SEO tips voor webwinkels

Als er een branche is die compleet afhankelijk is van zoekmachineverkeer is dat wel de branche ‘webwinkel’. Er worden gigantische bedragen uitgegeven aan AdWords-campagnes, sommige bedrijven draaien hierdoor zelfs met verlies. Dan vraag je je af waarom die campagnes dan niet worden stopgezet als ze toch niet rendabel draaien. Dan krijg je vaak te horen ‘Iedereen doet het toch, dus ik moet wel. Fout: ‘Je moet helemaal niets!’

Je kunt beter het geld dat je uitgeeft aan AdWords-campagnes steken in het optimaliseren van je eigen website. Zorgen dat je aan de slag gaat met SEO i.p.v. SEA. Organische zoekresultaten zijn nog altijd de beste, en de goedkoopste, op lange termijn.

Enkele tips voor webwinkels zijn:

1. Kies zorgvuldig voor je hosting
Als je je richt op klanten uit een bepaald land, zorg dan dat je ook in dat land je website host. Je IP-adres moet op het land gericht zijn; dat geldt ook voor de servers waarop het draait, die moeten in het land van je klanten staan. Op die manier kom je goed in de zoekresultaten terecht van het land waar je je klanten vandaan wilt hebben.

2. Optimaliseer je plaatjes

Zie de post Genereer extra Traffic met Images

3. Content is King
Je content is je sterkste wapen in de strijd om de toppositie in Google. Zorg voor goede en unieke productbeschrijvingen. Gebruik H1 Tags voor je titels, gebruik verder Alt Tags en Bold Tags. Herhaal je keywords niet te vaak, een keer of 3 is voldoende.

4. Start een weblog
In navolging op vorige tip is het maken van content het makkelijkst met een blog. Koppel een blog aan je webshop waarop je bijvoorbeeld de laatste trends of de nieuwste producten meldt. Blogs worden namelijk goed geïndexeerd, en Google vindt dat de koppeling naar je producten hierdoor beter geïndexeerd worden, en ook vaker.

5. Optimaliseer je Metadata
Metadata spelen nog steeds een belangrijke rol. Met name de Metatag Description en Title Tag zijn erg belangrijk. Zorg dat alle pagina’s unieke titels en beschrijvingen hebben. Schrijf een pakkende titel tot 65 tekens en een unieke beschrijving voor de pagina tot ± 150 tekens. Zet het belangrijkste keyword vooraan in de Metatag Description en de Title Tag.

Er zijn nog veel meer tips, maar dit zijn wel de meest belangrijke.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
12 jaren geleden

Nuttige tips. Eén tip voor jullie zelf: schrijf correct Nederlands. Jullie website staat boordevol spel- en grammaticafouten en dat maakt geen professionele indruk.

Maarten
11 jaren geleden

Jos heeft groot gelijk, voor redigeren van teksten op je webstie kun je gebruik maken van de diensten van http://www.goedtzo.nl

zoekmachine optimalisatie
11 jaren geleden

Hallo,

Ik zag je post over SEO tips voor webwinkels en het is zeer uitstekende post voor en over SEO.

Bedankt voor het delen van bijvoorbeeld een uitstekende en informatieve functie.

We beginner met deze vorm van industrie, leerde ik veel.

Bedankt! Meer vermogen en veel geluk.

Marc Jansen

SEO
SEO
11 jaren geleden

goed leesvoer hoor !

Maar mis je niet een paar puntjes op de i ?

Gr,
S.Udo
WWW Media

Tom Zoethout
11 jaren geleden

Ik heb er zelf ook wel een handje van soms wat taalkundige fouten te maken in mijn teksten. Natuurlijk zou ik willen dat ik foutvrij zou kunnen publiceren. Toch neem ik een enkele fout voor lief, omdat ik anders minder snel relevant nieuws kan delen en snel iets posten.

Ik ga dan liever voor de inhoud en accepteer dan dat het niet altijd perfect is…

smashwear
11 jaren geleden

Ik ben nu 3 maanden bezig om hoog in google te komen, en het begint me aardig te lukken, ik stond 3 weken geleden met keyword, dameskleding op pagina 17 nu met veel lezen over seo en heel veel backlinks sta ik op pagina 2 met dameskleding, de keyword wordt in google 1000000 gegoogeld. zonder betaalde backlinks. wat vinden jullie hier van ga ff naar http://www.smash-wear.nl niks voor mannen hoor en ik wil mijn website ook niet promoten omdat ik dameskleding verkoop, en de meeste mensen van hier heren zijn,

SEOhandleiding.nl
11 jaren geleden

Beste Smashwear,

Ik heb de site bekeken en zie verbetermogelijkheden in de meta tags. De title is te kort en zou nog een mooie zin van gemaakt kunnen worden.

De description is te lang en staan veel trefwoorden in. Voor Google is dus niet duidelijk wat nou het belangrijkste trefwoord van deze site is. Ik raad dan ook aan om een mooi lopende zin van de description te maken. Probeer het trefwoord dameskleding hier 2 keer in te verwerken.

Veel succes hiermee!

smashwear
11 jaren geleden

bedankt

ik heb het ff aangepast, en een mooie zin gemaakt, maar ik moet dus trefworden gebruiken waar mee ik hoog in google gevonden wilt worden,

Update, ik sta nu op de 8ste plaats op pagina 1 als je zoekt op dameskleding, en uitgaanskleding sta ik bijna boven aan 4 de plek. het gaat goed ik blijf back linken en kennen jullie the link juicer ik heb een betaalde acount en mag 50 campanjes starten maar ik gebruik er maar 1, iemaNT INTRESSEN OM MEE TE draaien met 1 van jullie site ik ben binnen 3 weken 17 pagina´s geklommen.

Smashwear

nintendo ds
11 jaren geleden

Alle tips zijn echt geweldig. Een echt helpt mij te verbeteren mijn loopbaan in seo. Ik ben nieuw in seo. Dat is dus heel belangrijk voor mij. Dank voor het delen die een waardevolle informatie met ons.

Geert
11 jaren geleden

Beste mede-seo’ers,

Ik heb sinds een paar weken mijn site vernieuwd waarbij de layout door een bedrijf is gedaan.

Heb nog TOTAAL geen idee wat en hoe op zoekgebied via google maar wie heeft er tips? (tips na het bekijken van de site is natuurlijk helemaal top)

Vriendelijke groet,

Geert.

Ivar
11 jaren geleden

Beste lezers,

Ik ben zelf nu 2 weken geleden een nieuwe verzekeringssite gestart. Ik heb her en der al wat tips voor SEO gekregen, maar vroeg mij af of iemand er nog eens naar zou willen kijken.

Er zijn namelijk vrij veel onbekende partijen die redelijk hoog scoren. Ik heb hun titles al een beetje afgekeken 🙂

Alvast bedankt!

autobaclink
10 jaren geleden

Bedankt voor de informatie meneer ik toestemming vragen voor deze pagina te bookmarken, altijd succesvol ..

Dennis Stegeman
10 jaren geleden

Hallo,

Ben zojuist gestart met mijn eerste webshop gemaakt in shopfactory voor mij ideaal als beginner is er iemand die zin heeft om even naar mijn site te kijken voor tips om hogerop te komen in google ?? mijn site is ww.trendywatches.nl.

Alvast bedankt
Groeten Dennis