Nofollow lekt toch linkjuice?

Nu wil ik deze discussie niet weer opnieuw aanhalen, maar las ik vandaag een ander interessant artikel op het linkbuildingblog. Hier wordt er beweert dat er op de een of andere manier toch wat linkjuice gelekt wordt naar nofollow links. Ze beschijven er ook een test die gedaan is met de piderman 3 xbox anchortext. Hierin hebben ze een paar backlinks weten te verkrijgen vanaf andere blogs met een nofollow condoom eraan. Nu blijkt dat de site toch redelijk omhoog is gegaan in Google.

Natuurlijk is er veel te zeggen hierover alleen zeker weten doen we het niet. Het kan ook dat de linkjuice alleen werkt als je site al een bepaalde trustfactor heeft opgebouwd bij Google. Wat ik wel vrijwel zeker weet is dat Yahoo er wel wat meer gevoelig voor is. Dit ben ik al een keer tegengekomen bij een backlink analyse van een concurrent. Hierin kwam ik backlinks tegen welke bijna allemaal een nofollow tag hadden, toch scoorde de site buitengewoon goed in de SERP’s.

Hebben jullie ook wat opgemerkt m.b.t. linkjuice van nofollow backlinks?


5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JamesdeInternetmarketeermonchitomicrodesignKortingkorting.nl Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kortingkorting.nl
Gast

Een link wordt ook als gewoon tekst geïndexeerd, misschien dat het daarmee te maken heeft.

microdesign
Gast

volgens mij is het zo dat google hem wel volgt maar niks met het resultaat doet. kortom het heeft geen effect op je ranking maar hij volgt hem wel gewoon!

monchito
Gast

@microdesign: precies

deInternetmarketeer
Gast

Wat Yahoo betreft, die behandelen nofollow zoals een gewone link volgens mij.
Wat Google betreft weet ik niet. Maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat als je in Yahoo scoort je mogelijk op indexeerbare pagina’s van meta search engines terecht komt en bijgevolg inderdaad toch een beetje juice krijgt.

James
Gast

Het artikel naar het linkbuildingblog werkt helaas niet meer, maar ik zou hier wel graag meer over te weten willen komen, want het klinkt interessant.