e-marketeer bij een internationale businesschool. Uit ervaring weet ik dat je d.m.v. content optimalisatie (en dus zonder pagerank) makkelijk goed kunt scoren (zelfs als er redelijke concurrentie is). Als je het bij 1 tot 2 keywords per pagina houdt en deze ook laat terugkomen in title, discription, headers en bodytext kun je een zeer sterke pagina bouwen. Uit eerdere test bleek bij mij dat het toevoegen van de keywords wel degelijk uitmaakt voor het aantal bezoekers op de pagina (verschil in positie in Google amper meetbaar).

CasinoStrategie
11 jaren geleden

Ik voer de keywords enkel nog voor mijn buitenlandse sites in, ik merk dat Yahoo het nog wel prettig vindt om keywords tegen te komen.

Simon
Simon
11 jaren geleden

Zelf heb ik voor een website een aanpassing gedaan in de titel en de metatags. De website bevatten toen 150 keywoorden, wat overigens overdreven veel is. Deze heb ik teruggebracht naar 15 en de site was ook nog in flash gebouwd, dus lastiger voor Google zou je zeggen. Maar deze site was binnen een aantal weken onder de nieuwe metatags direct te vinden. Nummer 3 bij de eerste hits! Dus of ze nu echt zinloos zijn? Inderdaad, combinatie van titel en keywords bleek in dit geval al genoeg te zijn.

admiraal
11 jaren geleden

http://www.umutsesi.com,bij de eerste hits! Dus of ze nu echt zinloos zijn? Inderdaad, combinatie van titel en keywords bleek in dit geval al genoeg te zijn

Sesli
10 jaren geleden

Ik voer de keywords enkel nog voor mijn buitenlandse sites in, ik merk dat Yahoo het nog wel prettig vindt om keywords tegen te komen.

WebMaster
10 jaren geleden

Wat is er mis mee om gewoon keywords in te geven, je bent toch al bezig om die keywords goed te gebruiken op je pagina en op die manier ben je ook scherp op welke keywords je optimaliseert. Als je een nieuwe pagian maakt, is het wellicht verstandiger juist om eerst de keywords te noteren en daarna je pagina aan te passen zodat je de keywords ook voldoende gebruikt. Overdrijf echter niet, anders gaat het er te spammy uitzien. Ook al gebruikt Google ze niet, Bing, Yahoo en anderen zorgen toch nog steeds voor een kwart van je verkeer…

trackback
8 jaren geleden

Verwoerd, Patrick (0864058)…

Opdracht 1: Wat vind ik interessant? Bij mijn huid…