Social media verovert de wereld

SEOHandleiding_Twitter-Facebook
Dat social media de digitale wereld verovert, is duidelijk (zie vrijwel ieder blog). De invloed van social media zagen we de afgelopen weken. In Tunesië en Egypte werd de bevolking ook digitaal opgeroepen tot actie. Social media reikt ver. Google onderkent dat en lanceert voortdurend updates van Social Search.
We kunnen ook zeggen dat Google steeds een nieuw antwoord zoekt op ‘Vind ik leuk’.

Op de eigen blog legt Google zijn sociale gevoelens uit. In 2009 ging Google Social Search van start: als je een Google-account hebt, helpt je sociale netwerk bij het vinden van relevante zoekresultaten. De data van o.a. Twitter en Facebook worden gebruikt voor Social Search. De eerste stap op weg naar de toepassing van Twitter in de zoekresultaten van Google was gezet.

Facebook versus Twitter
De kracht van social media is groot. Begin 2011 zorgt Facebook voor de ‘Sociale (Media) Revolutie’ in Tunesië en laat het Tahrirplein in Caïro vollopen. Twitter kwam niet verder dan het omzeilen van de internetcensuur via bijvoorbeeld Speak2Tweet. De toon in het brengen van sociaal nieuws is gezet: het is Facebook versus Twitter.

Komen we terug op de laatste update van Google Social Search. De relevante data zijn al aanwezig en naast dat ze worden gebruikt om de zoekresultaten persoonlijker te maken, worden ze ook getoond. Direct onder een resultaat staat of iemand in jouw netwerk hiernaar heeft gelinkt ‘on Twitter and other sites’.
Kijk zelf hoe Google in 1.47 minuten Facebook niet noemt:

Wat is er veranderd in de zoekresultaten?
Op het eerste gezicht niet veel. Het wordt socialer omdat je ziet wie de link heeft gedeeld en hoe vaak dat is gebeurd. Of de resultaten echt veranderen, is nog niet duidelijk: ‘that result might show up higher in your results’. Maar het filmpje laat het mooi zien en we hebben goede hoop.

Natuurlijk kan Google niet om Facebook heen. Facebook versus Twitter speelt zich voornamelijk af in het brengen van nieuws. Op het gebied van revoluties in Noord-Afrika heeft Facebook een flinke slag geslagen en Google zoekt een antwoord. Twitter is ‘real-time’ contact bij uitstek. Het socialer maken – Twitteren – van de zoekresultaten op Google zal die resultaten meer real-time te maken. We wachten af.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

[…] media verovert de wereld bron: SEOhandleiding Dat social media de digitale wereld verovert, is duidelijk (zie vrijwel ieder blog). De invloed van […]

ZMN-Monnickendam
10 jaren geleden

Lastig onderwerp. Tenminste, als je probeert je website te promoten als leek.

Ik heb nu koppelingen met Twitter, Facebook en YouTube, maar het is lastig om http://www.zmn-monnickendam.nl daar verder mee omhoog te helpen in de resultaten van Google.

Nog wat van deze duidelijke artikelen lezen en meer tijd besteden gaat in ieder geval helpen.

James
10 jaren geleden

@ZMN-Monnickendam

Social Media is lang niet het belangrijkste aspect die van invloed is op je posities in Google.

De 3 belangrijkste componenten van zoekmachine optimalisatie zijn techniek, content en linkbuilding. Die bepalen grotendeels hoe hoog je scoort.

Maak een goede site, plaats bruikbare informatie waar mensen naar op zoek zijn en promoot je site actief bij je doelgroep, bijvoorbeeld op een relevant forum of door te reageren op relevante weblogs.

Social-Media mag dan wel van invloed zijn op je rankings, maar dit is zeker niet de meest invloedrijke factor.

Focus op het verstrekken van fantastische, leerzame informatie en zorg ervoor dat Google goed door je site kan navigeren, dan kom je al een heel eind, hoor.

Goede title-tags, meta-descriptions, goede content.

Veel succes!

trackback
10 jaren geleden

[…] Social media verovert de wereld […]

Test
10 jaren geleden

test, dit mag worden verwijderd.