Pagerank Update? Dacht het niet.

Het is alweer 139 dagen geleden sinds de laatste Pagerank Update. Velen hadden de update al verwacht eind juli / begin augustus, sommige menen ook echt wat hebben zien gebeuren maar in werkelijkheid is er niks gebeurd. Sterker nog als we onze grote vriend Matt Cutts moeten geloven hoeven we voorlopig geen update te verwachten.

Matt zegt letterlijk:

As far as the toolbar PageRank, I definitely wouldn’t expect to see it in the next few days. Probably not even in the next couple weeks, if I had to guess.

Maar goed, zoals velen weten is wat onze grote Google vriend zegt niet altijd waar. Maar het zet wel aan tot denken. Zelf denk ik dat het niet onwaarschijnlijk is dat Google pagerank een keer laat vallen, tenminste sowieso het feit dat de pagerank zichtbaar is. Er zal ongetwijfelt onder water wel een soort van pagerank blijven alleen zal dit niet meer worden weergegeven in de schaal van 1 tot 10 in de toolbar.

Als ze pagerank laten vallen scheelt dit een hoop spammers. Ik bedoel de waarde van linkjes wordt dan ineens een heel ander verhaal. Een link op een pr8 domein is nu nog heel wat waard, straks zal dit geheel anders worden. Dan kijken we weer naar andere factoren als ‘Wie zijn de bezoekers?’, ‘Wat doet die site in de SERPS?’ etc.etc.

Wat is jullie gedachte hierover?


17
Reageer op dit artikel

avatar
17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
RichardAVP verzekeringXiaraFolkertHilco Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Richard
Gast

Gemiddeld is het 4 keer in het jaar maar kan net zo goed 3 keer zijn.Mijn verwachting is eind september een update en december de laatste

Eduard Blacquière
Gast

De waarde van PageRank wordt wat mij betreft overschat. Bij het verkrijgen van links moet PageRank geen belangrijke rol spelen, mede omdat het slechts één van de vele factoren is die worden gehanteerd in de ranking, zoals beschreven staat in:
http://www.edwords.nl/2007/06/19/handleiding-hoe-werkt-zoekmachine-google-een-kijkje-in-de-keuken/

Niek
Gast

duurt wel lang zo, heb liever 1 x per maand een PR update 🙁

Arnoud
Gast

PageRank heeft weinig waarde, maar het is altijd leuk om een rapportcijfer te ontvangen 🙂

dave
Gast

Ik heb toch een update gezien in enkele interne pagina’s een paar weken geleden.

Ik weet niet of de waarde van PR wordt overschat, het is nog steeds een belangrijke factor bij het linkbuilding process.

Ik zie maar 3 factoren om goed te ranken in google:
-Titel van je pagina
-anchortekst
-PR van de pagina waar je link vertrekt

hans
Gast

Meer en meer leveren de zoekresultaten van Google en andere search engines resultaten op waar je niets aan hebt. Ik doel op 1. Een herhaling van nieuwsberichten (zoek een op Google Sky allemaal hetzelfde nieuws) 2. Sites met alleen maar Adsense advertenties Jammer is dat sites met echte inhoud vaak niet gevonden worden. Sinds kort ben ik daarom overgestapt naar een zoekstrategie waarbij ik de zoektermen intik in combinatie met een internetgids zoals Startpagina of Startkabel. De beheerders van deze pagina hebben over het algemeen kennis van het onderwerp vanuit hobby of werk en filteren de onzin er uit. Klinkt… Lees verder »

Anthroposophy online
Gast

ja tijd voor de langverwachte PR6

ari
Gast

geduld is een schone zaak.

Henri
Gast

Pagerank is belangrijk, maar niet leidend. Ik heb met PR3 pagina’s van mijn eerdere website gigantisch goed gescoord op goede zoektermen.

Pagerank is overigens ook bewerkelijk. Het kan maar zo zijn dat je weer keldert. Ik let liever op de sitecontent en alles eromheen dan op pagerank.

Boudewijn
Gast

Ja, het is een erg vaag iets, de Google pagerank. Ik had 2 jaar geleden een site over dierenleed. De site was niet voorzien van uitlopende links, en was niet geoptimaliseerd. Ik had 1 link ingekocht bij een site met pagerank 4. Na een maand of 2 had ik zelf ook pagerank 4! Ik heb trouwens waargenomen, dat er wel iets gebeurd met de pagerank in de laatste weken. Een link site, genaamd tagspage.com, had een pagerank van 6. (zelf zeggen ze dat het 7 is, maar dat is bull&*^&) 2 weken geleden bezocht ik de site, na een er… Lees verder »

Boudewijn
Gast

Page rank indexatie is nu gaande, 3 van mijn sites hebben een verhoogde pagerank!

Hilco
Gast

Er zijn tools om op de verschillende Google servers te kijken of er preview is wat de ranking gaat worden.

Folkert
Gast

De vele zullen het niet ontgaan zijn, er is weer een pagerank update geweest!

Zijn er veel mensen op vooruit gegaan?

Xiara
Gast

Bestaat er eigenlijk ergens een pagina waar je de historiek van de PR updates kan zien? En dan heb ik het over een lijst die aangevuld wordt. De pagina’s die ik vond gaan maar tot 2007 of 2008.

Mvg

AVP verzekering
Gast

Pagerank wordt steeds minder belangrijk. Google heeft net een patent geregisteerd, zodat ze zelf links kunnen projecteren tussen text er gaat een boel veranderen

Richard
Gast

Goede informatie, bedankt voor dit artikel!