Succesvol netwerk opzetten

Het opzetten van een eigen netwerk van sites kan erg lucratief en handig zijn bij het lanceren van nieuwe sites, omdat je op die manier kosteloos enorm veel backlinks kan verkrijgen, wat natuurlijk ten goede komt van je zoekmachine ranking.

Nu zag ik bij mij collega Robbert dat hij ook bezig is met het opzetten van een eigen netwerk, sterker nog hij wil naar eigen zeggen elke week minstens 2 domeinen actief laten worden, ik zeg iemand met ambitie.

Echter is Google natuurlijk ook niet gek, en hanteert deze een aantal factoren om te bepalen of er sprake is van het intern aan elkaar linken van eigen sites, of dat het gaat om afzonderlijke verwijzingen. Veel mensen linken al hun sites aan elkaar en denken dan dat als ze 1000 backlinks binnen hun netwerk aan elkaar geknoopt hebben dat ze dan vanzelf een dikke pagerank en hoge Google ranking zullen krijgen. Dit is echter een groot misverstand.

Een tip die ik dan ook aan Robbert mee wil geven is het feit dat Google kijkt naar de locaties van de website, dus of ze op hetzelfde ip staan genoteerd. In dat geval gaat het bijna zeker om een en dezelfde eigenaar die zijn sites aan elkaar wilt linken. Nu zag ik dat dit bij Robbert ook het geval was, als zijn sites snelgeldlenen.net, snelhypotheekberekenen.nl, madeforadsense.nl, voetbaldump.nl etc. etc. zijn allemaal op dezelfde server gehost, kortom de interne backlinks zijn veel minder waard dan normaal.

Zorg dus bij het opzetten van een succesvol netwerk voor dedicated of verschillende ip adressen per website. Zorg daarnaast dat er geen standaardpatroon in je links zit, dus zet niet onder elke site in de footer link1 – link2 – link3 en dat op al je sites, maar zorg ervoor dat je bijv. link3 – link6 en dan op een andere pagina weer lik1 – link9 etc. doet. Verder moet je ervoor zorgen dat je alleen je verschillende niches aan elkaar linkt en niet je autonieuws sites door bijv. spelletjes sites gooit, niche gerelateerde backlinks zijn meer waar en zorgen ervoor dat je hoger in de Google resultaten verschijnt.

Een voorbeeld van een succesvol netwerk met hoge PR’s kan je vinden op http://www.rockidwebmedia.nl/adverteren.html dit netwerk bestaat ook uit verschillende ip’s voor elke site, daarnaast zijn alle sites gerelateerd aan elkaar (software) dus de backlinks tellen erg zwaar.

Mochten er mensen zijn die een ander succesvol netwerk hebben gevonden, of meer tips hebben dan hoor ik dat graag.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robbert
13 jaren geleden

Ik weet niet tot op welke hoogte deze theorie opgaat, maar ik heb er zelf nog weinig last van gehad moet ik zeggen. Daarnaast heb ik de domeinen ook geregistreerd voor MSN/Live. Dat is nog niet zo’n geavanceerde zoekmachine als Google.

We zullen zien hoe het verder gaat. Als ik even vragen mag, waar heb je die wijsheid vandaan dat Google minder linkkracht meegeeft?

Hamoedie
13 jaren geleden

Google maar eens : http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4DBNL_nl___NL227&q=c+class+ip+seo

Hetzelfde gebeurt als je bijvoorbeeld een sitewide link koopt bij een heel grote website, dan komt ook alles van eenzelfde (c class) ip af, google heeft dit direct door en verminderd de linkkracht zeer hevig. Niet alleen C-class wordt bekeken, ook steeds terugkerende linktekst op 1 ip adres etc etc. De gangbare zaken šŸ˜‰

Succes ermee

btw, nice site hiero!

matthijs
matthijs
13 jaren geleden

Even een vraag:

Als je nou als bedrijf een dedicated server hebt vol met klanten (hetzelfde ip adres) en je hebt over onder aan powered by “bedrijfsnaam” staan, ga je dan in problemen komen bij google?

Matthijs
13 jaren geleden

Bedankt voor de informatie. Ik moet zeggen dat je een zeer informatieve website hebt.

TOP!!!!!

Wouter
12 jaren geleden

Dus als ik dit lees is het mogelijk voor site admins om links te traden zodat je beide beter uit de pageranks komt?

seo tool
9 jaren geleden

Whow, I did read your blog , that’s quality; a piece of cake now to get money online ??!!

Frank
7 jaren geleden

Als je dit goed aanpakt werkt het zeer goed, denk de beste linkbuilding strategie en op termijn ook de goedkoopste.

Wouter
5 jaren geleden

Als alleen de laatste 2 cijfers verschillen, hoe beoordeeld Google dit?
bv
Site 1 ip = 83.350.157.7
Site 2 ip = 83.350.157.9

Bvd
Mvg
W.