Marktaandeel Bing gestegen ten koste van Google

Positief nieuws voor Microsoft: het marktaandeel van zoekmachine Bing is in de Verenigde Staten in de maand juli met ruim een procentpunt gestegen. Google moest daarentegen bijna een procentpunt inleveren.

Had Bing in juni nog een marktaandeel van 8,23 procent, webstatistiekenverzamelaar StatCounter weet te melden dat dit in juli naar 9,41 gestegen is. Kijken we naar de samenwerking met Yahoo, dan stijgt hun gezamenlijke aandeel van 19,27 naar 20,36 procent. Wie meerekent, ziet dat de stijging van het gezamenlijke marktaandeel in zijn geheel aan Microsoft te danken is: Yahoo’s percentage zakte licht van 11,04 naar 10,95 procent.

Wereldwijd zien de statistieken voor Microsoft en Yahoo er echter een stuk minder rooskleurig uit. Het tweetal heeft op de wereldwijde zoekmarkt slechts een marktaandeel van 8,77 procent tegenover Google’s 89,23. Kortom, er is nog genoeg werk aan de winkel.


Seo
Copywriter
Robert Didier
Robert Didier is de zoekmachinemarketing specialist van Spelwerk Teksten. Hij zorgt dat bestaande websites geen verplicht nummer zijn, maar doen wat ze moeten doen.

Benieuwd wat voor uw website mogelijk is? Vraag het hem per e-mail.

 LinkedIn
 Twitter

5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tietjes en EendjesArieMediaFBI Design » Marktaandeel Bing gestegen ten koste van GoogleJoop Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joop
Gast
Joop

Marktaandeel is 1 en dan is het verbluffend dat na de eerdere pogingen van Microsoft het nu wel lukt om (nu al, zo kort na het nog niet eens wereldwijd aktief kunnen zijn) een groei te bereiken. 1 Procentje in het hollands taalgebiedje (24 Miljoen personen die Nederlands spreken) zou niets betekenen, maar als je kijkt naar 1,4 Miljard personen die engels spreken, dan is het duidelijk dat de amerikaanse cijfers voor die 2 belangrijk(er) zijn dan wat dan ook. Ik ben het niet eens met de conclusie van de blogger, dat het er minder rooskleurig uit ziet voor BING.… Lees verder »

trackback

[…] dat is interessant nieuws voor webdesigners. Maar zeker ook voor onze klanten. Evenals deze hele website/handleiding over […]

ArieMedia
Gast

Is ook niet zo heel erg raar als je ziet dat windows 8 standaard met bing-zoekmachine word geleverd.

Al met al vind ik bing een barslechte zoekmachine, het geeft hele slechte zoekresultaten.

ArieMedia
Gast

Excuses, ik bedoel IE 8

Tietjes en Eendjes
Gast

Hoi ik ga graag poepjes eten en ik vind lekker en leuk. greotjens een griekse slager.