Startkabel.nl kandidaat voor Google ban?

Een van de factoren waar Google erg oplettend op is dat zijn betaalde backlinks voor SEO doeleinden. Waar velen een Google ban of zware PR downgrade krijgen, blijven er diversen grote sites die ermee wegkomen. Zo heb je startkabel.nl welke giga veel links op de index heeft, en geen enkele link is voorzien van een nofollow. Wil dit zeggen dat startkabel.nl de enige site is die niet aan commercie denkt?, en alle links die op de homepage staan 100% gratis zijn? Helaas die tijd hebben we gehad.

Zelf surf ik sinds enige tijd het internet rond met de nofollow firefox plugin. Dit houd in dat alle nofollow links op de sites rood oplichten, iets wat erg handig is voor SEO doeleinden. Zo zie je regelmatig interessante en creatieven backlinks welke gewoon lekker gefollowed worden.

Als je firefox gebruikt moet je eens naar http://blogoscoped.com/archive/2005-01-19-n34.html gaan en de instructies volgen.

Nadat je dat gedaan hebt vergelijk dan eens de sites startkabel.nl en startpagina.nl. Je ziet nu dat startpagina helemaal rood oplicht en startkabel nog geen enkel rood stipje laat zien. Kortom Startpagina.nl geeft toe 1 grote sponsorpagina te zijn, en startkabel is een naieve bende die eens moeten beginnen met dit blog te lezen, want de SEO deugt van geen kanten. Daarnaast kan gelijk de scripting nagekeken worden aangezien er 220 errors in zitten.

Een andere kant van het verhaal wat volgens mij niet helemaal goed overkomt is het feit dat Startpagina helemaal rood oplicht, afgezien van de eigen links binnen het Ilse netwerk (erg slim). Dit zou op Google moeten overkomen alsof Startpagina voor 95% uit betaalde links bestaat, of dat Startpagina zijn eigen content niet vertrouwd. Beide lijkt me niet echt lekker voor de ranking, of zie ik dit verkeerd?


19
Reageer op dit artikel

avatar
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
RubenhansJohan JongLeanderSeth Rietdijk Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joost de Valk
Gast

Die startpagina dochters kunnen wel op zich zelf staan, die hebben geen linklove van de voorpagina nodig 🙂

Sint
Gast

Er is regelmatig kritiek op Startpagina.nl, maar met links waarvoor betaald is gaan ze wel ethisch om. Reken er maar op dat dit bij Google ook bekend is, want Startpagina is naast één van de drukst bezochte sites van ons land ook nog eens de grootste door deskundige redacteuren onderhouden linkverzameling (dochternetwerk). Startkabel speelt inderdaad met vuur wat betreft de betaalde links zonder no-follow. Wat echter ook dom van ze is, is dat ze zoekmachines op de tuin leiden door hun themapagina’s onder verschillende aliassen de wereld in te spammen. Waar Startpagina.nl netjes aliassen redirect naar de officiële pagina, bestaan… Lees verder »

Rik
Gast
Rik

Startkabel geen ik nog 2 jaar dan bestaat de site niet meer, als ik de stats bekijk
http://www.nethit-free.nl/netpoll/stat.asp?id=108248

2007 35.876.700
2006 49.438.064
2005 51.502.315
2004 37.965.886
2003 28.394.441
2002 22.076.185
2001 9.811.057

Tim Huijbers
Gast

Startpagina mogen ze van mij zowieso bannen vanwege hun waardeloze indexatie in de zoekmachines. Ik hoorde zelfs dat dit probleem bekend is maar ze er niks aan willen doen.. Naast ook nog eens het waardeloze dochterbeleid. Je moet je scheel betalen als je een grote website nog in hun indexen wilt krijgen. Wil je een eigen persoonlijke site erin krijgen dan moet je hopen op een goed staaltje vriendjespolitiek. Ik voorspelde ooit al een ondergang van SP, uiteraard niet op korte termijn, maar de site is niet meer wat het is geweest en als ze hier niks aan doen dan… Lees verder »

Henri
Gast

Jammer is dat! Startkabel.nl is nog wel een prima alternatief voor Startpagina.nl. Je link wordt sneller geplaatst en het is meestal gratis.

De portal wordt steeds minder gebruikt, maar altijd nog meer dan pagina’s als goedbegin.nl, coolestart.nl, etc. Waarom scoren deze pagina’s toch nog wel … ?

Is nofollow altijd verplicht bij betaalde links? Het is dan niet echt interessant meer om een betaalde link te plaatsen …

Ilya
Gast

Ik dacht altijd dat Startpagina bij Ilse hoorde, en startkabel bij Google. Tijden terug las ik dit ooit ergens meen ik me te herinneren…?

