Je website W3C valid met HTML5

Heel vaak komt de vraag voorbij of het beter is voor de ranking in Google als je website W3C valid is. Deze vraag is niet te beantwoorden met een ja of nee. W3C staat voor World Wide Web Consortium. Dit is een organisatie die webstandaarden voor het internet ontwerpt. Google houdt zich aan de W3C standaarden. Dit betekent dat Google websites beter kan crawlen als deze W3C valid zijn. Google herkent de HTML elementen beter en ziet goed hoe websites zijn opgebouwd.

De schade bij ‘not W3C valid’
Webdevelopers die wel eens te maken hebben gehad met de W3C validator weten dat het een hele klus kan zijn om een website zonder errors door de validator te krijgen. Soms zitten er kleine foutjes in de code zoals Target=”_blank” of & tekens die niet goed worden omgezet. Deze kleine foutjes zijn meestal geen probleem voor de Googlebot. Grotere fouten zoals een </li>, </ul> of </a> tag die niet juist wordt afgesloten, kunnen wel problemen opleveren. De Googlebot raakt dan in de war.
Dit heeft niet direct een grote impact op de ranking in Google.
Hoewel je er vrijwel niets van merkt, wil je de website toch zo goed mogelijk doorzoekbaar maken voor Google. De website moet namelijk niet alleen W3C valid zijn voor Google, maar voor het gebruikersgemak van bezoekers. Dat is precies waar die webstandaarden voor bedoeld zijn. Een website die W3C valid is, werkt in veel gevallen foutloos in alle browsers.

HTML5 zet de nieuwe webstandaard
Met de komst van HTML5 gaat er het e.e.a. veranderen op het gebied van SEO. HTML5 wordt ook de nieuwe standaard bij W3C. Hierin komen nieuwe elementen zoals <header>, <footer>, <nav>, <article> en <video&gt.
De eigenlijke vraag is of W3C valid zijn beter voor je ranking in Google is. Vervolg op deze vraag is hoe Google de nieuwe elementen gaat beoordelen in het bestaande algoritme. We weten al iets: de content van de pagina zal tussen de <article> tag komen te staan en Google zal <article> content </article> een hogere prioriteit gaan geven.

Als Google de W3C standaarden blijft hanteren, moet HTML5 in hun systeem ingebed worden. Hoe denken jullie dat het gebruik van HTML5 SEO beĆÆnvloedt?


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

[…] W3C valid & SEO – Powered by PROSEO seohandleiding.nl/w3c-valid-seo.html – view page – cached Heel vaak komt de vraag voorbij of het beter is voor de ranking in Google als je website W3C valid … Tweets about this link […]

Ard
Ard
10 jaren geleden

Interessante ontwikkeling maar is dat al wel volledig bruikbaar? Ik bedoel als je nu de tag zou gebruiken, werkt dit dan ook in browsers die geen HTML5 ondersteunen?

Melvin Van de Bout
10 jaren geleden

Niet alle browsers ondersteunen momenteel HTML5. Hier kan je een goed overzicht zien welke browsers momenteel geschikt zijn. http://www.hagenburger.net/BLOG/4-useful-HTML5-browser-support-overviews.html

website specialist
10 jaren geleden

Of het werkt of niet. In de praktijk is het moeilijk om commercie op te offeren aan W3C.

Bedrijvengids
10 jaren geleden

@ Melvin Bedankt voor de link!!

bittdesign - magento
10 jaren geleden

Aardige klus om sites om te gaan bouwen naar HTML5 verwacht ik!

Bedrijfsuitje
10 jaren geleden

Binnenkort toch maar eens een site vernieuwen met deze HTML5 tags. Alvast voorbereid op de toekomst en eens testen wat het voor je google ranking kan betekenen! šŸ™‚

Henri
Henri
10 jaren geleden

Je zegt dat Google zich houdt aan W3C. Maar als je bijv. de zoekmachine ziet, is het niet echt W3C valid ofzo šŸ˜‰

Verder is website developer of ‘SEO engineer’ toch wel een verschillende functie. Dus een website developer hoort er sowieso al voor te zorgen dat de validator een positief resultaat geeft. De SEO-er kan dan advies uitbrengen voor de juiste aanpassingen wat betreft zoekmachine optimalisatie.

En dan HTML5. Google kan wel een hogere waarde hechten aan , maar als elke webmaster dat weer gaat misbruiken, wordt de waardering al minder.

HTML5 wordt wel de standaard, maar de vraag is of je er serieus iets mee kunt. Als je kijkt op http://www.quirksmode.org/dom/html5.html zie je dat er voor HTML5 nog niet heel veel support is. Het kan best zijn dat in 2012 de browsers het wel ondersteunen, maar je zit altijd nog met het gros dat gebruik maakt van oudere versies. Het is voor mij dan geen optie om vol in te zetten op HTML5.

trackback
10 jaren geleden

[…] bedoeld zijn. Een website die W3C valid is, werkt in veel gevallen foutloos in alle browsers. Lees hier […]

feestdagen 2011
10 jaren geleden

Kunnen altijd eens gaan testen als bepaalde post met de content tag beter wordt geƃĀÆndexeerd.

trackback
10 jaren geleden

[…] hebben al een poging gewaagd en hoe dat eruitziet, zie je in Je website W3C valid met HTML5. Je ziet: externe SEO-input komt op SEO Handleiding, maar het blijft jouw artikel. Dat stuur je in […]

trackback
10 jaren geleden

[…] een organisatie die webstandaarden voor het internet ontwerpt. Google houdt zich aan de W3C […] SEO Handleiding voor Zoekmachine Optimalisatie Referenties: Fullcolorshop.nl Seocenter neemt zoekmachineoptimalisatie serieus en leeft zicht […]