Reactie op reacties op linkbuilding

SEO-Handleiding_Tips-likbuilding
Het artikel over Three Way Linking bracht leuke reacties op. Reacties die een beetje aangeven hoe er over linkbuilding wordt gedacht. We zetten wat dingen op een rijtje. Hieruit pluk je wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen met linkbuilding.
De basis geeft Google in eenn zin: ‘A crawler visits a page, copies the content and follows the links.’

Het artikel 3 Way Linking is een pittige klus geeft aan dat gewoon eenzijdig linken de beste manier is. Linkbuilding gebeurt zo op de meest natuurlijke wijze en dat waardeert Google.

De zin van linkbuilding

Waarom we er zo veel moeite insteken is aardig om te weten.
Google zegt zelf:
“Before you even enter your query in the search box, Google is continuously traversing the web in real time with software programs called crawlers, or ‘Googlebots’. A crawler visits a page, copies the content and follows the links from that page to the pages linked to it, repeating this process over and over until it has crawled billions of pages on the web.

We use more than 200 signals, including our patented PageRank algorithm, to examine the entire link structure of the web and determine which pages are most important.

Googlebots follow links. If there are no links to your site, typically it will not get crawled deeply or regularly. The more links you have from higher authority pages, the greater your own pages’ authority.”

Dit is linkbuilden zoals Google het wil. Het heeft binnen zoekmachines zeker zin om op deze manier de vindbaarheid van websites te verbeteren.

Linkbuilding op eigen wijze

Google gaat voor ‘gewoon eenzijdig linken’. Zoals gebruikelijk roept ‘gewoon’ manieren op die ‘niet gewoon’ zijn om het sneller en beter voor elkaar te krijgen. Als dat lukt is de gouden gedachte: ik weet het beter dan Google!
Iets beter weten dan Google valt in de praktijk vies tegen. We kijken naar enkele reacties op ‘Way Linking is een pittige klus’ en zien wat lezers beter weten dan Google. Enkele twijfelaars:
1. Tegenwoordig kun je al 1000 eenzijdige links kopen voor een euro
2. Dus als ik het goed begrepen heb kan ik in dergelijke fora een link plaatsen naar onze site. Meteen de daad bij het woord voegen (link) Daar kunnen jullie toch niet tegen zijn?
3. Tot nu toe heeft het mij niet veel geholpen, ik zie nog weinig resultaat

Daar worden goede reacties op gegeven.
De kern zit in het feit dat eenzijdige links waardevol moeten zijn. Je moet linken naar iets wat verband heeft met jouw eigen site.
1. Dat is lastig bij 1000 links voor een euro.
2. Dat is zinloos bij het plaatsen van een link op een site die totaal niets met je eigen site te maken heeft.
3. Dat is moeilijk als je eigen site te weinig content heeft om waardevol te zijn voor Google.

Allemaal de harde waarheid in SEO.

Linkbuilding begint thuis

Bij Google is er echt wel over nagedacht. Primair is dat je goede content op je website hebt staan. Aan de hand daarvan zullen mensen links naar jouw pagina’s plaatsen: je geeft ze toegevoegde waarde. Verplaats je in degene bij wie jij jouw link aanmeldt. Iets waardevols aanbieden verkoopt gewoon goed en met dit basisprincipe begint Three Way Linking. Simpel, niet?
Wat betreft “Ik heb behoorlijk veel moeite om op de startpagina’s te komen, zijn er misschien tips hier over?”: vraag je af of dit veel zin heeft. Startpagina’s bestaan uit links dus de waarde van jouw ene enkele link is niet bijster groot. Bezoekers zullen ook niet snel aan jouw content gerelateerd zijn. Als ze al een website hebben, is de kans klein dat ze een link zullen plaatsen. De waarde van Startpagina’s zit vooral in het directe bezoek en dat is natuurlijk mooi meegenomen.
Tot slot nog over de eerlijkheid van Google: bij ‘No Follow’ wordt er niet geïndexeerd.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
melvern
9 jaren geleden

1000 links kopen voor €1 is zowiezo niet slim omdat Google het kopen van links ook afstraft door je website een lage ranking te geven. Dus bijvoorbeeld een URL achterlaten in een online directory kan gezien worden als het kopen van een link waardoor een website lager in de zoekresultaten komt.

Entreforce
9 jaren geleden

Links kopen moet je inderdaad niet doen. Echt niet verstandig. Anderzijds mag de universiteit van Leiden altijd een link naar ons aanleggen. Ook al is hun content niet relevant 😉

Wij staan in ieder geval altijd open voor linkvoorstellen (one-way-links).