Willem
Gast

Dat van startkabel.nl had ik al een tijdje terug ontdekt. ik dacht bij mezelf om ze te mailen, maar dan van naja, ze bekijken het maar.

🙂

ps…er zijn nog een x aantal andere bekende pagina’s die link verkopen zonder nofollow of robots.txt

bekijk.nu
Gast

Startpagina, startpagina en zijn vele portals. Er is nu een nieuwe startpagina bekijk.nu in ontwikkeling. De nieuwe SEO portal op unieke wijze gebouwd. We zijn ervan overtuigd dat deze goed gaat scoren in de zeokemachine. het is gebouwd volgens concept van Google webmastertools en nog een stuk eigen kennis. De doelstelling is een SEO portal te maken met gebruik van pagina beheerders maar dan zonder veel toeters en bellen. Een pagina voor iedereen en niet alleen maar uit op het grote geld van de grote adverteerders. Een SEO Test Portal bekijk.nu in oprichting.\ De gevestigde portals kunnen hier nog wel… Lees verder »

Stefan
Gast

Voor onze nieuwe website melden we ons veel aan bij startpagina achtige sites, begrijp ik het goed dat dit dus eigenlijk geen zin heeft? Wellicht tips voor pagina’s waar je je site wel aan kan melden, zondar dat dit een no-follow link wordt?

Thanks!

Sint
Gast

@Stefan: Je haalt denk ik een aantal dingen door elkaar. Het artikel hier boven gaat erover dat de website Startkabel.nl een truc gebruikt om hoger te scoren op bepaalde zoekwoorden. Iets wat voor hen op lange termijn niet onbestraft kan blijven door Google. Startpagina’s zoals Startkabel.nl en Startpagina.nl worden nog altijd veel gebruikt om informatie op te zoeken, dus als je een relevante website hebt bij een bepaald onderwerp dan kun je deze gerust aanmelden. Het kopen van een betaalde link is bij een aantal van deze pagina’s mogelijk. Hierbij ben je vooral geïnteresseerd in direct bezoekersverkeer via die link… Lees verder »

Caroline
Gast

Is het iemand opgevallen dat Startkabel op een groot aantal pagina’s dezelfde ‘redactionele’ (maar niet heus) links heeft staan? Allemaal onder beheer van dezelfde firma……..

Seth Rietdijk
Gast

Startpagina en startkabel zijn redelijk achterhaald… dat wil overigens niet zeggen dat ze niet nuttig zijn. Ik denk dat zulke portals voorlopig wel blijven bestaan maar dat het aantal bezoekers in de komende jaren gaandeweg een stuk minder zal worden. Er zijn in nederland weinig andere indices die waardevol zijn voor websites (naast ODP die over heel de wereld bekend is). Je valt dus toch redelijk snel terug op een linkverzoek bij een van deze pagina’s wil je in ieder geval een start maken met linkbuilding. Ik vind het feit dat startkabel geen nofollows plaatst ook wel goed… waarom zou… Lees verder »

Leander
Gast

Dus als ik het goed begrijp, vind een indexerings bot, het niet leuk als je teveel betaalde links op je website hebt staan?

Maar what about Google? zij hebben heel veel betaalde links staan en toch een PR9.

Tevens wordt er dus gezegd dat te veel gratis links ook niet goed is. Kijk ik schat me zelf niet dom in, maar dit kan ik niet meer volgen.

Johan Jong
Gast

Het is me niet helemaal duidelijk.
Google geeft sites die betaalde links plaatsen een lage PR. Maar hoe weet Google of het een betaalde link is? Als je een nofollow plaatst geef je daarmee toch juist de indicatie dat het een betaalde link is? Het is dan toch voor jezelf veel beter om geen nofollow te plaatsen?
Of is het meer een principe kwestie?

hans
Gast

Inmiddels zijn bepaalde dochters van startkabel niet meer terug te vinden met Google.
http://google-earth.startkabel.nl is volledig verdwenen. Deze site scoort met Yahoo bij gebruik van de trefwoorden “google Earth” op een top 15 positie.

Ruben
Gast

And what about http://www.vindjeviahier.nl? Daar heb ik een linkverzameling welke echt ‘K’ scoort in zoekmachines. Maar goed voor mezelf gebruik ik het als overzichtelijke bookmarks van blogs 🙂

hans
Gast

lijkt inmiddels hertsteld.
http://google-earth.startkabel.nl staat in de top 30 bij google en op pos 7 bij Yahoo.