Op herhaling: SEO tips voor webwinkels

Als er een branche is die compleet afhankelijk is van zoekmachineverkeer is dat wel de branche ‘webwinkel’. Er worden gigantische bedragen uitgegeven aan AdWords-campagnes, sommige bedrijven draaien hierdoor zelfs met verlies. Dan vraag je je af waarom die campagnes dan niet worden stopgezet als ze toch niet rendabel draaien. Dan krijg je vaak te horen ‘Iedereen doet het toch, dus ik moet wel. Fout: ‘Je moet helemaal niets!’

Je kunt beter het geld dat je uitgeeft aan AdWords-campagnes steken in het optimaliseren van je eigen website. Zorgen dat je aan de slag gaat met SEO i.p.v. SEA. Organische zoekresultaten zijn nog altijd de beste, en de goedkoopste, op lange termijn.

Enkele tips voor webwinkels zijn:

1. Kies zorgvuldig voor je hosting

Als je je richt op klanten uit een bepaald land, zorg dan dat je ook in dat land je website host. Je IP-adres moet op het land gericht zijn; dat geldt ook voor de servers waarop het draait, die moeten in het land van je klanten staan. Op die manier kom je goed in de zoekresultaten terecht van het land waar je je klanten vandaan wilt hebben.

2. Optimaliseer je plaatjes
Zie de post Genereer extra Traffic met Images

3. Content is King
Je content is je sterkste wapen in de strijd om de toppositie in Google. Zorg voor goede en unieke productbeschrijvingen. Gebruik H1 Tags voor je titels, gebruik verder Alt Tags en Bold Tags. Herhaal je keywords niet te vaak, een keer of 3 is voldoende.

4. Start een weblog

In navolging op vorige tip is het maken van content het makkelijkst met een blog. Koppel een blog aan je webshop waarop je bijvoorbeeld de laatste trends of de nieuwste producten meldt. Blogs worden namelijk goed geïndexeerd, en Google vindt dat de koppeling naar je producten hierdoor beter geïndexeerd worden, en ook vaker.

5. Optimaliseer je Metadata

Metadata spelen nog steeds een belangrijke rol. Met name de Metatag Description en Title Tag zijn erg belangrijk. Zorg dat alle pagina’s unieke titels en beschrijvingen hebben. Schrijf een pakkende titel tot 65 tekens en een unieke beschrijving voor de pagina tot ong 150 tekens. Zet het belangrijkste keyword vooraan in de Metatag Description en de Title Tag.

Er zijn nog veel meer tips, maar dit zijn wel de meest belangrijke.


Seo
Copywriter
Robert Didier
Robert Didier is de zoekmachinemarketing specialist van Spelwerk Teksten. Hij zorgt dat bestaande websites geen verplicht nummer zijn, maar doen wat ze moeten doen.

Benieuwd wat voor uw website mogelijk is? Vraag het hem per e-mail.

 LinkedIn
 Twitter

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JamesOp herhaling: SEO tips voor webwinkels | SeocenterTwitter Trackbacks for Op herhaling: SEO tips voor webwinkels - Powered by PROSEO [seohandleiding.nl] on Topsy.com Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Op herhaling: SEO tips voor webwinkels – Powered by PROSEO seohandleiding.nl/op-herhaling-seo-tips-voor-webwinkels.html – view page – cached Als er een branche is die compleet afhankelijk is van zoekmachineverkeer is dat wel de branche ‘webwinkel’. Er worden gigantische … Tweets about this link […]

trackback

[…] dan niet worden stopgezet als ze toch niet rendabel draaien. Dan krijg je vaak te horen […] SEO Handleiding voor Zoekmachine Optimalisatie Referenties: Fullcolorshop.nl Seocenter neemt zoekmachineoptimalisatie serieus en leeft zicht […]

James
Gast

Het is niet handig om veel geld in Google Adwords te investeren als je webwinkel nog niet geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Google Adwords is een ingewikkeld advertentieprogramma waarmee je weliswaar zeer veel bezoekers naar je webshop kan krijgen in relatief korte tijd, maar indien webpagina’s niet relevant zijn volgens de richtlijnen van Google Adwords, betaal je al snel meer dan nodig is. Ad-words vereist de juiste kennis. Er zijn goedkopere manieren om meer bezoekers naar je webwinkel te halen, zoals zoekmachine optimalisatie (100% gratis), forum marketing (effectief), bloggen, targeted banner advertising, tekstlinks kopen en meer. Over het kiezen van… Lees verder »