Social Media optimalisatie

Als er iets is wat een enorme groei doormaakt dan zijn het de social media sites wel. Sites als digg, stumbleupon del.icio.us en de nederlands ekudos groeien als kool. Veel mensen die vergeten hun site te optimaliseren dan wel te promoten via dergelijke kanalen. Je kunt dit al heel eenvoudig doen als je bijvoorbeeld een blog hebt dan zijn er diversen social media plugins om net als op deze site onderaan elke post verschillende icoontjes te krijgen waardoor de gebruiker heel makkelijk een artikel op een dergelijke social website kan doorplaatsen.

Google en andere zoekmachines hechten grote waarde aan dergelijke links op deze website’s. Onlangs bevestigde Matt Cutts (Google Team) dit in een interview.

Quote Matt Cutts:

Whenever you pay money to a social media consultant to try to show up on Digg, you are not paying for links. You are funding some creativity; you are sponsoring your page for some creativity. It’s not like you held a gun to anyone and said “Okay, you have to link to me.” The people who link to the site are linking because it’s something compelling instead. So, there is still some editorial choice there.

Huur dus mensen in om ervoor te zorgen dat je content gelinkt wordt vanaf grote social media sites. Deze links kunnen voor een goede authority wat altijd ten goede zal komen aan je ranking. En dergelijke links worden niet gezien als paid links en zullen je dus geen ban opleveren.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoekmachine Optimilisatie
12 jaren geleden

Toch wel heel erg vreemd. Het toevoegen van zo veel mogelijk links op deze website is dus positief, maar iedereen kan zomaar alles linken. Ook een marketeer dus. Daarom kun je dus helemaal niets zeggen over de kwaliteit van de links.

Ik ben heel benieuwd hoe lang het zal duren voordat ook dit niet meer mag of wordt gezien als (indirect) onrechtmatig verkregen links.

Martijn van Vreeden
12 jaren geleden

Eerder vandaag las ik dat er nu al penalties gegeven worden wanneer sites alleen maar links hebben vanuit social media sites. Google probeert het dus al af te bakenen.

Het lijkt me hoe dan ook een kwestie van tijd voordat tegen dit gedrag wordt opgetreden.

Bruno Delepierre
12 jaren geleden

Graag zou ik even dieper willen ingaan op hetgeen Martijn van Vreeden zegt. Enkele jaren geleden waren oneway backlinks van startpagina’s en relevante twoway backlinks de manier om je website te laten stijgen in Google. Nu is het eerder de trend om links te verkrijgen van blogs en andere social media sites omdat zoekmachines hier waarde aan hechten.

In plaats van je te focussen op één soort link lijkt het me verstandiger om alle soorten links te verkrijgen( buiten irrelevante- en spamlinks). Als Google zijn algoritmes bijschaaft en de waarde van de links verandert zal je geen al te grote verandering zien door deze diversificatie.

Een tweede effect van je oneway back- en twoway backlinks op andere sites is dat mensen via die sites doorklikken naar jouw site. Ook al zijn ze voor google minder waard, ze zijn de bron van een deel van je rechtstreekse bezoekers. Staar je dus niet blind op je ranking position in Google.

Wat je ook niet mag vergeten is dat nofollow-links niet meetellen voor google. Veel blogs maken hier gebruik van. Posten op een blog betekent dus niet automatisch dat je een extra link hebt naar je site.

Robbert
12 jaren geleden

Startkabel is al enkele maanden bezig met een flinke daling. geloof me ik geef starkabel nog 2 jaar omzet zal ook wel flink gezakt zijn

Eric
Eric
12 jaren geleden

Social Bookmarking sites leveren mij altijd een berg bezoekers op, maar het is waardeloze traffic. Ze zijn net zo snel weer weg als ze gekomen zijn.

Martijn van Vreeden
12 jaren geleden

@ Eric. Dit is mij ook opgevallen. Ik heb nog nooit iets uit de extra bezoekers van Social Bookmarking sites gehaald. Ik steek hierbij wel hand in eigen boezem. Als ik relevante informatie deel die van waarde is voor een berg bezoekers die op mijn site echt iets te zoeken hebben, dan moet dit een meerwaarde hebben voor mijn site.

@ Bruno. Ik stop absoluut niet met links van Social Bookmarking sites plaatsen richting mijn site. nofollow-link of niet, ik ben op zoek naar bezoekers die direct of indirect op mijn site terecht komen.

Kortom, relevantie in links is de sleutel tot succes, eigenlijk ongeacht de type site waar je hem op plaatst.

Alex de G.
12 jaren geleden

De bezoekers die ik krijg via social bookmark/media sites is niet echt je van het. Maar ze blijven redelijk lang hangen. Maar maak wel gebruik van zoveel mogelijke verschillende link technieken.

Hans
12 jaren geleden

Hallo, sinds kort ben ik ook met een weblog gestart. Weet iemand met welke plugin je die mooie icoontjes krijgt onderaan je berichten?

Mark
12 jaren geleden

Dat ligt een beetje aan de software die je gebruikt. Voor WP vind ik sociable erg handig. Op addthis staat ook een hele handige die ook nog statistieken bijhoudt. Bovendien is die universeler (kan op elke blog of website).

Mark

Menno
12 jaren geleden

Wat ik niet snap is dat site zoals LinkedIn een standaard ‘My Company’ link hebben.

Elders op deze site lees ik:
Dus de factoren die je vooral niet moet doen als het gaat om linkbuilding:

1. Zelfde Anchortext
Als het grootste deel van je inkomende links dezelfde Anchortext heeft, dan zal Google dit zien als SPAM en dit kan grote gevolgen hebben op de positie in de zoekresultaten van Google. Varieer dus met je Anchortext en laat het natuurlijk overkomen.

Dus als ik dit laatste moet geloven is mogen er dus niet teveel mensen naar jouw company. Het verhaal is dus een beetje in tegenspraak met elkaar.