SeoKing
9 jaren geleden

1000 links kopen heeft ook niet echt nut, Google vind namelijk links die dezelfde gerne heeft namelijk leuker dan als je bijvoorbeeld een spelletjes website een link plaatst wanneer jij een blog over zwangerschap hebt.

Samsung telefoon
9 jaren geleden

Over Start Pagina’s gesproken….Die webbeheerders zijn echt een stelletje lamllullen. Ik heb van geen een webbeheerder ooit een reactie gehad. ZELFs niet eens over zwaar verouderde links en nutteloze dode links die sommige pagina’s bezitten. Kan niet wachten totdat Google De Startpagina’s helemaal wegspeelt. Ze maken niet voor niets reclame….weg ermee….

Hendrieke Keizer
9 jaren geleden

De meeste startpagina’s vertonen idd slechte eigenschappen zoals hierboven genoemd. Jammer voor diegene die wel serieus met startpaginabeheer bezig zijn.

Marion
8 jaren geleden

Ik houd me sinds kort bezig met linkbuilding en vind het heel interessant. verdienenmetjePassie kost wel veel tijd
Waarschijnlijk een kwestie van oefenen?

Marion
8 jaren geleden

Als ik een link plaats naar een van mijn pagina’s buiten de homepage word de page niet gevonden. Is de url dan te lang? Weet iemand wat ik fout doe?

Louis Vuitton
8 jaren geleden

Goed verhaal overigens, je kan altijd nog blogger gaan

worden w00000?

Debbie
8 jaren geleden

Hallo allemaal,

ik heb de volgende webshop http://www.d-way.nl/
Wat kan ik nog meer doen om meer bezoekers te krijgen?

Debbie

trackback
8 jaren geleden

[…] voor linkbuildingLinkbuilding strategie voor nieuwe websitesLinkbuilding en SEOLinkbuildingReactie op reacties op linkbuildingLinkbuilding tool van Seolab weer onlineLinkbuilding is volwassen gewordenSelecting From Link […]

Raven Boards
8 jaren geleden

Wie heeft er goede tips voor http://www.ravenboards.nl om snel meer bezoekers te krijgen?

Thanks!

Rij je Blij .nl
8 jaren geleden

Wie kan http://www.rijjeblij.nl linken op relevante pagina’s ?
Alvast heeeel erg bedankt !

SEO website optimalisatie
8 jaren geleden

@Raven Boards
Snel meer bezoekers krijgen? Dan kun je beter Adwords inzetten en dus voor SEA kiezen.
Persoonlijk zou ik eerst starten met SEO, omdat uw website nog niet goed is geoptimaliseerd. Op dat gebied valt er dus nog veel winst te behalen!

Bedrijfsfilm
8 jaren geleden

Dank voor het artikel. Denk ook allemaal eens aan backlinks via youtube.

Hans
8 jaren geleden

Ik heb de website echt-afvallen.nl, maar hoe weet ik wanneer ik ongeveer genoeg content heb? Moet ik denken aan enkele, tientallen of honderden pagina’s?

Michael Avramidis
7 jaren geleden

Ik heb de website http://www.deafvalmarkt.nl en ik vraag me af of het zinvol is om eerst zoveel mogelijk zelf backlinks te genereren of om direct te beginnen met google adwords?

Wie heeft er nog tips voor goede backlinks?

Mvg,
Michael Avramidis

Wendy
7 jaren geleden

Goed stukje over linkbuilding, het wordt steeds moeilijker gemaakt om links te plaatsen maar het goede is dat de illegale linkbuilding ook aangepakt wordt.

heino
7 jaren geleden

Nu 1x moet je veel tijd investeren aan linkbuilding om je website hoog te doen scoren. Dat weet iedere goede webmaster. Ook onze website directory is een website voor zowel adult als non adult want wij willen de adult webmasters ook een kans geven om te kunnen linken op kwalitatieve sites.

Marco Busenet
7 jaren geleden

Het is moelijk om te zeggen wat nou goede linkbuilding is. Het is waar dat het beste is om links te maken naar sites die met jou site te maken hebben. Echter het moet ook wel natuurlijk lijken dus er mogen best wat links van websites komen die niks met jou site te maken hebben.

J. Jochems
6 jaren geleden

Ik heb inderdaad ook altijd begrepen dat links naar sites die met het onderwerp op jou site te maken hebben het meest waardevol zijn, maar dat het ook geen probleem is om daarnaast links te hebben van pagina’s met een afwijkende content. Wij als incassobureau hebben nu eenmaal veel klanten die links plaatsen naar onze betalingsvoorwaarden etc.