Wikipedia iets teveel authority

WikipediaDat Google van Wikipedia houdt is al langer bekend, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Google Wikipedia tot algehele ranking God heeft omgetoverd. De authority van Wikipedia stijgt door het dak, sterker nog op het woord authority rankt Wikipedia zelf een nummer 2 positie op ruim 217 miljoen resultaten.

Je kan het zo gek niet noemen of Wikipedia domineert de zoekresultaten. Bier, Champagne, Bacardi Breezer, Smirnoff Ice etc. Van de hele drankencollectie die jij en ik er in het weekend lekker naar binnen gieten rankt er wel een Wiki bovenaan. Er gaan geruchten dat ongeveer in een kleine 90% van de zoekopdrachten er wel een Wiki in de top ranking van de SERP voorkomt.

Nu zal je denken hoe kan dit dan, doet Google hier niks aan en waarom heeft Wikipedia zo’n grote trust. Een groot gedeelte heeft te maken met het feit dat de artikelen op Wikipedia allemaal human edited zijn, en dat deze wer gecontroleerd worden door de duizenden moderators. Idereen kan een artikel wijzigen, maar als er geklad wordt zal dit na een aantal uur weer gecorrigeerd zijn door en van de moderators.

Deze human generated content is van grote waarde voor Google. We zagen dit vroeger al met Dmoz, Google hechte ook veel warde aan een vermelding in deze directory. Tegenwoordig zijn steeds meer editors corrupt, en is de kwaliteit zwaar achteruit gegaan. Toch is er nog steeds een positief effect merkbaar. Deze blog staat ook vermeld in Dmoz, en de ranking op het keyword SEO is niet slecht šŸ™‚

Een andere factor waardoor de Wiki’s zo goed ranken is het feit dat de internal links van Wikipedia super goed zijn. Binnen elk artikel staan meerdere internal links met gerelateerde anchor texten. Hier is Google dol op. Je ziet ook regelmatig dat op dit blog verschillende artikelen uit het verleden weer megenomen worden in de post, dit heeft allemaal te maken met internal links.

De enige boodschap die ik je dus als tip mee kan geven is, zorg voor goede internal links en link deze met de juiste anchor text.

Zie ook deze video van Rand Fishkin waarin hij een aantal dingen toelicht die ik je net verteld heb. Daarnaast nog wat Black Hat voer.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roy
Roy
13 jaren geleden

hehehe zoek dan in nl eens op merchandising šŸ˜€

http://www.google.nl/search?q=merchandising&pws=0

Niek
13 jaren geleden

zwaar overdreven die trust van wikipedia als je het mij vraagt, zie het zelfs als een stukje vervuiling aangezien ik die artikels van wikipedia toch nooit via google zoek.

Joost
13 jaren geleden

Komt nog eens bij dat wikipedia weinig linklove weggeeft. Alle externe links worden gewoon lekker ge-nofollow’d.

dave
13 jaren geleden

Het is inderdaad zo dat de ettertjes zowat overal zijn te vinden aan de top maar iedereen kent wiki nu al een beetje en als je op zoek bent naar iets dat je eventueel wel zou willen kopen, dan sluit je de wiki pages algauw als je er toevallig opkomt..of je doet ze zelfs niet eens open (in mijn geval dus šŸ™‚ ) omdat je toch al weet dat je daar enkel info kan vinden. Conclusie..ben ik op zoek naar ‘algemene’ info dan zal ik algauw op de wiki link klikken..heb ik echter ‘geld in mijn hand’..no way.

Daan
Daan
13 jaren geleden

als je achter je zoekterm “-site:wikipedia.org” intikt, wordt wikipedia eruit gefiltert, wat heel handig kan zijn:
http://www.google.nl/search?q=encyclopedie
http://www.google.nl/search?q=encyclopedie+-site%3Awikipedia.org

tim
tim
11 jaren geleden

Tja no-follow bij wikipedia is wel heel jammer… zou mooi zijn als het het tegenovergestelde was!

Arraial d'Ajuda
11 jaren geleden

Zelfs met no-follow zijn wiki links nog altijd zeer belangrijk! Alleen zijn die moderators een beetje te selectief…

Andressa