Urchin (Google Analytics ) evaluatie

Ik heb sinds lange tijd maar weer eens ingelogd op mijn Google Analytics account om te zien hoe de stats eigenlijk verlopen de afgelopen maand. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo statsgeil ben en de hele dag aan het refreshen ben om te kijken of het goed gat, en als er een keer een dag wat minder mensen mijn blog lezen dat ik dan in de stress schiet. Dit blog is eigenlijk meer een uitlaatklep en wil graag mijn kennis en nieuwtjes delen.

Wat ik wel interessant vond om te zien is het feit dat de mensen die op het keyword SEO vanuit Google om m’n blog komen gemiddeld 10.27 min. doorbrengen op mijn site, terwijl bezoekers die op het keyword zoekmachine optimalisatie binnen komen gemiddeld 28.50 min. op de site verbijven. Dat is hoogst opmerkelijk te noemen want dit is een factor 3 meer. Daarnaast bekijken de seo zoekers gemiddeld 4.36 pagina’s, terwijl het zoekmachine optimalisatie volk gemiddeld 8.20 pagina’s doorbladerd.

Verder zorgt het keyword seo voor de meeste traffic uit google, maar liefst 35.8% uit Google komt via dit keyword. De andere 2 belangrijke keyword zijn duplicate content en netwerk opzetten deze zorgen samen voor nog eens 10%.

Verder kwam ik deze keywords tegen op de referrer pagina:

seo cursus (plaats 5)
seo tips (plaats 7)
seo (plaats 2)
duplicate content (plaats 7)
netwerk opzetten (plaats 4)
handleiding (plaats 7)
zoekmachine optimalisatie (plaats 15)
anchortext (plaats 1)
google description (plaats 1)
gratis backlink (plaats 5)
keywords seo (plaats 1)
linkpopularity (plaats 5)
seo nieuws (plaats 3)
squidoo (plaats 4)
technorati ranking (plaats 3)
dmoz description (plaats 1)
gratis pr (plaats 2)
gratis seo tips (plaats 3)
hoe het niet moet (plaats 1)
noscript penalty google (plaats 1)
paginaopmaak (plaats 2)
pr 10 (plaats 1)
ranking verbeteren (plaats 2)
wordpress seo tools (plaats 2)

Wat ik overigens opmerkelijk vind is dat ik nummer 1 rank voor PR 10, in totaal 379.000.000 resultaten.

Ben erg benieuwd naar jullie lijstje ­čÖé


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sint
13 jaren geleden

Ik denk dat het verschil in tijd op de site tussen ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘seo’ niet zo vreemd is. Het lijkt me logisch dat mensen die iets minder thuis zijn in deze wereld sneller op ‘zoekmachine optimalisatie’ zullen zoeken en dus ook uitgebreider artikelen zullen lezen. Iemand die daarentegen in het wereldje zelf zit zoekt sneller op ‘seo’ en is waarschijnlijk slechts ge├âĂĺ├é┬»nteresseerd in specifieke artikelen.

Kun je misschien ook aangeven om wat voor volumes het gaat? Want als je op beide zoekwoorden relatief weinig mensen binnen kreeg dan is het verschil in tijd niet erg representatief.

Sint
13 jaren geleden

Ok, dat verklaart misschien meer. Zouden we ook voorzichtig concluderen dat mensen die klikken naar een website die wat lager rankt ook meer tijd nemen om de content door te spitten?

Elmar Jansen
Elmar Jansen
13 jaren geleden

De belangrijkste reden is volgens mij dat je de derde plek inneemt (direct na wikipedia) op het (internationale begrepen) zoekwoord SEO – ook als google geen voorkeur geeft aan Nederlandse pagina. Deze pagina scoort dus hoger dan alle engelse pagina’s over hetzelfde onderwerp. Dat is op zich natuurlijk een opmerkelijke prestatie.

Ik denk dat de gemiddelde verblijfsduur van ‘SEO’ zoekers vooral gedrukt wordt door de grote groep mensen die nadat ze naar je pagina zijn gegaan tot de ontdekking komen dat ze het ├âĂĺ├é┬ęcht niet kunnen lezen…

Succes!

Jan-Knilles
Jan-Knilles
13 jaren geleden

Kan iemand mij uitleggen hoe je al die kudos (ekudos, digg, geenredactie, furl etc etc) onder elk artikel krijgt.

Ik ben zelf ook bezig met een blog en wil deze graag ook onder elk artikel plaatsen.

Graag stap voor stap een uitleg hierover.

Ik snap dat je je op al die “kudo sites” aan moet melden, maar dan? Heb wel gezien bij ekudos, dat je een grote afbeelding met een + kan downloaden dmv een html code, maar die kleine e die hier staat zie ik geen html code van, alleen de afbeelding.