Veilig linken met een linkcondoom

Onveilig linken is eigenlijk net zoiets als onveilig vrijen. Je kan enerzijds schade oplopen van linken naar andere websites en anderzijds van vrijen met andere partners.

Voorkom schade, link veilig!
Door veilig te linken voorkom je schade. Veilig linken kan met een linkcondoom. Een linkcondoom voorkomt dat je kostbare linkpunten aan andere websites geeft zodat je voor je eigen pagina’s meer punten behoudt.


Soorten en maten linkcondooms
Hieronder vind je enkele veel voorkomende linkcondooms die op internet gebruikt worden:

1. De speciale tag rel=”nofollow” die je aan een link toevoegt
2. Voor zoekmachines onleesbare JavaScript-links (meerder varianten mogelijk)
3. Een voor zoekmachines onleesbare Flash-link
4. Een link in een voor een zoekmachine onleesbare iframe
5. Een link in een voor een zoekmachine onleesbaar frame

In tegenstelling tot normale condooms kan je veilig meerdere linkcondooms tegelijkertijd gebruiken.

Van onveilig linken kan je net als onveilig vrijen behoorlijk ziek worden.

Omdoen is lastig, laat je helpen!
Het nadeel van veel linkcondooms is dat ze voor eindgebruikers erg lastig zijn om te gebruiken. Je hebt namelijk vaak technische kennis nodig om ze goed om te doen. Laat je daarom voor veilig linken adviseren door iemand die er verstand van heeft.

Leven we in Afrika?
In de dagelijkse praktijk zien we veel onveilige links. Bedrijven hebben vaak zelf niet eens door dat ze slachtoffer zijn. Dat is ook niet zo gek. Veel websiteverkopers en klanten van websiteverkopers, weten niet dat linkcondooms bestaan. Het gebruik van linkcondooms is lastig en ze weten niet dat onveilig linken gevaarlijk is voor de eigen vindbaarheid. Wat dat betreft lijkt het wel alsof we in Afrika leven. De voorlichting moet nog worden gegeven en de linkcondooms uitgedeeld.

Bedrijven hebben niet eens door dat ze slachtoffer zijn.

Link jij veilig?
Vaak weten mensen wel of ze veilig hebben gelinkt. Echter niet wanneer ze onveilig hebben gelinkt. Slechte vindbaarheid kan ontstaan door onveilig linken.

Twijfels? Laat je testen!
Mocht je twijfelen of je veilig hebt gelinkt laat je links dan testen bij een specialist voor een SEO-test… niet te verwarren met de SOA-test 😉


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jeroen
11 jaren geleden

Prachtige metaforen, vooral die van Afrika en de seotest. Uiteraard heb je wel gelijk.

Jordy Noll
11 jaren geleden

Mijn ervaring is dat de enige “goede” manier toch echt het gebruik van nofollow is. Overige manieren worden óf wel gevolgd door Google óf kunnen worden gezien als cloaking, waar Google niet blij mee zal zijn.

Verder wel leuk gevonden metafoor! 🙂

Jurrien
11 jaren geleden

Goede metaforen inderdaad, leuk gevonden.

Ik denk dat als je niet weet dat (verkeerde externe) linkjes schade kunnen opleveren voor de vindbaarheid van de website, dat je dan sowieso weinig verstand van SEO hebt. Dan zou ik inderdaad ook een SEO specialist bezoeken.

Wil
Wil
11 jaren geleden

Is het gebruik van dergelijke zaken niet aan discussie onderhevig? Ik kan me een aantal artikelen herinneren (kon ze zo gauw niet vinden), waarbij juist zaken zoals nofollow niet worden geadviseerd, maar het veel sterker is om juist slechte links te voorkomen op je site.

