We leven Nog

Het zal vele niet ontgaan zijn dat het erg rustig is geweest op dit blog de laatste maanden. Dat komt voornamelijk door tijdgebrek maar veelal ook het gebrek aan zin 🙂 Net zoals alle nieuwe dingen begin je vol goede moet en motivatie en stel je jezelf bepaalde doelen die je met je project wilt halen. Zo ook bij deze blog, de doelen die ik mezelf gesteld had was minimaal PR5 binnen een jaar, daarnaast top10 positie voor keyword SEO in Google (ruim 150.000.000 resultaten). Nu deze beide doelen gehaald zijn, en ik de meeste onderdelen van organische SEO wel behandeld heb is er eigenlijk weinig meer over te zeggen.

SEO is natuurlijk een onderwerp waar je eindeloos over kan lullen, en waar de een een ander idee heeft dat de ander. Tenslotte praat je over factoren waar je nooit zeker van kan zijn dat ze ook daadwerkelijk helpen. Je test natuurlijk wel, maar zoals bij elk experiment kan elke factor weer de resultaten beinvloeden. De enige die weet of het daadwerkelijk bijdraagt aan je ranking is de bedenker van de formule.

Overigens ben ik niet de enige die de handdoek in de ring gooit, ook SEOking en Ulco gaan het vanaf een afstandje volgen en minder actief met SEO bezig zijn.

Ik zal wel de scene in de gaten houden en als ik leuke dingen tegen kom blijf ik het plaatsen natuurlijk, alleen ik ga geen dingen posten puur voor de drang om weer een post live te zetten.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
13 jaren geleden

[…] Bloggen kost soms best veel tijd en kan lastig zijn om vol te houden in combinatie met een druk ‘offline leven’. Zo stopte Tri Pham met zijn Seoking blog en besloot Ulco na 414 dagen minder tijd aan Netters te gaan besteden en gooit Joost de handdoek in de ring met Seohandleiding. […]

SEOguru
13 jaren geleden

Jammer te lezen dat je gaat stoppen! Ik vond je een verfrissend en deskundig figuur in de wereld van SEO. Ik zie dat je vandaag zelfs op nr. 1 staat op het zoekwoord ‘SEO’. Dat is een prestatie van formaat. Misschien een afscheidskadootje van Google?
Ik wil nog wel even rechtzetten dat niet SEOguru, maar SEOKing ook is gestopt met SEO. Misschien dat je dat nog even kan rechtzetten? Ik ben juist weer vol bezig met allerlei nieuwe zaken op het gebied van SEO. Misschien moeten we ook maar eens kennismaken, kan ik je wellicht inspireren toch een piep klein beetje SEO te blijven doen… Het ga je goed!

Website promotie
13 jaren geleden

Jammer dat je (bijna) stopt. Je artikelen waren leerzaam. Het viel me inderdaad wel op dat je de laatste tijd enorm inactief was.

Biedt SEO zo weinig uitdaging? Seoking hield er ook opeens mee op. Jij weliswaar niet helemaal, maar goed. Er zijn toch nog tientallen weblogs die pagina’s vullen met SEOnieuwtjes.

Wellicht een idee om Seohandleiding.nl te verkopen aan een gemotiveerde en kundige SEO-er?

Edwin
13 jaren geleden

Ik volg je volledig, ik ben nog maar net een blog gestart en voel het inspiratiepeil al zakken.Gelukkig heb ik ruime thema’s en hoef ik niet 1 aspect eindeloos uit te spitten.
Maar het blijft een slopend werkje,zeker als je sterke posts wil hebben (tot nu toe heb ik die zelf nog niet)

jdsm seo advies
13 jaren geleden

“De enige die weet of het daadwerkelijk bijdraagt aan je ranking is de bedenker van de formule”

En zelfs die kan slechts zeggen of het de BEDOELING is of iets wel of niet bijdraagt. Omdat de gebruikte formules zo complex met onderling elkaar beinvloedende factoren zal ook hij niet bij alles met zekerheid kunnen zeggen of iets wel of niet bijdraagt.

Groet,
JR

René Greve
13 jaren geleden

Ik wilde juist je SEO handleiding gaan bestuderen. Blijkt dat ie niet meer online staat. Heb je het pdf-formaat nog/ Alvast heel erg bedankt.

Adwords Goedkoop
11 jaren geleden

Als met SEO niet lukt kan je altijd nog terecht bij Google Adwords.