Verdeling van trefwoorden over de pagina

Binnen SEO volgen we nu geheel de weg van de Panda. De Master Po van SEO vertelt ons dat we het best uit kunnen gaan van wat gebruikers willen. Google geeft inzicht in hun richtlijn door ons een reeks vragen voor te leggen die gebruikers stellen. We gaan hier in op de wens dat de hele pagina interessante informatie moet bieden. Sleutelwoord: trefwoorden!

Eerst voor de niet-kenners: Master Po is de leraar van Kwai Chang Caine in de tv-serie Kung Fu . Nu we allemaal kenners zijn: Google gaat voor kwaliteit. De indruk die Google geeft van waarop Panda is gebaseerd, is weergegeven in vragen die gebruikers zouden kunnen stellen. Deze 23 vragen hebben o.a. tot gevolg dat een website een betrouwbaar geheel van pagina’s is, dat de onderwerpen zorgvuldig behandelt. Elke pagina moet van boven tot beneden over het onderwerp gaan en mag geen onzin bevatten.

Snippets in beeld

Dat trefwoorden verdeeld moeten zijn is interessant, maar eigenlijk wisten we dit al. De meerwaarde zit in de snippets. Snippets zijn de woorden waarop is gezocht en die op de resultatenpagina strong in beeld komen. Nu gebeurde dat al in de Metatag Description. Een goede reden om daar goede trefwoorden neer te zetten.
Maar Google geeft ook een afbeelding van de gevonden pagina en geeft de snippets dan weer in balken. Na zoeken op “SEO” oogt dit gewoon goed:

SEO-Handleiding_Snippets

Omdat het trefwoord op meerdere plaatsen op de pagina staat, wordt dit ook meerdere keren weergegeven met een fraaie breuklijn ertussen.
Een prima reden voor een goede verdeling van trefwoorden.

Zorgvuldig zoeken naar synoniemen

Trefwoorden hebben vaak verwante woorden en het is de moeite waard daar aandacht aan te besteden. Bij het in beeld brengen van de snippets neemt Google die namelijk mee. Voorbeelden zijn de combinaties “gebruikt” – “tweedehands” en “shop” – “winkel”, al moet “shop” wel nader bepaald worden omdat dit woord solo te sterk werkt om het synoniem “winkel” in beeld te krijgen.
De Master Po van SEO geeft ons een wijze les: “Zorg voor een goed trefwoordenonderzoek en verdeel de trefwoorden verstandig over de pagina, Grasshopper!”


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robson
Robson
9 jaren geleden

Gewoon wat je op de basisschool leert over het schrijven van een opstel.

RobertDidier
9 jaren geleden

@Robson (25 oktober): een goed trefwoordenonderzoek uitvoeren is geen vereiste voor een opstel. Je schrijft waar jij zelf over wilt schrijven en gebruikt geen woorden die de lezers aanspreken. Schrijf je bijvoorbeeld iets over ‘brand’ dan heb je een trefwoord met 387.000.000 resultaten op Google. Hiermee op pagina 1 belanden is vrij hopeloos. Met ‘brand in huis’ heb je 15.000.000 resultaten en met ‘brand in de keuken’ 3.060.000 resultaten. Nog steeds moeilijk, maar het geeft aan dat een trefwoordenonderzoek goud waard is.

RobertDidier
9 jaren geleden

@PP (28 oktober): graag wat argumenten en het liefst een blik op jouw eigen bijzonder sterke website…

Elhaym
9 jaren geleden

Zoekalgoritmen van Google konden eenvoudig worden gedecodeerd door het analyseren van de resultaten pagina’s. Rond 1990 reliseerden zowel ethische SEO bedrijven en spammers zich dat de resultaten van zoekmachines kon worden gemanipuleerd door het eenvoudige proces van het aanpassen van een website’s meta-tags voor de gewenste relevante trefwoorden.

trackback
9 jaren geleden

[…] ons een reeks vragen voor te leggen die gebruikers stellen. We gaan hier in op de wens dat de […] SEO Handleiding voor Zoekmachine Optimalisatie overpaginatrefwoordenVerdeling […]

Raul Tiru
8 jaren geleden

Zet je bezoeker voorop en Google zal het waarderen. Té veel trefwoorden leest niet lekker en wenkt ook argwaan op bij zoekmachines.

Bezoeker is koning. Schrijf niet alleen voor zoekmachines.

Dennis Schmets
8 jaren geleden

Goed artikel, heb vorige week wat onderzoek gedaan naar rich snippets van Google. Ik was versteld van het resultaat. Kan ik iedereen aanbevelen.

trackback
8 jaren geleden

[…] / zoekwoordende kernbegrippen van keywordsKeywords vinden met youtube Goede zoekwoorden kiezen Verdeling van trefwoorden over de paginaGoogle May Day Update en de gevolgen voor longtail keywordsAantal keywords per tekstHow to Use […]

Boelens
7 jaren geleden

Inderdaad goed kijken naar de verdeling, maar het niet te gek maken; het moet wel leesbaar blijven en geen reclamepraatje worden.