Dit artikel is ook interessant: http://www.seo-theory.com/2007/09/05/how-to-screw-your-web-site-with-nofollow/

Navin Poeran
11 jaren geleden

Eigenlijk het gebruik van een linkcondoom voorkomt niet dat je de kostbare linkpunten behoud. Enige wat het doet is, het voorkomt dat het naar de site gaat waaraan je hebt gelinkt, maar het vloeit wel weg. Waar het naar toe gaat, Google knows!

trackback
11 jaren geleden

[…] Veilig linken met een linkcondoom – Powered by PROSEO https://www.seohandleiding.nl/veilig-linken-met-een-linkcondoom.html – view page – cached Onveilig linken is eigenlijk net zoiets als onveilig vrijen. Je kan enerzijds schade oplopen van linken naar andere websites en … Filter tweets […]

James van Geld verdienen op internet blog
11 jaren geleden

@Jordy Nofollow is een attribuut dat gewoon door Google wordt gevolgd, echter zonder de overdracht van pagerank waarde. Nofollow is geen garantie dat een hyperlink niet gevolgd zal worden.

Wat ik me afvraag, wat is een slechte site?
Wat ziet Google nou als slechte sites?
En als je hierdoor linkpunten kan verliezen, hoe kun je dan voorkomen dan jouw link niet op slechte sites wordt geplaatst zonder jouw medeweten?

Jordy Noll
11 jaren geleden

@James: Ik snap dat nofollow geen garantie is dat deze niet gevolgd wordt. Mijn ervaring is dat de andere opties in het artikel allemaal neerkomen op cloaking, omdat deze niet te zien zijn door zoekmachines.

Over je andere vraag. Wanneer er een link van een bad neighbourhood website naar jouw site staat zal dit geen negatieve resultaten hebben, zoals uitgelegd door Matt Cutts in één van zijn webmaster video’s:

http://www.youtube.com/watch?v=NQfOhncTXRU

Wanneer een website precies “slecht”, dat is voor 90% denk ik een kwestie van logisch nadenken. Denk aan de 3 P’s: Poker, Pillen en Porno. Dan heb je het gros wel te pakken denk ik… 🙂

Donovan van der Roest
11 jaren geleden

Wat een opmerkelijke post…

Het internet werkt doordat de ene site naar de andere linkt, in de meeste gevallen omdat ze relevant voor elkaar zijn. Dit is ook hoe zoekmachines deze relatie zien en op deze manier geven ze intern een waarde aan bepaalde sites.

Deze ‘oplossing’ zorgt er feitelijk voor dat de site outbound links verhult, een nieuwe manier van cloaking als je het mij vraagt. Als zoekmachine’s niet al een soort penalty hebben voor dit soort gedrag dan kan je er vergif op innemen dat dit wel gaat gebeuren in de toekomst.

Enige partners die je zou hebben raak je op deze manier ook zeer gemakkelijk kwijt, zeker als deze wel normaal naar jou linken. Niet heel professioneel dus.

Ook is het niet onaannemelijk dat Google de rel=”nofollow” in de toekomst weer gewoon gaat negeren omdat deze op grote schaal misbruikt wordt (zoals geadviseerd in deze post).

De enige manier om ‘veilig’ te linken is door gewoon voorzichtig om te gaan met outgoing links op de manier dat je enkel linkt naar relevante sites en/of partners en dat elke pagina niet buitensporig veel externe links bevat.

Baz
Baz
10 jaren geleden

Links onleesbaar maken met javascript of flash??? Dit is allang leesbaar door o.a. Google en zal zeker als cloacking gezien worden.

Nofollow is vrij discutabel, maar laten we deze voor de zekerheid erin houden…

Gratis backlinks
10 jaren geleden

Wie wil er links uitruilen op de website.
Wil je dit neem dan contact op met mij via de website!!!

Raul Tiru
10 jaren geleden

Dit betekend dan toch dat het geen zin meer heeft of backlinks aan te vragen op websites?

trackback
10 jaren geleden

[…] links dan testen bij een specialist voor een SEO-test… niet te verwarren met de SOA-test:) Bron: SEOhandleiding.nl Tags: Linkbuilden, Links, Veilig Deel deze […]