Opvallend Bezoekersprofiel

Na tijden niet meer in mijn analytics account geweest te zijn, dacht ik laat ik maar weer eens een kijkje nemen. Je wilt toch weten of je nou tegen jezelf aan het lullen bent, of dat er ook daadwerkelijk mensen de posts lezen.

Een aantal opmerkelijke constateringen zijn:

– 74% komt via zoekmachine
– 12% direct traffic
– 14% refferal

– gemiddelde tijd op de site is 2,5 min

– in het weekend gigantische daling van bezoekers
– maandag grootste piek van de week

Uit deze gegeves mag ik wel concluderen dat het grootste gedeelte van de bezoekers uit professionals bestaat, aangezien deze niet in het weekend gaan checken voor hun werk, en aangezien maandag de giga piekdag is waar iedereen weer de laatste nieuwtjes gaat lezen uit zijn RSS reader.

Wat mij uiteraard niet verbaast is het percentage van 74% dat via Google komt, sterker nog als dit op nog geen 50% zat dan had ik mezelf geen SEO expert mogen noemen en me diep had moeten schamen. Eigenlijk ben ik over die 74% nog wel een beetje teleurgesteld, maar dat zal waarschijnlijk komen omdat ik te weinig tijd steek in linkbuilding en linkbaiting.

Ik hoor graag hoeveel procent er bij jullie uit Google komt, en dan zoek ik niet mensen met een giga adwords campagne natuurlijk šŸ˜‰


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sint
13 jaren geleden

10% direct verkeer
70% zoekmachines
20% referals

De verhouding referals – zoekmachines zegt alleen iets over op welke manier je linknetwerk met name is. Levert het in verhouding meer pagerank of juist meer bezoekers op dan gemiddeld? Om echt te kunnen vergelijken zou je naar de harde cijfers moeten kijken.

oeroek
13 jaren geleden

3% direct verkeer
25% referring
72% zoekmachines

iets te weinig direct verkeer.

Martin
13 jaren geleden

7,24% Direct verkeer
7,70% Verwijzende sites
85,06% Zoekmachines

Op zoals ik het verwacht had. Heb wel een kleine adwords campangne lopen, maar hier krijg ik hooguit 10 bezoeker per week extra mee.

edwin
13 jaren geleden

23% zoekmachines
68% direct traffic
14,7% referrals
Door een groot aanbod van gratis naslag tools & tips had ik vorige maand zelfs een 75% direct traffic rate,bezoekersaantal is ondertussen van 170 tot 250 per dag gestegen..in het weekend ook bij mij een serieuze dip..

Bart
13 jaren geleden

Afgelopen maand kwamen van de ruim 17.000 bezoekers 55,23% via zoekmachines. 29,95% van de bezoekers is direct verkeer en 14,16% van het verkeer komt van verwijzende websites.

Mijn doel is nu eigenlijk om het directe verkeer omhoog te krijgen, want niet al het bezoek via zoekmachines is daadwerkelijk op zoek naar mijn website.

Peter Kleinsma
13 jaren geleden

hmm,bij mij komt er meer binnen via referrals

Leander
13 jaren geleden

43,05% Direct verkeer
35,67% Verwijzende sites
21,28% Zoekmachines

28,57 Gemiddelde paginaweergaves
00:06:27 Tijd op site
17,32% Weigeringspercentage

Eigenlijk ben ik er best tevreden mee, echter werk ik momenteel aan mijn SEO om vooral op sommige zoek begrippen beter gevonden te worden.

Ik geef geen geld uit aan adwords, wel heb ik een aantal advertenties staan op marktplaats en kapaza, deze zijn goed voor +/- 10% van de bezoekers.

Wat wel een ding is wat ik nog niet geheel begrijp is, dat als ik in google: auto tuning in tiep er bij verschillende PC(in het zelfde huis) verschillende noteringen plaats vinden.
Je mag toch verwachten dat Google naar IP surf gedrag kijkt en niet tot op de individuele PC kan kijken.

matthijs
12 jaren geleden

Ik gebruik deze website non-stop. Erg handige artikelen over SEO.

Op dit moment heb ik veel punten die besproken zijn op deze website toegepast op mijn nieuwe project: http://www.cosmopinie.nl

matthijs
12 jaren geleden

nog een vraag:

hoeveel unieke bezoekers heb je per dag?

Davey Struijk
12 jaren geleden

Eigenlijk best wel logisch dat een groot deel uit professionals bestaat. Mensen die nog nooit van SEO hebben gehoord zullen eerder zoeken op “hogere rank in google” of iets dergelijks.

In elk geval een mooie site, ik denk dat ik de tips zeker ga gebruiken šŸ˜›