Marktaandeel Bing gestegen ten koste van Google

Positief nieuws voor Microsoft: het marktaandeel van zoekmachine Bing is in de Verenigde Staten in de maand juli met ruim een procentpunt gestegen. Google moest daarentegen bijna een procentpunt inleveren.

Had Bing in juni nog een marktaandeel van 8,23 procent, webstatistiekenverzamelaar StatCounter weet te melden dat dit in juli naar 9,41 gestegen is. Kijken we naar de samenwerking met Yahoo, dan stijgt hun gezamenlijke aandeel van 19,27 naar 20,36 procent. Wie meerekent, ziet dat de stijging van het gezamenlijke marktaandeel in zijn geheel aan Microsoft te danken is: Yahoo’s percentage zakte licht van 11,04 naar 10,95 procent.

Wereldwijd zien de statistieken voor Microsoft en Yahoo er echter een stuk minder rooskleurig uit. Het tweetal heeft op de wereldwijde zoekmarkt slechts een marktaandeel van 8,77 procent tegenover Google’s 89,23. Kortom, er is nog genoeg werk aan de winkel.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
Joop
11 jaren geleden

Marktaandeel is 1 en dan is het verbluffend dat na de eerdere pogingen van Microsoft het nu wel lukt om (nu al, zo kort na het nog niet eens wereldwijd aktief kunnen zijn) een groei te bereiken.

1 Procentje in het hollands taalgebiedje (24 Miljoen personen die Nederlands spreken) zou niets betekenen, maar als je kijkt naar 1,4 Miljard personen die engels spreken, dan is het duidelijk dat de amerikaanse cijfers voor die 2 belangrijk(er) zijn dan wat dan ook.

Ik ben het niet eens met de conclusie van de blogger, dat het er minder rooskleurig uit ziet voor BING. Ik vind dat een tendentieuse uitlating.

Let op de korte tijd, BING is nog niet volledig op alle landen 100% aktief, geef iemand de kans om zich te ontplooien. Ooit begon Proseo ook op niets en is nu een zeer aardige onderneming, waarom BING dan nu al bijna-afzadelen…..

Kijk, volg en stel vast dat de engelse taal de grootste taal is. Daar is de fikse aanval op Google duidelijk waarneembaar. Dan volgt de rest voor de anderstalen vanzelf wel.

Hierna komt mogelijk Cuil nog en dan is de markt open en met hopenlijk 3 grote zoekmachines ook veel gezonder dan de machtsfactor van slechts 1.

trackback
11 jaren geleden

[…] dat is interessant nieuws voor webdesigners. Maar zeker ook voor onze klanten. Evenals deze hele website/handleiding over […]

ArieMedia
11 jaren geleden

Is ook niet zo heel erg raar als je ziet dat windows 8 standaard met bing-zoekmachine word geleverd.

Al met al vind ik bing een barslechte zoekmachine, het geeft hele slechte zoekresultaten.

ArieMedia
11 jaren geleden

Excuses, ik bedoel IE 8

Tietjes en Eendjes
9 jaren geleden

Hoi ik ga graag poepjes eten en ik vind lekker en leuk. greotjens een griekse slager.